Închide meniul

Dan Petrescu a spus cine este selecţionerul ideal pentru România: „Ar putea să califice naţionala la Cupa Mondială”

Bogdan Stănescu Publicat: 20 iulie 2024, 12:13

Reclamă
Dan Petrescu a spus cine este selecţionerul ideal pentru România: „Ar putea să califice naţionala la Cupa Mondială

Dan Petrescu a spus cine este selecţionerul ideal pentru România

Dan Petrescu / Profimedia Images

Dan Petrescu a spus cine este selecţionerul ideal pentru România. Antrenorul lui CFR Cluj este de părere că Edi Iordănescu ar fi cel mai potrivit, în continuare, pentru banca naţionalei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu a anunţat deja, potrivit surselor AntenaSport, că nu va continua pe banca naţionalei.

Dan Petrescu a spus cine este selecţionerul ideal pentru România: „Ar putea să califice naţionala la Cupa Mondială”

Iordănescu a făcut lucruri fantastice la echipa naţională, mie mi se pare că toată ţara este unită în jurul lui. Ceea ce mă bucură foarte mult. Au făcut o echipă naţională de care suntem toţi mândri, a făcut un spirit, vorba lor ‘generaţia de suflet’, care se potriveşte perfect.

Cred că este omul cel mai măsură să continue. Nu mă aşteptam, dar el ştie cel mai bine. Eu nu mă aşteptam să nu rămână, pentru că a făcut o treabă excelentă şi cred că ar putea să califice echipa şi la Cupa Mondială.

Cred că ar fi nevoie de un antrenor cu experienţă, chiar dacă nu am nimic cu antrenorii tineri. Dar nu văd un antrenor tânăr la echipa naţională, văd un antrenor cu experienţă. Dar eu în continuare sper ca Edi să continue, pentru că merită şi echipa naţională are nevoie de el acum”, a spus Dan Petrescu la conferinţa de presă de dinainte de meciul cu Rapid.

Reclamă
Reclamă 4

Dan Petrescu a recunoscut că ar fi fost interesat de echipa naţională dacă nu era la CFR Cluj. El a dezvăluit că a primit mai multe oferte, în trecut, pentru a prelua naţionala. „Am fost ofertat de cel puțin trei ori, odată la CFR, odată la Dinamo Moscova și odată la Kuban. N-a fost să fie… Înainte să mă retrag ăsta e visul meu, să antrenez echipa națională. Dacă eram acum fără contract poate eram interesat! Sper totuși ca Edi să rămână și echipa națională are nevoie de el acum”, a mai declarat Dan Petrescu.

Edi Iordănescu pleacă de la naționala României! Când a luat selecționerul decizia și ce l-ar fi putut determina să rămână

Edi Iordănescu pleacă de la naționala României! Din informațiile AS.ro, selecționerul e decis în proporție de peste 90% să părăsească banca primei reprezentative. Din câte se pare, Iordănescu și-a anunțat deja staff-ul, că va pleca, încă din Germania.

Deși Federația Română de Fotbal insistă pentru continuitate și au avut mai multe întâlniri cu selecționerul, acesta s-a decis să renunțe la echipa națională.

Reclamă

Din informațiile noastre, principalul motiv pentru care Iordănescu nu va mai continua este perioada grea prin care familia sa a trecut în ultimul timp. Din câte se pare, Edi va lua o pauză pentru a petrece timp alături de familie.

Conform surselor AS.ro, Edi Iordănescu a anunțat staff-ul, la momentul respectiv, că va continua pe banca primei reprezentative doar dacă România va elimina Olanda, lucru care nu s-a întâmplat, din păcate.

Chiar dacă fotbalul romanesc nu merita un sfert de finala, dacă e să ne luăm după ultimele rezultate, Iordănescu își impusese ca obiectiv ajungerea în sferturile EURO 2024.

Edi Iordănescu, anunţ despre viitorul său

Încă din Germania, Edi Iordănescu lăsa să se înţeleagă că familia are mai multă nevoie de el decât echipa naţională, una pe care a dus-o până în optimile EURO 2024, câştigând Grupa E, din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia şi Ucraina.

„Pentru mine lucrurile sunt clare, eu sunt mândru de tot, de munca noastră. Cred că această echipă naţională poate să crească. Eu am nevoie de odihnă, după care cu siguranţă va fi o discuţie cu conducerea FRF, cu familia mea.

În momentul ăsta cred că familia mea are nevoie mai mare de mine decât echipa naţională. Au fost multe sacrificii, cu atacuri foarte multe, cu lipsă de încredere. Nu a fost uşor, vom vedea ce vom decide”, spunea Edi Iordănescu, pe 2 iulie.

Unde se va transfera Louis Munteanu?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:54 21 iul.

Concluzia lui Cristi Chivu după Rapid – CFR Cluj 2-2: „Se vede asta!”

0:50 21 iul.

Neil Lennon a anunţat noi transferuri la Rapid, după egalul cu CFR Cluj: „E nevoie de concurenţă”. Ce a spus de Albion Rrahmani

0:37 21 iul.

Dan Petrescu, după Rapid – CFR Cluj 2-2: „Suntem supăraţi! Echipa a jucat bine!” Dialog fabulos cu Braun: „Eu l-am făcut mare!”

0:22 21 iul.

Daniel Bîrligea, după ce a fost înjurat de fanii Rapidului: „Pot să mă înjure, nu mă afectează! Am vrut să mă apăr”

0:00 21 iul.

Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază

23:47

FotoAlbion Rrahmani a izbucnit în plâns după ce s-a accidentat! Imagini tulburătoare în Giuleşti

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Ungariei! Cursa e duminică, de la ora 15:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY 2 VIDEORichard Verschoor a fost descalificat din sprintul din Formula 2 al MP al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY. Cursa e duminică (11:05) 3 Nikita Bedrin a câștigat cursa de sprint din Formula 3 de la Marelui Premiu al Ungariei! Marea cursă: duminică, 9:25, AntenaPLAY 4 FotoNeymar a devenit tată pentru a treia oară! Helena s-a născut la începutul acestei luni 5 Gigi Becali, reacţie virulentă după Unirea Slobozia – FCSB 2-2: „Au mintea întunecată!” 6 Gala de Box Magnificent 7 a fost în AntenaPLAY. A fost spectacol total la Birmingham
Citește și