Închide meniul

Daniel Boloca, la un pas de convocarea în naţionala Italiei! Anunţul făcut de Corriere dello Sport

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 octombrie 2023, 13:17

Reclamă
Daniel Boloca, la un pas de convocarea în naţionala Italiei! Anunţul făcut de Corriere dello Sport

Daniel Boloca, la un pas de convocarea în naţionala Italiei

Daniel Boloca, în timpul unui meci din Serie A / Profimediaimages

Daniel Boloca este la un pas de convocarea la naţionala Italiei, sub comanda lui Luciano Spalletti. Anunţul e făcut de Corriere dello Sport, înainte de duelurile cu Malta şi Anglia, din preliminariile EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Boloca a jucat 6 minute pentru naţionala României, dar a rămas sub radarul ”Squadrei Azzurra”. Jurnaliştii italieni au dezvăluit că Luciano Spalletti ar putea apela la mijlocaşul central de 24 de ani.

Daniel Boloca, la un pas de convocarea în naţionala Italiei

Alegerea mea este să merg cu echipa națională a Italiei”, declara Daniel Boloca în urmă cu trei luni. Mesajul vehement a ajuns la Spalletti, care ia în calcul să îl convoace.

Posibilele surprize: Bonaventura ca şi mijlocaş de creaţie şi Rovella ca şi playmaker. Boloca este şi el monitorizat„, anunţă corrieredellosport.it.

Daniel Boloca are atât cetăţenie română, cât şi italiană. A avut evoluţii extrem de apreciate în această ediţie din Serie A. Fotbalistul născuta la Chieri a jucat în 6 meciuri pentru Sassuolo şi are o cotă de piaţă de 3.5 milioane de euro.

Reclamă

Sezonul trecut, Daniel Boloca a evoluat pentru Frosinone, echipă care s-a clasat pe primul loc în Serie B. Boloca a putut fi văzut de nenumărate ori în AntenaPLAY, inclusiv atunci când Frosinone a sărbătorit primul loc şi calificarea directă în Serie A.

Evoluţiile foarte bune din tricoul lui Frosinone le-au atras atenţia celor de la Sassuolo, care au plătit o sumă considerabilă pentru a-l transfera. 10 milioane de euro le-a achitat Sassuolo celor de la Frosinone pentru a-l cumpăra pe Daniel Boloca, iar până acum investiţia s-a dovedit una de bun augur.

Am avut o primă experiență în echipa națională a României pentru că părinții mei sunt români și am făcut-o mai mult pentru ei, dar am avut probleme cu limba pentru că nu o vorbesc și nu o înțeleg, de aceea am avut dificultăți în a mă integra.

Reclamă 4 / 0/3

Când am primit telefonul de la echipa națională italiană pentru stagiu, atunci s-a împlinit visul meu, ceea ce îmi doream cu adevărat, pentru că mă simt 100% italian.

M-am născut și am crescut în Chieri, iar alegerea mea este să merg cu echipa națională italiană”, a spus Boloca.

Edi Iordănescu, reacţie după ce Daniel Boloca a decis să nu mai vină la naţionala României

La finalul anului trecut, Edi Iordănescu a reacţionat după ce Daniel Boloca a decis să nu mai vină la naţionala României. Boloca a decis să nu mai vină la naţionala României, după ce a fost dezamăgit că a jucat doar 6 minute în amicalul cu Slovenia.

Văd că ia un pic amploare subiectul Daniel Boloca. Pentru mine e foarte important să ne hotărâm ce vrem. Pentru mine este foarte important acest moment. Sunt principii de nenegociat. Acest băiat îl urmăresc din luna februarie, i-am văzut aproape toate meciurile. Pe colegul meu l-am trimis la Frosinone, a avut o discuţie cu familia lui, cu el, cu cei de la club. Am avut mai multe discuţii şi eu. Mărturisesc faptul că este vorbitor de limbă italiană şi nu de română. E născut în Italia.

Au fost mai multe discuţii cu el. Ne-am ocupat inclusiv să îi facem paşaport românesc. L-am adus când am putut din punct de vedere legal. El s-a arătat convins, entuziasmat. Chiar a mărturisit că nu a dormit de bucurie, că e o mare onoare să reprezinte România. procentul de integrare a fost unul mai complex. Am luat-o pas cu pas. Am pus pe primul loc echipa naţională şi momentul care nu era unul uşor pentru noi.

„La echipa naţională vii necondiţionat şi nu vorbim de minute”

Nu l-am debutat atunci, dar am continuat să îl urmărim. I-am dat de înţeles că avem încredere în el şi automat să aibă uşa deschisă la următoarele acţiuni. A venit această dublă amicală în noiembrie, l-am reconvocat. A venit cu atitudine bună, cu alt curaj, mult mai detaşat. L-am integrat, dar ne-a dat semne că mai are nevoie de timp pentru a se obişnui cu România, cu limba noastră. L-am debutat, l-am simţit cu emoţii. Era să intre cu tricoul de încălzire pe el. A fost foarte emoţionat.

Pentru mine este un mare semn de întrebare ce s-a întâmplat. La echipa naţională vii necondiţionat şi nu vorbim de minute. Când noi i-am întins o mână, nu erau foarte multe mâini întinse. El avea nevoie de timp, iar noi eram pregătiţi să îl oferim. Acest băiat are mult potenţial şi vă garantez că are potenţial pentru Serie A. A venit convocarea la trialul din Italia şi viziunea lui s-a schimbat.

Reclamă

Era foarte entuziasmat zilele trecute. Cred că doar această convocare l-a întors din drum. În discuţia pe care a avut-o cu colegii mei a spus că dacă are 1% şanse la naţionala Italiei, pentru el este mai important decât orice. L-am înţeles. Mi-aş fi dorit să fie mai asumat. Nu poate să fie eşec al meu. Cum să fie, când eu l-am convocat câtă lume îl ştia? Câtă lume ştia de el?

Primele mesaje au venit după ce el a postat pe contul de Instagram că a fost convocat la acest trial. Poate se regăseşte mai mult la ce înseamnă Italia, e născut acolo, e crescut acolo. Atât timp cât eu voi fi la echipa naţională, vor veni jucătorii care simt 100% şi vor da totul„, a spus Edi Iordănescu la digisport.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și