Închide meniul

Dănuț Lupu știe care este singura salvare a fotbalului românesc: „Avem nevoie de asta ca de aer”

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 7 septembrie 2023, 20:36

Dănuț Lupu știe care este singura salvare a fotbalului românesc: Avem nevoie de asta ca de aer”

Dănuț Lupu știe care este singura salvare a fotbalului românesc

Dănuţ Lupu / Hepta

Dănuț Lupu știe care este singura salvare a fotbalului românesc. Fostul internațional a vorbit despre echipa națională, dar și despre șansele la calificare ale „tricolorilor”, la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa națională a României, condusă de Edi Iordănescu, va disputa în luna septembrie două partide din preliminariile pentru EURO 2024. „Tricolorii” se vor duela cu Israel, pe 9 septembrie de la ora 21:45 și cu selecționata din Kosovo, pe 12 septembrie, tot de la ora 21:45, partidă care va fi în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Dănuț Lupu știe care este singura salvare a fotbalului românesc. Echipa națională trebuie să se califice la EURO.

Dănuț Lupu este de părere că singura salvare a fotbalului românesc este calificarea echipei naționale la EURO 2024. Fostul internațional are încredere în „tricolori”, dar și în Edi Iordănescu și speră că selecționata va fi prezentă la turneul final din Germania.

„Cu 6 puncte putem să ne considerăm ca și calificați, cu 4 mai avem de tras. Eu cred că putem să ne calificăm, am mare încredere în Edi, în jucători, au arătat că au format un grup puternic, asta contează.

Avem nevoie de calificarea asta ca de aer, mai ales după ce s-a petrecut cu echipele de club, că nu a ajuns niciuna în Europa. Cred că este momentul ca naționala să ne mai ridice puțin, doar ea a mai rămas acum. Noi sperăm, vrem, să vedem dacă și putem. Dar, repet, am încredere în Edi”, a spus Dănuț Lupu, potrivit iamsport.ro.

Reclamă

Ultima participare a echipei naționale la un turneu final a fost în anul 2016, la Campionatul European din Franța. Atunci, „tricolorii” conduși de Anghel Iordănescu au fost repartizați în Grupa A, alături de Franța, Elveția și Albania.

Prima reprezentativă a încheiat atunci grupa pe ultima poziție, cu un singur punct obținut. A fost 1-2 cu Franța, 1-1 cu Elveția și 0-1 cu Albania.

România – Kosovo, meciul care ne poate face să visăm la EURO 2024, e live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Tricolorii îşi unesc puterile pentru următorul asalt către Euro 2024. România – Kosovo e meciul care ne poate păstra pe locul 2, poziţie care duce automat la competiţia supremă ce va avea loc la anul, în Germania.

Reclamă 4 / 0/3

„Acasă, cu voi alături și cu Euro în vis. Așa așteptăm meciurile cu Israel și Kosovo. Doar împreună putem să reușim. Hai, România!”, e mesajul prin care Ianis Hagi vrea să îşi monteze colegii înaintea dublei ce va urma pe 9 şi 12 septembrie.

După primele patru meciuri disputate în Grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024, România e pe locul 2, cu 8 puncte. Lider este favorita grupei, Elveţia.

Tricolorii lui Edi Iordănescu încearcă să ajungă la un turneu final după 8 ani. Ultima participare a fost în 2016, în Franţa, după ce am terminat pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Irlanda de Nord, Grecia, Ungaria, Finlanda şi Insulele Feroe.

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și