Închide meniul
EXCLUSIV

„E de inimă, de suflet” Dorin Goian a dezvăluit ce tricou de la naţionala României a păstrat: „Singurul pe care îl mai am”

Alex Masgras Publicat: 28 iunie 2024, 12:56

Reclamă
„E de inimă, de suflet Dorin Goian a dezvăluit ce tricou de la naţionala României a păstrat: „Singurul pe care îl mai am

Dorin Goian a dezvăluit ce tricou de la naţionala României a păstrat: "Singurul pe care îl mai am"

Dorin Goian şi Bogdan Lobonţ, în duel cu Ruud van Nistelrooy, în România - Olanda, în preliminariile EURO 2008 / Profimedia

Dorin Goian a dezvăluit ce tricou de la naţionala României a păstrat. Fostul fundaş a bifat 60 de meciuri la echipa naţională şi a marcat 5 goluri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De departe, cel mai important gol marcat de Dorin Goian la naţionala României a fost marcat în 2007, la Constanţa, acolo unde „tricolorii” învingeau Olanda, în preliminariile EURO 2008.

„E de inimă, de suflet” Dorin Goian a dezvăluit ce tricou de la naţionala României a păstrat: „Singurul pe care îl mai am”

România va juca în optimile EURO 2024 chiar împotriva Olandei. Înaintea acestui meci, fostul fundaş a dezvăluit că tricoul purtat la Constanţa se numără printre puţinele tricouri pe care le mai are.

Goian a recunoscut că cele mai multe tricouri au fost donate sau dăruite prietenilor, dar pe cel din meciul cu Olanda îl păstrează:

„Nu prea mai am multe, singurul tricou pe care îl mai am galben e cel din meciul cu Olanda. E de inimă, de suflet. Toate le-am dat la evenimente caritabile şi la prieteni”, a spus Dorin Goian în exclusivitate pentru AntenaSport.

Reclamă
Reclamă 4

Dorin Goian, plin de încredere înainte de România – Olanda: „E clar că au şi minusuri”. Comparaţii cu generaţiile din 2008

Dorin Goian este plin de încredere înainte de România – Olanda. Unicul marcator al partidei din 2007 de la Constanţa, în care „tricolorii” s-au impus cu 1-0 în preliminariile EURO 2008, a prefaţat duelul cu „Portocala Mecanică” din optimi.

Dorin Goian are mare încredere în naţionala României. Fostul fundaş a apreciat jucătorii lui Edi Iordănescu pentru dăruire, chiar dacă generaţia care a fost la turneul final din Austria şi Elveţia avea un plus de calitate:

„Sunt două generații bune, cu jucători de calitate. Poate un plus de calitate pentru generația noastră. Și poate un plus de suflet al acestei generații. Se vede că joacă… Nu că noi n-am fi jucat la fel (cu sufletul). Dar ținând cont că nu sunt jucătorii atât de valoroși încât să joace la mari echipe, e clar că au compensat cu dăruire”, a declarat Dorin Goian, potrivit gsp.ro.

Reclamă

Goian a comparat şi actuala echipă a Olandei cu echipa pregătită în 2007 de Marco Van Basten. La fel ca în cazul României, Goian este de părere că echipa respectivă era mai bună. Fostul fundaş este convins că România va găsi punctul vulnerabil al echipei lui Ronald Koeman:

„Olanda de atunci este, cu siguranță, o generație mai bună decât cea de azi. Olanda din 2007/2008 e mai bună. Van Dijk, Depay, De Jong (n.r. cei mai buni jucători din actualul lot). Au luat și multe goluri, e clar că au și minusuri. Staff-ul tehnic va analiza meciurile din grupă ale olandezilor, va găsi punctul vulnerabil”, a mai spus Dorin Goian.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
20:19

Lando Norris l-a desfiinţat pe Max Verstappen: „A fost disperat! Mi-a distrus cursa şi maşina”

19:41

Valentin Mihăilă a semnat din cantonamentul naţionalei contractul pe 3 ani şi a reacţionat imediat

19:21

Andrei Raţiu, înainte de România – Olanda: „Dacă ne calificăm, numele noastre ar rămâne în istorie!”

19:20

Cristi Chivu a remarcat un jucător din naţionala României de la EURO 2024: „El m-a impresionat!”

18:54

Componenţa echipei feminine a României la Jocurile Olimpice 2024

18:44

Când vor juca Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian şi Anca Todoni în primul tur la Wimbledon 2024

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă
Citește și