Închide meniul

Andorra – România LIVE VIDEO Edi Iordănescu a explicat neconvocarea lui Ianis Hagi la națională!

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 19 martie 2023, 10:36

Andorra – România LIVE VIDEO Edi Iordănescu a explicat neconvocarea lui Ianis Hagi la națională!

Andorra – România LIVE VIDEO Edi Iordănescu a explicat neconvocarea lui Ianis Hagi la națională

Edi Iordănescu, în cadrul unei conferințe de presă / FRF TV

Andorra – România LIVE VIDEO Edi Iordănescu a explicat neconvocarea lui Ianis Hagi la națională! Reacția selecționerului vine după ce Gică Hagi a vorbit în termeni duri despre acesta, deoarece Ianis Hagi nu a fost inclus pe lista preliminară a stranierilor convocați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În luna martie, România se va duela cu Andorra și Belarus, în preliminariile pentru EURO 2024. Partida Andorra – România va putea fi urmărită, în exclusivitate, pe Antena 1 și AntenaPLAY, sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:45.

Andorra – România LIVE VIDEO Edi Iordănescu a explicat neconvocarea lui Ianis Hagi la națională

Edi Iordănescu susține că lipsa minutelor de joc, la Rangers, dar și faptul că vine după o accidentare de durată, l-au determinat să nu-l convoace pe Ianis Hagi la națională.

„Pentru mine, acesta nu este un subiect și nu ar trebui să fie nici pentru opinia publică. Nu cred că e un început bun pentru o campanie nouă. Echipa națională vine după o secetă de performanțe și avem nevoie de liniște atât cât se poate să o avem.

Mă simt totuși nevoit să comentez doar pentru că s-a amplificat atât de tare subiectul, am fost atât de comentat. E nevoie să am o anumită poziție și să clarific lucrurile. După acest moment, pentru mine nu va mai exista acest subiect. O iau cronologic, ca să fie clar pentru toată lumea.

Reclamă

La momentul când am anunțat lotul lărgit, Ianis avea 64 de minute jucate în toate competițiile după 13 luni de pauză. Primul lucru pe care l-am făcut și primul jucător cu care am comunicat după ce am anunțat lotul lărgit, exact în aceeași zi, a fost Ianis Hagi.

În toată această perioadă am ținut legătura constant cu el, cum am făcut cu toți jucătorii care au traversat sau traversează perioade mai dificile. Am comunicat cu el și am transmis că, din punctul nostru de vedere, încă nu este la capacitate maximă. Nu este în toată puterea ca să vină și să ajute echipa națională.

Noi considerăm, văzându-i toate minutele jucate de la revenire, că încă mai are nevoie de timp, sprijin, iar noi suntem alături de el total. Avem încredere mare în revenirea lui și o așteptăm cu nerăbdare. Dar are nevoie de puțină continuitate la echipa de club, pentru a avea 0 riscuri când îl aducem și pentru el, și pentru echipa medicală”, a declarat Edi Iordănescu, pentru FRF TV.

Reclamă 4 / 0/3

Edi Iordănescu: „O formă mai mare de respect nu știu dacă poate să fie!”

„O formă mai mare de respect și de susținere pentru un jucător decât să te sune selecționerul tău și să îți dea aceste explicații nu știu dacă poate să fie. Lucru pe care l-am făcut cu toți jucătorii. Nu are nimeni parte de tratament special. Ianis e jucător cu potențial deosebit, dar considerăm că mai are nevoie de timp.

Era foarte ușor să-l punem în lotul lărgit, nu ne costa absolut nimic. Dar chiar asta i-am explicat, că nu facem decât să răscolim lucrurile, să aprindem spirite, să dezvoltăm eventuale comentarii de ce l-am pus pe lotul lărgit și nu a rămas ulterior. Și atunci, explicându-i acest lucru, am considerat că e cel mai înțelept să-l lăsăm și să-și continue parcursul de recuperare la echipa de club.

Ca să-l aducem din Scoția în România, de aici să-l purtăm în Andorra, să-l aducă înapoi în România, ca să pleci iar în Scoția… neavând garanția că-i putem oferi suficiente minute atât pentru el, cât și în spiritul rezultatului, era din punctul nostru de vedere un lucru pe care nu-l consideram pozitiv.

Facem abstracție de Ianis, că este Ianis. Dacă aș fi convocat orice alt jucător care venea după o pauză ca a lui Ianis, în detrimentul altui jucător care are capacitate maximă, care joacă meci de meci și care nu a avut acest necaz pe care Ianis, din păcate, l-a avut, ar fi fost o mare nedreptate din partea mea.

Eu știu că un jucător, după o pauză ca a lui Ianis, are nevoie de suport și l-a avut tot timpul din partea noastră atât cât am putut să i-l oferim de la distanță. Am avut această discuție clarificatoare cu el, nu cred că puteam să fac mai mult decât atât. Responsabilitatea este în totalitate a mea, deciziile îmi aparțin și este ceea ce eu mi-am asumat.

Îl așteptăm înapoi cu putere, voi fi cel mai fericit atunci când el va fi bine și va fi înapoi la echipa națională. Din punctul meu de vedere, relația mea cu Ianis rămâne total neschimbată. Iar acest subiect, pentru mine, nu mai există”, a mai spus Edi Iordănescu.

Reclamă

Lotul României pentru meciurile cu Andorra şi Belarus

PORTARI: Florin Niță (Pardubice | Cehia, 19/0), Ionuț Radu (Auxerre | Franța, 2/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 10/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 20/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 9/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 2/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB, 9/0), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba | EAU, 28/4), Marius Marin (Pisa | Italia, 8/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 9/0), Darius Olaru (FCSB, 9/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 44/2), Adrian Șut (FCSB, 0/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 56/11), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 5/1), Alexandru Dobre (Famalicão | Portugalia, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 16/5), Octavian Popescu (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira | EAU, 15/2), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), George Pușcaș (Genoa | Italia, 34/10).

Programul complet al meciurilor României din preliminariile EURO 2024

Recomandări
  • Andorra – România LIVE VIDEO Edi Iordănescu a explicat neconvocarea lui Ianis Hagi la națională

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și