Închide meniul
EXCLUSIV

Edi Iordănescu, după ce a calificat România la EURO 2024: ”Am fost contestat de la început, au fost jigniri”

Dan Roșu Publicat: 19 noiembrie 2023, 0:42

Reclamă
Edi Iordănescu, după ce a calificat România la EURO 2024: ”Am fost contestat de la început, au fost jigniri”

Edi Iordănescu, după ce a calificat România la EURO 2024

Edi Iordănescu sărbătorește calificarea României la EURO 2024 / Antena Sport

Edi Iordănescu a avut o primă reacție după ce a calificat România la EURO 2024! Tricolorii au învins Israel, cu 2-1, în Ungaria, și pot chiar câștiga Grupa I din preliminarii, dacă nu vor pierde meciul de marți, cu Elveția, ce va fi transmis pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 30 de ani după ce Gică Hagi și Anghel Iordănescu ne calificau la Mondialul din 1994, a venit rândul lui Edi și al lui Ianis să ne ducă la un EURO. Și asta după nouă meciuri fără înfrângere, într-o grupă cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.

Dacă începutul meciului a fost unul teribil, cu gol încasat încă din minutul 2, finalul partidei l-a găsit pe selecționer în culmea fericirii, îmbrățișându-se cu jucătorii care au reușit o performanță senzațională. Asta chiar dacă, pe parcursul campaniei, Edi și naționala au fost criticați dur.

Edi Iordănescu, după ce a calificat România la EURO 2024

”Un sentiment de bucurie, clar, o bucurie fără margini. E un moment de descătuşare pentru că nu a fost uşor, asta e clar. E un sentiment de puternică mândrie că antrenez un grup fantastic cu valoare, cu caracter. Sunt jucători în care am crezut din prima clipă. Îi felicit cu toată puterea mea, la fel cum îi felicit pe cei care şi-au adus contribuţia şi nu sunt astăzi aici.

Această calificare s-a obţinut matematic în această seara, dar s-a obţinut cu fiecare decizie pe care am luat-o şi au fost multe care nu au fost uşoare. Mi-am asumat! Cu care nici eu nu am fost foarte confortabil, şi în mod special cu fiecare picătură de sudoare pe care aceşti jucători au vărsat-o la echipa naţională a României.

Reclamă

A fost datoria mea ca să protejez jucătorii în care am crezut, sunt mândru că îi antrenezi şi consider că era firesc şi era normal să îi apăr cu toată fiinţa mea. Nu a fost uşor pentru că nici eu nu am avut o viaţă foarte uşoară, încă de acum 2 ani de când am semnat cu echipa naţională am fost criticat.

Mi s-au făcut multe nedreptăţi, au fost multe vorbe spuse cu răutate, au fost jigniri. A fost consemnată decizia de a fi numit la echipa naţională, dar am rămas consecvent. Am crezut în ce înseamnă echipa naţională. Am muncit şi am ajuns aici!”, a spus Edi, în exclusivitate pentru Antena Sport.

”Eu aş vrea totuşi să împart şi nişte mulţumiri pentru că de mâine nu mai apuc, de mâine intru în gândirea meciului cu Elveţia. Vreau să mulţumesc familiei mele, părinţilor, soţiei, copiilor. Fraţilor care au fost alături de mine la meci, surorii mele, întregii familii, tuturor celor care au fost alături de noi.

Reclamă 4 / 0/3

Suporterilor care au crezut în noi de la început. Tuturor celor care au crezut. Echipei din spatele echipei. Nu în ultimul rând preşedintelui Federaţiei şi Federaţiei. Mi-au dat libertatea să iau deciziile 100% liber!

Nu îl ultimul rând îi mulţumesc lui Dumnezeu că a fost alături de noi şi personal mie mi-a ascultat rugaciunile. Pentru că sunt un om credincios şi mă rog pentru familia mea, pentru sănătatea familiei mele, în acelaşi timp m-am rugat şi pentru naţionala României”, a mai spus Edi.

Cum arată „grupa morţii” în care poate ajunge România la EURO 2024

Jucătorii lui Edi Iordănescu şi-au menţinut invincibilitatea în Grupa I şi a declanşat fiesta. Sărbătoarea poate fi la nivel maxim pe Arena Naţională, în meciul cu Elveţia, de pe 21 noiembrie, care va fi în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY. Miza este uriaşă: primul loc în grupă şi accederea în urna a 2-a valorică.

”Deja personal simt o responsabilitate imensă când am aflat că Elveţia a făcut egal… faţă de cei 50.000 de oameni care vor fi alături de noi. Suntem o echipă calificată la EURO şi avem datoria să terminăm cu capul sus!”, a încheiat Edi Iordănescu.

Înaintea meciului cu Israel, naţionala României era în urna a patra. Elveţia profita de postura de lider şi avea un avantaj semnificativ.

Tricolorii sunt pe primul loc în Grupa I, înaintea marelui meci cu Elveţia. Îşi pot menţine primul loc chiar şi cu un egal. În caz contrar, au de ce să aibă emoţii. Ar putea rămâne în ultima urmă la tragerea la sorţi care va avea loc pe 2 decembrie, la Hamburg. Poate da peste o grupă horror, dar şi peste una mai facilă.

  • „Grupa morţii”: Franţa, Belgia, Italia, România
  • Grupă uşoară (cu tricolorii în urna 4): Austria, Albania, Slovenia, România

România, a șasea calificare la EURO

România a obținut a șasea calificare la EURO din istorie, după cele din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016, dar nu se poate lăuda cu performanțe notabile, cea mai mare fiind sfertul de finală din 2000 cu Italia (0-2).

Reclamă

Atunci am obținut și singura noastră victorie, 3-2 cu Anglia, care ne-a adus o calificare dramatică, dintr-o adevărată grupă a ”morții”, din care au mai făcut parte Portugalia și Germania. România și Portugalia au trecut atunci mai departe.

Ultima prezență a tricolorilor la EURO a fost în 2016, atunci când am obținut doar un egal, 1-1, cu Elveția. Ai noștri ar fi putut ieși din grupe, dacă ar fi învins Albania, la Lyon, în ultimul meci. Nu a fost cazul, jucătorii României fiind învinși după golul lui Armando Sadiku.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 18:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 18:23 LIVE VIDEOAdina Diaconu – Chen Meng e ACUM în AntenaPLAY. Bernadette Szocs va juca cu Natalia Bajor 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 VIDEOSporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă ACUM 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A Vezi toate știrile
Citește și