Închide meniul

Edi Iordănescu e gata să ducă România la un turneu final: „Vă garantez că vom fi la Campionatul European!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 noiembrie 2022, 20:11

Edi Iordănescu e gata să ducă România la un turneu final: „Vă garantez că vom fi la Campionatul European!

Edi Iordănescu e gata să ducă România la un turneu final

Edi Iordănescu este selecţionerul României

Edi Iordănescu e gata să ducă România, după o pauză de 8 ani, la un turneu final de Campionat European. Tricolorii visează cu ochii deschişi să obţină calificarea la EURO 2024. Selecţionerul naţionalei garantează că îşi va îndeplini obiectivul şi că îi va face fericiţi pe fani!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Amicalul Moldova – România este ultimul test pe care îl va avea reprezentativa noastră înaintea startului preliminariilor EURO 2024. În luna martie, jucătorii antrenaţi de Edi Iordănescu au programate confruntările cu Andorra şi Belarus.

Edi Iordănescu e gata să ducă România la un turneu final. Garantează pentru calificare!

Cele mai tari meciuri ale României din preliminariile EURO 2024 vor putea fi urmărite pe Antena 1 şi AntenaPLAY. Tricolorii au fost repartizaţi în Grupa I, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

E foarte important ca atunci când ne reunim în martie, ultimul meci să fie unul din care să ne putem inspira. Este o provocare pentru mine ca să reuşesc împreună cu echipa şi cu stafful meu să uniformizăm reprizele, am discutat despre asta şi am convenit că e adevărat, nu legăm reprize bune. Ne împărţim reprizele şi momente din repriză. Dacă voi reuşi să fac echipa să lucreze mai mult împreună, să se implice mai mult în toate momentele jocurilor, să interpreteze mult mai coerent momentele jocului… cu siguranţă ne vom ridica nivelul şi vă garantez că vom fi la Campionatul European.

Am convingere că ne vom califica. Dacă vom continua lucrurile pe care le facem vom fi cu siguranță eficienți, nu se vede ce se întâmplă în restul zilelor, prin comparație cu momentul în care am venit simt preocuparea grupului de a funcționa împreună, o altă concentrare la antrenamente, un grad mai mare de asimilare. Văd altă convingere de a lupta și încredere că avem șansa noastră în grupă.

Reclamă

Dacă vom îmbunătăți momentele jocului și vom avea alt curaj în joc, fiți siguri că România va fi la Euro. E convingerea mea, e încrederea mea, bazată pe argumente. Sunt sigur că putem duce împreună echipa națională la Euro, avem nevoie și de puțină șansă, șansa de a avea jucătorii sănătoși și capacitatea lor de a se impune la club”, a declarat Edi Iordănescu la conferinţa de presă.

Partida de la Chișinău va fi condusă de o brigadă din Turcia. La centru se va afla Yaşar Kemal Uğurlu, un arbitru în vârstă de 41 de ani, care a debutat la centru, într-o partidă internațională, în iunie 2021. Acesta a fost delegat în luna septembrie ca al patrulea oficial la meciul pe care România l-a câștigat în Giulești, cu Bosnia și Herțegovina, 4-1. Uğurlu va fi ajutat de conaționalii săi: Ali Saygin Ogel și Abdullah Bora Ozkara.

Meciul Moldova – România se joacă duminică, de la 20:30, şi va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe www.as.ro!

Reclamă 4 / 0/3

Cum arată grupele din preliminariile EURO 2024

  • Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru
  • Grupa B: Olanda, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar
  • Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia, Malta
  • Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
  • Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Moldova
  • Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia
  • Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania
  • Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazakhstan, Irlanda de Nord
  • Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra
  • Grupa J: Portugalia, Bosnia, Islanda, Luxemburg, Slovacia

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023.

  • Etapa 1: 23-25 martie 2023
  • Etapa 2: 26-28 martie 2023
  • Etapa 3: 16-17 iunie 2023
  • Etapa 4: 19-20 iunie 2023
  • Etapa 5: 7-9 septembrie 2023
  • Etapa 6: 10-12 septembrie 2023
  • Etapa 7: 12-14 octombrie 2023
  • Etapa 8: 15-17 octombrie 2023
  • Etapa 9: 16-18 noiembrie 2023
  • Etapa 10: 19-21 noiembrie 2023

Turneul final va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie Vezi toate știrile
Citește și