Închide meniul

Edi Iordănescu, înaintea dublei cu Israel şi Kosovo: „Trebuie să fim pregătiţi emoţional. Grupul e special”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 8 septembrie 2023, 13:16

Edi Iordănescu, înaintea dublei cu Israel şi Kosovo: „Trebuie să fim pregătiţi emoţional. Grupul e special

Edi Iordănescu, revoluţie în atacul României la meciul cu Andorra! Ianis Hagi şi Florinel Coman, titulari

Edi Iordănescu, într-o conferinţă de presă / Antena Sport

Edi Iordănescu a vorbit înaintea dublei cu Israel şi Kosovo, din preliminariile EURO 2024. Selecţionerul le cere jucătorilor să fie 100% din punctul de vedere al mentalului. România – Kosovo e live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, marţi, de la ora 21:45.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După primele patru meciuri disputate în Grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024, România e pe locul 2, cu 8 puncte. Lider este favorita grupei, Elveţia.

Edi Iordănescu, înaintea dublei cu Israel şi Kosovo: „Trebuie să fim pregătiţi emoţional”

„Suntem departe de obiectivul nostru, sunt puncte suficiente puse în joc. E un joc cu o importanţă mare, un joc cheie, dar nu e decisiv, îmi doresc mentalitate carectă, trebuie să fim pegătiţi tactic şi mai ales emoţional.

Au mai fost momente importante şi latura emoţională nu a fost cea corectă, îmi doresc ca miza meciului să nu ne umbrească deciziile. Avem o obligaţie ca după mulţi ani să facem un pas spre o calificare mult aşteptată.

Fotbalul românesc încă traversează perioade grele, vedem ce s-a întâmplat la echipele de club. Vorbind de naţională, suntem pe un drum corect. Băieţii vorbesc despre spirit, despre grup. Am mare încredere în acest grup, care e format după o anumită idee.

Reclamă

Pot să spun că e o echipă mult mai unită, mai conştientă de potenţialul ei. Focusul e cu totul altul, încrederea şi spiritul sunt la alt nivel. Avem jucători talentaţi, dar grupul e special. Încă suferim la nivel de exprimare, sunt conştient, ştiu că grupul poate mai mult, dar lucrurile trebuie luate pas cu pas.

Mai sunt multe puncte de pus la punct. Vom avea 3 antrenamente cu tot grupul. Vom încerca să fim atenţi. Jucăm acasă, avem publicul. Echipa naţională a dat un semnat puternic, că are capacitatea să lupte, să nu cedeze, să se unească şi să muncească foarte mult. Atunci când am venit, nu mai erau. Am informaţii că se va juca cu casa închisă. Suntem datori că dacă le-am oferit speranţă să ducem totul la capăt.

Sunt mai mulţi băieţi cu ceva probleme, nu sunt pierduţi, s-au făcut eforturi. Ne dorim ca la momentul jocului să avem tot grupul. Băieţii au răspuns bine, cu concentrare, cu atenţie mare la partea tactică.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă avem un grup care arată determinare, înseamnă că s-au întâmplat lucruri bune. Aş semna pentru o calificare şi cu siguranţă aşteptaţi-vă să pregătim meciul la victorie. Am arătat că ştim să suferim. În Elveţia, echipa a dat tot ce a putut. În kocul cu Israel, vrem trei puncte”, a spus Edi, la conferinţa de presă.

România nu a mai fost la Euro din 2016

Tricolorii lui Edi Iordănescu încearcă să ajungă la un turneu final după 8 ani. Ultima participare a fost în 2016, în Franţa, după ce am terminat pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Irlanda de Nord, Grecia, Ungaria, Finlanda şi Insulele Feroe.

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și