Închide meniul
EXCLUSIV

Edi Iordănescu ţinteşte a doua victorie pe banca echipei naţionale, în Finlanda – România: „Este o echipă pe care am învins-o”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 septembrie 2022, 19:07

Edi Iordănescu ţinteşte a doua victorie pe banca echipei naţionale, în Finlanda – România: „Este o echipă pe care am învins-o

Edi Iordănescu, într-un interviu pentru Antena Sport

Edi Iordănescu, într-un interviu pentru Antena Sport

Edi Iordănescu este încrezător şi speră să obţină a doua victorie pe banca echipei naţionale, în partida dintre Finlanda şi România. Selecţionerul declară că „tricolorii” se vor inspira din partida de la Bucureşti, din tur, câştigată cu 1-0, după golul marcat de Nicuşor Bancu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finlanda – România este în direct pe Antena 1 şi AntenaPLAY, vineri, de la 21:45, cât şi în format live video, pe as.ro.

Edi Iordănescu ţinteşte a doua victorie pe banca echipei naţionale, în meciul cu Finlanda – România

Edi Iordănescu a prefaţat duelul dintre Finlanda şi România, din penultima etapă de Liga Naţiunilor. Selecţionerul speră că nu le va da nordicilor ocazia să obţină primul succes din istorie împotriva „tricolorilor”.

Totodată, Iordănescu jr. este de părere că echipa naţională va avea un meci greu cu selecţionata lui Markku Kanerva, în ciuda victoriei din tur de pe arena din Giuleşti. În meciul respectiv, Edi Iordănescu a obţinut prima şi singura victorie pe banca selecţionatei României.

În privinţa preliminariilor Euro 2024, selecţionerul a declarat că nu se gândeşte la acest fapt, fiind preocupat de meciurile finale din grupa de Liga Naţiunilor.

Reclamă

„Sunt încrezător. Sperăm ca gândurile bune să se materializeze într+un joc bun şi un rezultat pe măsură, pentru că avem nevoie. Îmi doresc o naţională nou, care să răspundă la încrederea pe care o avem în ei.

Încep să înţeleagă din ideile pe care le avem. E a treia acţiune cu mine la cârmă. Aştept confirmări. Vorbim despre o echipă destul de tânără, în trecut au fost la sub 21. E o generaţie bună care vine din urmă. Alături de cei care sunt cu experienţă să arătăm confirmări. E important rezultatul şi impresia pe care o lăsăm. Începem să fim pregătiţi pentru campania Euro.

Din păcate, nu-mi permit luxul să mă gândesc la campania Euro. E important cum vom închide această campanie, şi după aşteptăm tragerea la sorţi. Avem şanse teoretice chiar şi pentru locul unu. Întâlnim un adversar greu, o echipă definită, care a fost la un tunreu final, cu un antrenor care este de 12 ani la naţională. Totuşi, este o naţională pe care a învins-o, să ne inspirăm din meciul de la Bucureşti.

Reclamă 4 / 0/3

Istoricul clar că are rolul lui. Sunt lucruri valabile până intri pe teren. Sunt multe rezultate care şochează în fotbalul mondial. Am arătat un nivel scăzut în ultimii ani. Dar îmi doresc să ne schimbăm faţa, am încredere într-un rezultat pozitiv”, a declarat Edi Iordănescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Edi Iordănescu a dat replica după ce a fost criticat că nu l-a convocat pe Alex Maxim

Edi Iordănescu a dat replica după ce a fost criticat că nu l-a convocat pe Alex Maxim la naționala României pentru „dubla” cu Finlanda (23 septembrie) și Bosnia (26 septembrie). Selecționerul „tricolorilor” a explicat că vrea să aibă sub comanda sa numai jucători cu „dorință extremă de a veni și a da totul” pentru prima reprezentativă. Marius Șumudică a fost cel mai vocal după ce Iordănescu l-a lăsat acasă pe Maxim.

Selecționerul României a dezvăluit că a fost înștiințat despre toate criticile primite în ultimele zile, iar din acest motiv a vrut să dea o explicație clară în legătură cu procesul de selecție.

Edi Iordănescu a vorbit și despre Florin Niță, cel care a apărat poarta naționalei la ultimele acțiuni, dar care acum n-a mai fost chemat la lot:

„Sunt persoane capabile care mă aduc la curent cu ce se întâmplă. Am văzut că s-a discutat foarte mult, mere se va întâmpla asta.

S-a vorbit despre Niţă, după familia lui, eu sunt următoarea persoană cu care a vorbit cel mai mult în ultima perioadă. Avem însă trei portari tineri, cu mult potenţial şi garantez asta. Niţă a fost jucătorul anului, a fost foate important pentru echipa naţională, dar nu este în proces de pregătire cu echipa de club. Are un an de când nu a mai evoluat.

S-a vorbit despre Maxim şi Mitriţă. Oricine are uşile deschise la echipa naţională. Maxim are un caracter special, a fost mult timp în circuitul naţionalei. Maxim arată lucruri bune la echipa de club. Nu mă înțelegeți greșit, dar o condiție fundamentală pentru echipa naţională este dorinţa extremă de a veni şi a da totul. Doresc jucători care vin cu încredere”, a spus Edi Iordănescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:47 Fază controversată în Farul – Rapid! Reuşita lui Mihai Popescu, anulată! Ciprian Marica a răbufnit în lojă 20:46 Luca Andronache, jucătorul revelaţie al lui Gică Hagi! „Regele” a dat lovitura prin fiul fostului antrenor de la FCSB 20:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos şi Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Probleme pentru Lucescu 20:25 LIVE TEXTFarul – Rapid 3-1. Inspiraţie uriaşă pentru Gică Hagi! Doi jucători intraţi la pauză au marcat 20:08 VIDEOImaginile durerii lui Răzvan Lucescu. Ce a declarat românul, după ce PAOK a smuls o remiză în minutul 90+10! 20:00 Improvizaţia lui Bogdan Lobonţ, catastrofală în Farul – Rapid! Dan Şucu, devastat după golul marcat de Louis Munteanu 20:00 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele de start 19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” Vezi toate știrile
Citește și