Închide meniul

Federaţia Română de Fotbal, reacţie oficială după acuzaţiile lansate de Mircea Sandu: „Edi Iordănescu nu a avut parte de un contract diferit! Nu a existat ingerinţă politică!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 octombrie 2022, 11:53

Federaţia Română de Fotbal, reacţie oficială după acuzaţiile lansate de Mircea Sandu: „Edi Iordănescu nu a avut parte de un contract diferit! Nu a existat ingerinţă politică!

Edi Iordănescu este selecţionerul naţionalei României

Edi Iordănescu, în timpul unei conferinţă de presă / Profimediaimages

Federaţia Română de Fotbal, reacţie oficială după acuzaţiile lansate de Mircea Sandu. FRF a spus că lui Edi Iordănescu nu a avut parte de un contract propus diferit faţă de ceilalţi candidaţi pentru postul de selcţioner.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a spus că nu a fost nicio ingerinţă politică în procesul de numire al lui Edi Iordănescu în funcţia de selecţioner, aşa cum a acuzat fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu.

Federaţia Română de Fotbal, reacţie oficială după acuzaţiile lansate de Mircea Sandu

Este regretabil că e necesar să precizăm din nou faptul că Edward Iordănescu nu a avut parte de un contract diferit de cel propus și celorlalți tehnicieni cu care s-a negociat în decembrie 2021 și ianuarie 2022. Totuși, pentru corecta informare a publicului, reamintim faptul că același contract a fost și pe masa negocierilor cu domnul Ladislau Boloni. Faptul că astăzi Iordănescu este în continuare pe banca tehnică a Echipei Naționale se datorează faptului că, deși am încheiat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc, ultimele meciuri au arătat că există speranță și că Echipa Națională este pe un drum bun. Indiferent de antrenorul care ar fi pregătit tricolorii în Liga Națiunilor, decizia Comisiei Tehnice a FRF ar fi fost aceeași.

Clauza la care se face referire, conform căreia contractul încetează dacă ne clasăm pe locul 4, s-a activat automat la finalul partidelor din Liga Națiunilor. Dar, în urma ședinței Comisiei Tehnice, s-a constatat că Edward Iordănescu este antrenorul potrivit pentru obținerea calificării la EURO 2024 și s-a decis că cel mai bine este să mizăm pe continuitate, iar decizia a fost validată de către Comitetul Executiv al FRF. Astfel, Edward Iordănescu a semnat la începutul lunii octombrie un nou contract valabil pe perioada preliminariilor pentru EURO, cu prelungire automată în eventualitatea calificării la turneul final.

În plus, reamintim faptul că înainte de a se discuta cu domnul Edward Iordănescu, a existat dialog nu doar cu Ladislau Boloni, dar și cu alți tehnicieni. Având în vedere faptul că, din diverse motive, niciunul dintre aceștia nu a putut prelua echipa națională s-a mers către un tehnician din generația tânără, iar dintre aceștia Edward Iordănescu este tehnicianul cu cea mai mare experiență și cel mai bun CV.

Reclamă

Totodată, Administrația Federației Române de Fotbal reiterează faptul că ingerința politică nu a existat, nu există și nu va exista, nu doar în activitatea Comisiei Tehnice, cât nici în activitatea Federației Române de Fotbal. Vă amintim, de asemenea, că la finalul anului 2018, UEFA a adoptat un set de zece principii de bună guvernanță care să impulsioneze evoluția calității administrării fotbalului european, principii care includ eliminarea ingerinței politice precum și autonomia comisiilor federale. FRF a susținut abordarea forului continental, participând inclusiv la procesul de elaborare a celor zece principii, fiind prima federație din această zonă a Europei care adoptă această declarație, în aprilie 2019, cu ocazia Adunării Generale„, a transmis FRF printr-un comunicat de presă.

Acuzaţiile făcute de Mircea Sandu

„Prin prietenii pe care îi are. Are influență mare. A avut la nivel de Guvern prietenii foarte bune. A fost prieten foarte bun cu George Maior (n.r. directorul SRI între 2006 și 2015). Dar eu îmi permit să-l acuz pe Puiu că l-a pus pe Edi antrenor la echipa națională… Sau Maior sau…

Trebuie să te orientezi spre cel care are ceva în spatele lui, după părerea mea. La echipa națională, cât am fost eu președinte au fost trei, patru antrenori. Pițurcă în vreo trei mandate, a fost Iordănescu în două mandate, care au însumat 10-11 ani. Loți a fost într-o perioadă scurtă, însă din cauza lui„, au fost acuzaţiile lui Mircea Sandu, fostul şef al FRF, la adresa lui Anghel Iordănescu, în gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și