Închide meniul

Florin Bratu are ambiţii mari la naţionala U21: „Vreau să calific din nou România la Jocurile Olimpice!” + Mihai Stoichiţă îl apără pe Mirel Rădoi: „A avut o echipă încropită la scara avionului!”

Dragoș Vasile Publicat: 10 august 2021, 14:03

Florin Bratu are ambiţii mari la naţionala U21: „Vreau să calific din nou România la Jocurile Olimpice! + Mihai Stoichiţă îl apără pe Mirel Rădoi: „A avut o echipă încropită la scara avionului!

Florin Bratu i-a răspuns lui Florin Manea

Florin Bratu, selecţioner România U21 / FRF.ro

  • Florin Bratu are ambiţii mari la naţionala U21
  • Mihai Stoichiţă are încredere deplină în noul selecţioner

 

Florin Bratu are ambiţii mari la naţionala U21! Primele declaraţii ale noului selecţioner

Florin Bratu a declarat, marţi, în conferinţa de presă de prezentare ca selecţioner al naţionalei under 21, că acest post reprezintă pentru el o provocare imensă şi că vrea să formeze în doi ani un grup foarte bun cu care să obţiţnă rezultatele dorite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“Am semnat pe doi ani şi va fi staff-ul cu care a lucrat şi Adi Mutu. Mă bucur şi este o provocare imensă pentru mine această poziţie la under 21. Am şansa din nou să lucrez cu federaţia, aici tot timpul este un mediu profesionist. Vreau ca în aceşti doi ani să formez un grup foarte bun la nivel de echipă, cu care să atacăm Campionatul European şi să avem rezultate. Pentru că la nivel de echipe de club participăm din ce în ce mai puţin la nivel internaţional şi lucrul ăsta ne dăunează. Noi oferim jucătorilor meciuri foarte bune ca şi calitate, ca dinamică.

Vrem să-i vedem că cresc, că vin cu drag. La echipa naţională putem să îi facem să înţeleagă că tricoul reprezentativei este foarte important. Cea mai mare provocare pot spune că, schimbându-se generaţiile acum, este să formezi un grup. Ambiţie oricum am, cel puţin să-i egalez, dacă nu să-i depăşesc, dar e un lucru care se face cu timpul. O generaţie schimbată total. Nu o să mai vedeţi niciun jucător pe care l-aţi văzut în ultimii 2-3 ani la nivel de under 21. Trebuie să avem grijă, să evaluăm foarte bine”, a spus Bratu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reclamă

Florin Bratu a acceptat fără să stea pe gânduri propunerea FRF

El a precizat că România are jucători tineri care încep să se impună. „Avem o masă bună de jucători din care putem alege. Avem o generaţie bună, tehnică, inteligentă, însă vom vedea cum vom reacţiona la nivel internaţional. Suntem aici să le punem cap la cap ca să ducem peste doi ani echipa la turneul final la un nivel foarte bun. În nu m-am gândit la lideri în mod expres, dar am în cap nişte jucători. Sunt foarte mulţi jucători care pot interpreta acest rol”, a mai spus noul selecţioner.

Tehnicianul a afirmat că a acceptat rapid propunerea FRF. “Când vine vorba de echipa naţională e foarte greu să refuzi. Am îmbrăţişat foarte rapid această oportunitate. O provocare imensă pe care vreau să o duc la bun sfârşit”, a adăugat el.

Reclamă

Bratu a declarat că nu va avea o altă atitudine faţă de cluburile care nu i-au lăsat pe jucători la Olimpiadă. “Încercăm să înţelegem şi cluburile. Trebuie să sprijinim fotbalul în general. Acum va fi o nou campanie, cu totul altceva, şi nu am sentimente de pică, sau să nu iau un jucător că nu l-a dat la Olimpiadă”.

Fostul atacant Florin Bratu a preluat naţionala Under 21, pe care o va conduce pentru următorii doi ani de zile, având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.

Mihai Stoichiţă are încredere totală în Florin Bratu

Preşedintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este sigur că alegerea lui Florin Bratu ca selecţioner al echipei under 21 este foarte bună. El a mai menţionat că, după părerea sa, selecţionerul Mirel Rădoi va reuşi “lucruri extrem de pozitive toamna asta”.

Reclamă 4 / 0/3

“Sunt sigur că am făcut o alegere foarte bună şi Florin are timp doi ani de zile să-şi definitiveze ideile. În cazul în care Florin va duce la capăt acest mandat şi va califica echipa la JO probabil că el va fi cel care va merge la Paris”, a spus Stoichiţă.

Întrebat dacă Nicolae Dică a fost o variantă pentru postul de antrenor al naţionalei U21, el a răspuns: “Mi se pare că perioada asta de toamnă este extrem de importantă pentru echipa naţională şi dezmembrarea unei structuri nu cred că ar fi fost oportună la momentul actual”.

Mihai Stoichiţă s-a declarat convins că selecţionerul primei reprezentative, Mirel Rădoi, va reuşi “lucruri extrem de pozitive”: “Mirel îşi face viitorul singur cum vrea. Este un antrenor foarte bun şi cred că va reuşi să şteargă din ce a fost în întâlnirile premergătoare ca impresii. Cred că şi după Olimpiadă şi în timpul şi înainte Mirel nu s-a putut desprinde de ideea de echipă naţională mare.

A încercat să facă tot ce era posibil la Olimpiadă şi a reuşit foarte mult cu o echipă încropită la scara avionului, o echipă bună, dar care n-a beneficiat de jucătorii care erau mult mai aproape acum patru luni de echipa naţională olimpică. Nu cred că Mirel nu va reuşi lucruri extrem de pozitive toamna asta”, a încheiat Stoichiţă.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mihai Stoica, verdict despre grupa României la EURO!
Echipa naţională • 27 mart., 15:45
Mihai Stoica, verdict despre grupa României la EURO! Oficialul FCSB-ului a râs de un adversar al nostru: „E de vârstă cu mine”
România U21, victorie dramatică cu Armenia U21
Echipa naţională • 26 mart., 16:54
România U21, victorie dramatică cu Armenia U21! „Eroul” naţionalei, copleşit de emoţii: „Mi-a marcat cariera!”
Un fost internaţional îl elogiază pe fotbalistul neconvocat de Edi Iordănescu
AntenaPLAY • 26 mart., 8:43
„Are o viteză în plus faţă de Coman” Un fost internaţional îl elogiază pe fotbalistul neconvocat de Edi Iordănescu!
Mihai Stoichiţă, speriat de vedetele sud-americanilor, înainte de România - Columbia
AntenaPLAY • 24 mart., 22:33
Mihai Stoichiţă, speriat de vedetele sud-americanilor, înainte de România – Columbia (marţi, 21:30, Antena 1 şi AntenaPLAY)
Răzvan Marin ştie cum va fi convins Edi Iordănescu să semneze un nou contract cu naţionala
Echipa naţională • 23 mart., 1:04
Răzvan Marin ştie cum va fi convins Edi Iordănescu să semneze un nou contract cu naţionala: „Cu siguranţă va rămâne cu noi”