Închide meniul
EXCLUSIV

George Țucudean le atrage atenția jucătorilor naționalei României: „Astea două meciuri sunt cele mai importante!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 11 aprilie 2023, 15:27

George Țucudean le atrage atenția jucătorilor naționalei României: Astea două meciuri sunt cele mai importante!”

George Țucudean le atrage atenția jucătorilor naționalei României

Jucătorii României / Hepta

George Țucudean le atrage atenția jucătorilor naționalei României! În primele două meciuri din preliminariile EURO 2024, „tricolorii” s-au impus în fața reprezentativelor Andorrei, 2-0, și Belarusului, 2-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

George Țucudean este de părere că următoarele două meciuri – cu Kosovo și Elveția – sunt cele mai importante pentru naționala României, în vederea calificării la EURO 2024.

George Țucudean le atrage atenția jucătorilor naționalei României

Totodată, fostul component al naționalei României spune că rezultatele pozitive din meciurile cu Andorra și Belarus trebuie să le dea încredere „tricolorilor”, chiar dacă adversarele au fost mai slab cotate.

„Știi cum e… Rezultatele îți dau încredere, indiferent că joci cu o echipă mai slab cotată decât tine. Până la urmă, trebuie să aibă încredere în ei, să câștige, să facă puncte, dar să se încurce și celelalte…

Trebuie să le iei pas cu pas. Astea două meciuri care vin sunt cele mai importante. Dacă acuma fac niște rezultate pozitive, au mari șanse să se califice. Nu ne batem cu Elveția, noi ne batem cu celelalte. Dacă ar avea rezultate bune și cu Elveția, ar fi extraordinar, dar ne interesează să câștigăm cu celelalte, care sunt de aceeași valoare ca și noi.

Reclamă

Campionatele nu le câștigi jucând cu echipele tari de la fruntea clasamentului, ci cu echipele mici, acolo poți să te încurci, să nu iei meciurile în serios și să ai probleme.

Sper (n.r. ca România să se califice la EURO 2024). Mi-ar plăcea să fie și România acolo. După cum a antrenat în România (n.r. Edi Iordănescu), la echipele de club, vrea să-și construiască o echipă care să paseze, să controleze jocul. Acum, să vedem dacă și reușește, pentru că e perioada foarte scurtă.

Când vii la echipa națională, te antrenezi câteva zile și trebuie să fii proaspăt pentru meciul pe care îl ai. Nu poți să antrenezi ca la echipa de club, în fiecare zi să schimbi, să faci cum vrei tu. Acolo ai o perioadă foarte scurtă. Este clar că-și alege jucătorii care se potrivesc pe stilul lui”, a declarat George Țucudean, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3

România se află în grupa I, cu Elveția, Kosovo, Andorra, Israel și Belarus.

Marius Șumudică, dispus să-i ia locul lui Edi Iordănescu la naționala României

Zilele trecute, Marius Șumudică a declarat faptul că, în cazul în care va primi o ofertă din partea Federației, nu va refuza să devină selecționerul naționalei României.

„E clar că atunci când ești antrenor la echipa națională n-ai timp de pregătire decât într-un cantonament de vară, când poți să-i iei pe jucătorii de la echipele de club, ceva centralizat, dar e greu și atunci dacă stau în străinătate. Iarna nici nu e timp de așa ceva. E adevărat, am darul ăsta să simt jucătorul, să formez grupul, să câștig jucătorii imediat, dar în același timp sunt și alte condiții pe care trebuie să le întrunești pentru a ajunge un bun selecționer.

La început am fost vehement și am spus că nu m-aș vedea la echipa națională. Pe zi ce trece îmi dau seama că pierd și din energie, odată cu vârsta, antrenez de 20 de ani și n-am stat acasă mai mult de o lună. Mereu am avut oferte și am mers și am antrenat. Am vrut la un moment dat, și acum sunt așa… eram aproape 100% să mă retrag, practic sunt momente când obosești, când vrei să stai mai mult cu familia.

Atunci, am spus-o și la inceput, au fost două lucruri, am spus că nu mă văd niciodată selecționer și am spus că vreau să mă retrag. În momentul de față nu știu, am avut așa o tresărire într-o noapte și am simțit. Am primit foarte multe mesaje de la foști fotbaliști de-ai mei, chiar de la Shebab, care a citit pe Twitter și care mi-a spus: «După 6 ani, datorită ție, că ai lucrat 4 luni cu mine, am ajuns la echipa națională și am jucat la Cupa Mondială, ești cel mai bun antrenor cu care am lucrat vreodată și cel mai bun motivator». Inimioare, alea, alea”, a declarat Marius Șumudică, pentru sptfm.ro.

România luptă pentru calificarea la EURO 2024. Programul complet

  • Andorra – România 0-2
  • România – Belarus 2-1
  • Kosovo – România (16 iunie, Antena 1)
  • Elveția – România (19 iunie)
  • România – Israel (9 septembrie)
  • România – Kosovo (12 septembrie, Antena 1)
  • Belarus – România (12 octombrie, Antena 1)
  • România – Andorra (15 octombrie)
  • Israel – România (18 noiembrie)
  • România – Elveția (Antena 1)

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și