Închide meniul

Gică Hagi visează să vadă România în semifinalele Campionatului European: „Orice e posibil!”

Viviana Moraru Publicat: 23 noiembrie 2023, 16:30

Reclamă
Gică Hagi visează să vadă România în semifinalele Campionatului European: „Orice e posibil!

Gică Hagi visează să vadă România în semifinalele Campionatului European

Gică Hagi, în timpul unui meci/ Profimedia

Gică Hagi visează să vadă România în semifinalele Campionatului European. „Regele” consideră că „tricolorii” lui Edi Iordănescu pot depăşi performanţele generaţiei sale, şi pot ajunge chiar în careul de aşi al competiţiei de anul viitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România s-a calificat la EURO 2024, competiţie care se va desfăşura în Germania. „Tricolorii” îşi vor afla adversarele din grupă pe 2 decembrie, atunci când va avea loc tragerea la sorţi.

Gică Hagi visează să vadă România în semifinalele Campionatului European

Gică Hagi a oferit declaraţii despre adversarele României de la EURO 2024. Acesta consideră că naţionala va avea parte de dueluri „de foc” la EURO 2024, indiferent de numele echipei cu care se va duela.

„Regele” a mai amintit şi de parcursul naţionalei de la EURO U21, din 2019, atunci când „tricolorii” s-au duelat cu Franţa, Croaţia şi Anglia în grupă, şi au ieşit câştigători.

„Orice adversar e o provocare și e o echipă foarte bună, care știe fotbal și de-aia a ajuns acolo. Deci toate meciurile vor fi foarte grele. Unele imposibile, dar mizăm pe talentul nostru.

Reclamă

Nu contează, pur și simplu. La Europene la U21 am avut Franța, Croația și Anglia și s-au calificat primii.

Să o spunem, să o credem. De ce nu? Dacă îți propui foarte mult poți să obții un minim. În primul rând trebuie să-ți propui foarte mult, să ai încredere. Iar foarte mult pentru mine, singurul target pentru echipa națională, este să facă mai bine ca noi.

Cum noi i-am depășit pe cei din ’70 sau pe cei din ’80-’90, așa și ei. Istoria trebuie folosită și trebuie construit viitorul. Iar viitorul e unul singur, cu o singură strategie: să ajungi în semifinale. De ce nu?

Reclamă 4 / 0/3

Critica face parte din joc. E important că ei au trecut examenul. E foarte bună și presiunea. Ea trebuie să existe mereu. Presiunea creează diamante! Nu o știai p-asta. Fata mea mi-a dat-o p-asta. Kira mi-a dat-o. Să o am în fiecare dimineață pe masă. Acolo se creează diamantele, dedesubt. Trebuie să ai presiune tot timpul. Care e presiunea? Rezultatul, să îți propui mult. Orice e posibil”, a declarat Gică Hagi, conform fanatik.ro.

Marca, articol superb despre Ianis și Gică Hagi după calificarea României la EURO 2024

Jurnaliștii de la Marca au publicat un articol superb despre Ianis și Gică Hagi după calificarea României la EURO 2024. Presa din Spania a vorbit despre coincidențele dintre preliminariile pentru Cupa Mondială din 1994 și pentru Campionatul European din 2024.

După calificarea României la EURO 2024, jurnaliștii de la marca.com au vorbit despre meciul echipei naționale, cu Israel, care s-a încheiat cu scorul de 2-1. În acea partidă a marcat și Ianis Hagi, iar astfel a apărut o coincidență uluitoare între acest meci și o partidă din preliminariile pentru Cupa Mondială din 1994. La momentul respectiv, echipa națională s-a duelat cu Țara Galilor, la Cardiff, iar partida care a dus România la Cupa Mondială s-a terminat tot cu scorul de 2-1.

„Numele Hagi continuă să aducă bucurie pentru România. Gică a condus Generația de Aur a țării sale. ‘Maradona din Carpați’ a participat cu România la trei ediții de Cupă Mondială (1990, 1994 și 1998) și două Campionate Europene (1996 și 2000).

Golul cu care fostul jucător de la Real Madrid și Barcelona a asigurat participarea la SUA ’94 încă rămâne în memoria colectivă. Pe 17 noiembrie 1993, în ultima etapă din preliminarii, România mergea la Cardiff pentru meciul cu Țara Galilor, iar doar una dintre ele putea obține calificare, un egal fiind suficient pentru cei din Est.

Ei bine, 30 de ani mai târziu, la aproape aceeași dată, istoria se repetă. Un șut cu piciorul stâng al lui Ianis Hagi a adus calificarea României la EURO 2024. Jucătorul lui Alaves, împrumutat de la Rangers, a marcat golul decisiv în victoria cu Israel (2-1) pe 18 noiembrie. După o respingere, l-a învins pe Glazer cu un șut pe jos, la colțul scurt”, au scris jurnaliștii publicației menționate anterior.

Reclamă
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:10 LIVE TEXTCorvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi 2-2, finala Cupei României. Câştigătoarea se va decide la loviturile de departajare 22:52 „Trebuie s-o spun!” Fatih Terim, mesaj categoric după ce a fost umilit de PAOK-ul lui Răzvan Lucescu 22:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 22:45 Accidentare cumplită pentru fiul lui Narcis Răducan! Cât va lipsi de pe teren Iustin! Verdictul medicilor este devastator! 22:30 Răzvan Lucescu, prima reacţie după victoria uriaşă din derby-ul cu Panathinaikos! PAOK, la un pas de titlu în Grecia 22:00 PAOK – Panathinaikos 4-1 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Răzvan Lucescu e pe primul loc în Grecia, cu o etapă înainte de final! 21:55 Dorinel Munteanu, criză de nervi, după golul marcat de Corvinul în finala Cupei României! Gestul făcut imediat 21:26 Ce a spus Simona Halep despre Patrick Mouratoglou, antrenorul care o pregătea când a fost depistată pozitiv: „Asta nu e adevărat” 21:17 „O tortură!” Cea mai dură reacţie, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur al turneului de la Paris 21:10 AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea sunt invitaţii lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie Vezi toate știrile
Citește și