Închide meniul

Gică Popescu cere o reformă totală la echipa națională: „Pierdem orice calificare cu ei! Hai să schimbăm!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 11 octombrie 2022, 23:49

Gică Popescu cere o reformă totală la echipa națională: „Pierdem orice calificare cu ei! Hai să schimbăm!

Gică Popescu, avertisment după debutul spectaculos al lui Constantin Budescu

Gică Popescu, în cadrul unui eveniment / Hepta

Gică Popescu cere o reformă totală la echipa națională. „Baciul” e supărat pe convocările din ultima perioadă. Fostul căpitan al tricolorilor vrea să vadă alți jucători care să îmbrace tricoul României. A propus să fie convocați mai mulți tineri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„S-au întâmplat lucruri ciudate, ruşinoase aş spune. După meciul cu Bosnia, am văzut jucători bucurându-se în urma victoriei, chiar dacă noi am retrogradat în liga a treia, în Grupa C. S-au întâmplat lucruri ciudate, ruşinoase aş spune. După meciul cu Bosnia, am văzut jucători bucurându-se în urma victoriei, chiar dacă noi am retrogradat în liga a treia, în Grupa C.

Gică Popescu cere o reformă totală la echipa națională

Pe mine mă preocupă mai mult această mentalitate a jucătorilor noştri, mai mult decât alt aspect. Ne place să fim negativişti acum, în loc să fim realişti. Eu am fost unul dintre cei mai optimşti jucători, mă rog, foşti jucători, atunci când a fost vorba despre echipa naţională. Acest optimism a început să pălească pe măsură ce echipa naţională a adus rezultate negative. E greu să fii optimist după campania dezastruoasă şi mentalitatea pe care o au jucătorii noştri.

Avem un nucleu la echipa naţională pe care îl avem de ceva timp, de ani de zile şi cu acest nucleu de jucători pierdem orice calificare. Mergem cu acest grup de jucători de ani de zile, nu reuşim să ne calificăm şi spun atunci de ce mai merg pe mâna lor? De ce nu rupem pisica să spunem că am încercat cu acelaşi grup, cu acelaşi nucleu şi nu avem performanţe, poate sunt ghinionişti.

Habar nu am ce se întâmplă, dar cu grupul acesta de jucători nu aducem, pierdem orice calificare, am pierdut trei, patru calificări la rând. Atunci nu trebuie să facem ceva? Hai să rup pisica şi să încerc cu ăştia tineri, cel puţin am o şansă să sper că în viitor fac o echipa naţională bazată pe talentul copiilor ăstora. Pot să încep să câştig, pentru că oricum cei pe care îi tot aduc de cinci, şapte ani de zile nu succes, poate nu sunt competitivi.

Reclamă

Una e să ai talent şi alta e să fii competitiv. Competitiv înseamnă spirit, însemană să fii lider, nu au poate jucătorii acest spirit şi atunci e normal să zici <<Băi, dacă tot am pierdut atât, hai să schimbi, să aduc copiii ăştia tineri care au perfomanţa la U21„, a spus Gică Popescu, conform orangesport.ro.

România, în grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra în preliminariile EURO 2024

Când începe România campania de calificare la EURO 2024

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023.

Reclamă 4 / 0/3

Etapa 1: 23-25 martie 2023
Etapa 2: 26-28 martie 2023
Etapa 3: 16-17 iunie 2023
Etapa 4: 19-20 iunie 2023
Etapa 5: 7-9 septembrie 2023
Etapa 6: 10-12 septembrie 2023
Etapa 7: 12-14 octombrie 2023
Etapa 8: 15-17 octombrie 2023
Etapa 9: 16-18 noiembrie 2023
Etapa 10: 19-21 noiembrie 2023

Turneul final va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
Vezi toate știrile
Citește și