Închide meniul
Video

„HAI, ROMÂNIA! ÎN FIECARE ZI!” Verii Nicolas Popescu şi Ianis Hagi, în povestea noii generaţii. Primul interviu comun cu Gică Popescu şi fiul său. Reportaj eveniment de 1 decembrie

Antena Sport Publicat: 1 decembrie 2021, 11:48 / Actualizat: 1 decembrie 2021, 20:36

Nicolas Popescu e fiul lui Gică Popescu

Antena Sport

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu încredere, cu o mentalitate nouă care să lase trecutul în spate, România vrea să fie din nou mare. Şi nu doar la fotbal. Pe teren, Gică Popescu i-a predat ştafeta fiului său Nicolas şi pariază pe viitor.

„Vrem, nu vrem, noi, cei educaţi înainte de 89, avem anumite frâne în anumite decizii! Ei trebuie educaţi în aşa fel încât să nu se simtă inferiori! Noi am avut acest complex de inferioritate cu care am venit din comunism! Trebuie educaţi că sunt cei mai buni, trebuie să fie cei mai buni, indiferent pe cine au în faţă! Noi nu am avut din păcate educaţia asta!”, a spus Gică Popescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă

„Văd o ţară capabilă de foarte multe lucruri pentru că, cred eu, vine din spate o generaţie foarte talentată în orice domeniu. Însa cred că ne trebuie o mentalitate ca să putem performa şi în România, să nu fim nevoiţi să plecăm în afară ca să excelăm! În primul rând, trebuie să credem în noi şi în puterea pe care o avem!”, a spus şi Nicolas Popescu.

„HAI, ROMÂNIA! ÎN FIECARE ZI!” Verii Nicolas Popescu şi Ianis Hagi, în povestea noii generaţii

Pentru Gică Popescu, naţionala, tricoul României, au însemnat totul şi încearcă să-i transmită şi fiului său Nicolas acelaşi sentiment. Nicolas are 18 ani şi a debutat în vară în echipa mare a Farului.

Reclamă

„La echipa naţională? E suflet acolo! E suflet, patrotism, e trăire! Trebuie să simţi tricoul echipei naţionale! Cu siguranţă că mi-aş dori să fim parcă mai legaţi de tricolor, mai legaţi de lucrurile unde ne-am născut. Parcă ne îndepărtăm aşa uşor, uşor, de tot ce înseamnă lucru românesc, iar pe mine lucrul ăsta mă doare pentru că noi am simţit cumva, generaţia noastră, ce înseamnă tricolorul. De 200 de ori am ascultat imnul cu nod în gât! Dar noi am fost educaţi aşa! Simţeam tricoul echipei naţionale într-un mod incredibil!”, a mai spus Baciul Popescu.

„Dacă nu ţi se face pielea de găină la imn, nu cred că ai ce căuta acolo! Mie personal, îmi place patriotismul pe care îl au românii. Cred că sunt foarte mulţi oameni care iubesc această ţară!”, a comentat şi Nicolas.

Gică Popescu a dezvăluit ce ar face dacă ar fi pentru o zi Preşedintele României. „Aş uni România! Suntem dezbinaţi! Simt că suntem dezbinaţi!”, a spus Popescu.

Reclamă 4 / 0/3

Gică Popescu nu va uita niciodată momentul în care fiul său a fost chemat pentru prima oară să îmbrace tricoul României. „Când a plecat prima dată la echipa naţională, şi-a luat geanta şi când să iasă pe uşă i-am spus „lasă geanta şi aşază-te puţin pe scaun. E pentru primă dată când mergi la echipa naţională. Să nu te întorci niciodată! Dacă ai plecat la echipa naţională, acolo să rămâi până la sfârşitul carierei!”.

„HAI, ROMÂNIA! ÎN FIECARE ZI!” | Nicolas Popescu, pe urmele tatălui Gică Popescu

Căpitan în cea mai frumoasă naţională a României şi căpitan la Barcelona, Gică Popescu e sursa de inspiraţie pentru fiul său, Nicolas. Popescu a fost la două Mondiale, la două Europene, a câştigat Cupa Cupelor cu Barcelona, în 1997 şi Cupa UEFA şi Supercupa Europei cu Galatasaray, în 2000!

„Am încercat să îmi pun în minte de ceva timp că pot reuşi acest lucru! Cred că este realizabil chiar dacă ce a reuşit el de-a lungul carierei este unic”, a spus Nicolas când a fost întrebat dacă va repeta performanţele tatălui său.

„Nu trebuie să facă o paralelă: tată şi eu! El are drumul lui! Aoăleu, tata a făcut asta, trebuie să fac şi eu! Lucrul ăsta poate să îl apese! i-am zis: tu ai viaţa ta! Uită ce a făcut taică-tu! Ai şansa că mă ai pe mine în casă şi pot să îţi dau sfaturi!”, a spus preşedintele Farului.

Nicolas ia meditaţii acasă de la tatăl său, Gica Popescu, iar la Farul e antrenat de unchiul său, Gică Hagi! „Sunt alături de doi fotbalişti uriaşi ai României, foşti fotbalişti uriaşi! E momentul ca naţionala să nu mai trăiască, privind în cartea de istorie, la performanţele Generaţiei de Aur”.

Cu Nicolas Popescu şi Ianis Hagi se va naşte noua generaţie a României, dacă tupeul şi curajul înving temerile trecutului!

„Dar asta îi spun eu de ani de zile! Îi spun tot timpul! Credeţi-mă că emblema asta nu reprezintă nimic! Totul este aici (n.r. – arată spre cap), aici (n.r. – arată spre inimă), încredere…da? aşa excelaţi! Uitaţi-vă la generaţia noastră! Am bătut pe oricine, oricând, oriunde! Puteţi să faceţi acelaşi lucru! Nu vă uitaţi la emblema de pe piept! Nu reprezintă nimic!

Reclamă

„Trebuie să credem în noi şi în puterea pe care o avem! Trebuie să avem mai multă încredere în lucrurile pe care le putem face şi să nu ne mai gândim că le suntem inferiori celor din afară!”, a încheiat Nicolas.

„Ştii când te consideri fotbalist cu un CV respectabil? Când joci la un Mondial, minimum, la un European şi câştigi o Cupă Europeană!”, a fost şi concluzia marelui Gică Popescu.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:54 „Martalogu, sau cum îl cheamă?” Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep 21:50 LIVE TEXTPetrolul Ploieşti – FCU Craiova 1-0. Jair, gol superb în poarta oltenilor lui Mititelu! Execuţie de senzaţie 21:46 EXCLUSIV„Sunt ca vinul!” Reportaj special de la meciul lui Bănel Nicoliţă din Amara! Au sfârâit grătarele la marginea terenului VIDEO 21:19 Fenerbahce vrea să se retragă din campionatul Turciei! Anunţul echipei după ce jucătorii au fost atacaţi de fanii lui Trabzonspor 20:56 Reacţia lui Gică Popescu, după ce a văzut meciul de coşmar al lui Radu Drăguşin la Tottenham: „Asta ar trebui să se întâmple!” 20:49 „Dacă arăţi vulnerabilitate…” Mesaj enigmatic transmis de Paula Badosa, chiar înaintea meciului cu Simona Halep de la Miami 20:00 „Hai, Mourinho, găseşte-ţi echipă!”. Mircea Rednic, exasperat de fanii UTA-ei. Dezvăluiri despre scandalul din vestiar 19:33 Mircea Rednic, maestrul schimbărilor la UTA! Inspiraţia incredibilă a „Puriului”, în „thriller-ul” cu Voluntari 19:18 Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: „Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul” 19:02 Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Reacţia lui Gică Popescu, după ce a văzut meciul de coşmar al lui Radu Drăguşin la Tottenham
Premier League • 20:56
Reacţia lui Gică Popescu, după ce a văzut meciul de coşmar al lui Radu Drăguşin la Tottenham: „Asta ar trebui să se întâmple!”
Ianis Hagi și Elena pregătesc nunta anului în România
Diverse • 17:14
FOTO
Ianis Hagi și Elena pregătesc nunta anului în România! Detalii fabuloase despre evenimentul colosal, care va costa o avere
Gică Popescu, reacţie tranşantă după ce Rapid a intrat în cursa pentru transferul lui Louis Munteanu
Liga 1 • 14:46
„Nu se face asta!” Gică Popescu, reacţie tranşantă după ce Rapid a intrat în cursa pentru transferul lui Louis Munteanu
Edi Iordănescu, mesaj tranşant cu 3 luni înainte de EURO 2024
EURO 2024 • 13:13
Edi Iordănescu, mesaj tranşant cu 3 luni înainte de EURO 2024: „Sunt extrem de îngrijorat. Aveam alte aşteptări”
Ianis Hagi și Denis Alibec, apariții spectaculoase la cantonamentul echipei naționale!
Echipa naţională • 17 mart., 18:11
FOTO
Ianis Hagi și Denis Alibec, apariții spectaculoase la cantonamentul echipei naționale! Parada modei de mii de euro la Mogoșoaia