Închide meniul

Ilie Dumitrescu a decis cine este cel mai bun jucător român din istorie: „După el, locurile sunt libere!”

Alex Ioniță Publicat: 9 februarie 2024, 9:44

Reclamă
Ilie Dumitrescu a decis cine este cel mai bun jucător român din istorie: „După el, locurile sunt libere!

Ilie Dumitrescu a decis cine este cel mai bun jucător român din istorie.

Generația de Aur / Profimedia

Ilie Dumitrescu nu a stat pe gânduri și a numit cel mai bun fotbalist din istoria României. Fostul mare atacant al echipei naționale a vorbit despre trecutul „tricolorilor” și a dezvăluit cine este, în opinia sa, cel mai bun român din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Component al Generației de Aur, Ilie Dumitrescu a participat la 3 campionate mondiale alături de România: Italia 1990, SUA 1994 și Franța 1998. A jucat alături de jucători de top, care au compus cea mai puternică națională „tricoloră” din istorie.

Ilie Dumitrescu a decis cine este cel mai bun jucător român din istorie

„Mister” nu a stat să se gândească și a dezvăluit faptul că, în opinia sa, Gică Hagi este cel mai important jucător român din istorie. Ilie Dumitrescu a spus și că locurile următoare, în acest clasament, sunt libere, având în vedere că niciun „tricolor” nu s-a apropiat de performanțele „Regelui”.

„Eu am spus-o. Pentru mine, Hagi este cel mai mare fotbalist pe care l-a avut România vreodată. Și… Da, Da, următoarele locuri sunt libere!”, a spus Ilie Dumitrescu, la digisport.ro.

Gică Hagi a adunat 125 de selecții la echipa națională și a participat la 6 turnee finale alături de România. Este vorba de Cupele Mondiale din 1990, 1994 și 1998, dar și de Campionatele Europene din 1984, 1996 și 2000.

Reclamă

A marcat 35 de goluri în tricoul primei reprezentative și este golgheterul all-time al României, la egalitate cu Adrian Mutu.

A debutat la echipa națională într-un amical cu Norvegia, din 1983. La momentul respectiv, selecționerul României era Mircea Lucescu, iar duelul se termina cu scorul de 0-0.

În cadrul meciului care s-a jucat pe Ullevaal Stadium, „Il Luce” l-a folosit pe Hagi din primul minut al partidei.

Reclamă 4 / 0/3

Iată cum a arătat primul 11 al României, la meciul din 1983:

Silviu Lung – George Iorgulescu, Costică Ștefănescu, Michael Klein, Mircea Rednic – Laszlo Boloni, Lica Mivula, Gică Hagi, Romulus Gabor – Florea Vaetus, Marcel Coras.

Ilie Dumitrescu a criticat schimbările lui Gigi Becali

Fostul internațional este de părere că roș-albaștrii au fost echipa mai bună din derby-ul cu Farul lui Gică Hagi, însă este de părere că schimbările au destabilizat-o pe vicecampioană.

„Mister” a spus că Gigi Becali nu ar fi trebuit să îl scoată din teren pe Lixandru. Ilie Dumitrescu și-a argumentat opinia și a menționat faptul că, atât timp cât cuplul de mijlocași defensivi a fost format din Lixandru și Șut, campioana nu și-a creat ocazii.

„Au fost momente bune pentru FCSB. FCSB a fost mult peste Farul, și-a creat situații importante de gol. După intrarea lui Coman a existat un plus pe faza ofensivă, plus ratările lui Radaslavescu.

Nu am fost de acord cu schimbarea cu Lixandru. Cât au jucat Lixandru cu Șut în fața apărării, foarte greu să creezi faze de atac.

Alhassan a făcut un meci bun, a fost activ, dar se vedea că nu mai are resurse la un moment dat. Cred că el trebuia înlocuit, nu Lixandru”, a spus Ilie Dumitrescu, potrivit sursei citate anterior.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și