Închide meniul

Ilie Dumitrescu şi Marius Şumudică s-au contrat când l-au văzut pe George Puşcaş titular în Israel – România: „Experiment!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 noiembrie 2023, 21:12

Reclamă
Ilie Dumitrescu şi Marius Şumudică s-au contrat când l-au văzut pe George Puşcaş titular în Israel – România: „Experiment!

Ilie Dumitrescu şi Marius Şumudică s-au contrat înainte de Israel - România

Ilie Dumitrescu şi Marius Şumudică / Colaj Profimediaimages

Ilie Dumitrescu şi Marius Şumudică s-au contrat în direct, când l-au văzut pe George Puşcaş titular în meciul Israel – România. Tricolorii au nevoie să nu piardă pentru a se califica la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ilie Dumitrescu a avut o primă reacţie când a văzut echipa de start. A dezvăluit de ce Puşcaş ar fi fost ales în locul lui Denis Alibec, chiar dacă nu a mai înscris din luna martie.

Ilie Dumitrescu şi Marius Şumudică s-au contrat. Ce au spus despre George Puşcaş

Cred că stafful tehnic și ultima decizie a lui Edi Iordănescu de a începe cu George Pușcaș ca număr 9 e din raționament tactic. Ai nevoie la un meci în deplasare de un jucător cu un profil care, în momentul în care adversarul îți face un pressing avansat, să ai și o soluție pe joc direct. Este genul de atacant care joacă cel mai bine dintre cei trei cu spatele la poartă.

Dacă nu reușim să ieșim cu construcție de pe linia de fund, să avem soluție și pe joc combativ. Nu cred că erau mai multe semne de întrebare decât cine să fie atacant. E cam cel mai combativ cu spatele la poartă. Și face faza defensivă mai bine„, a declarat Ilie Dumitrescu la digisport.ro.

Marius Şumudică a avut o reacţie imediată după ce l-a auzit pe Ilie Dumitrescu. Acesta e sigur că Edi Iordănescu a improvizat când a ales să îl joace pe Drăguş pe postul de extremă stânga, pentru a-i face loc lui Puşcaş în echipa de start.

Reclamă
Reclamă

Este o problemă complexă şi eu nu sunt de acord, din punctul meu de vedere, ca antrenor, eu consider că la echipa naţională trebuie să joace jucătorii care au meciuri în picioare şi sunt în formă. Se face o excepţie cu Puşcaş.

Este un experiment, sper să fie benefic. Atât timp cât Puşcaş nu are minute, nu joacă, degeaba îmi trimiţi datele de la antrenament. Câte jocuri a jucat Puşcaş? Indiferent în ce campionat joci, şi la cămile, jocul nu se compară cu antrenamentele. Mie mi-a cerut datele de la jocuri, nu de la antrenamente. E altceva dacă e monitorizat şi e mare avantaj pentru Edi. El aproape la toate convocările a avut la dispoziţie o săptămână, nu ce au avut ceilalţi selecţioneri. Înseamnă că Alibec a rămas la cabine, el poate juca cu spatele la poartă.

La naţională trebuie jucătorii care joacă la cluburi şi au performanţe. Indiferent unde joacă Alibec, a făcut-o. În momentul în care îl pui pe Drăguş liniar, în banda stângă, şi cu Puşcaş titular, e un experiment! Urcându-l pe Screciu la mijloc, omori doi jucători. La mine Drăguş joacă 9… tu îl duci în banda stângă şi îl omori! Eu jucam cu Drăguş vârf şi Coman în stânga. Dar nu sunt selecţioner. Coman joacă meci de meci, la ultimul meci de la naţională cred că a şi marcat! Eu jucam cu Coman în stânga, niciodată cu Drăguş în stânga! Eu între Drăguş şi Alibec îl alegeam pe Drăguş. E mai dispus la efort„, a declarat Marius Şumudică.

Reclamă

Cum a arătat echipa de start a României împotriva Israelului:

ROMÂNIA: 12. Moldovan – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 5. Screciu, 10. Stanciu-cpt. – 14. Hagi, 9. Pușcaș, 19. Drăguș. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 1. Niță, 16. Radu – 4. Rus, 6. M. Marin, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 13. Mihăilă, 17. Fl. Coman, 20. Olaru, 21. Moruțan, 22. Mogoș, 23. Dumitrescu

Marea surpriză pregătită de Edi Iordănescu pentru Israel – România

Confruntarea din Ungaria are o miză uriaşă pentru tricolori. În cazul în care vor reuşi să evite înfrângerea, îşi asigură matematic calificarea la turneul final. Edi Iordănescu a convocat iniţial cinci atacanţi, dar Daniel Bîrligea a acuzat probleme medicale şi a părăsit lotul. În locul jucătorului de la CFR Cluj s-a decis să nu mai fie adus un alt atacant.

Bîrligea a fost în echipa de start în victoria obţinută de România cu Andorra, scor 4-0. În celălalt meci din luna octombrie, Denis Alibec a fost titular împotriva Belarusului.

Aşa cum AS.ro a anunţat, Edi Iordănescu a decis să schimbe şi să pregătească o mutare surprinzătoare. George Puşcaş a fost ales să intre din primul minut împotriva Israelului. Vârful în vârstă de 27 de ani trece prin momente dificile şi găseşte drumul spre gol. A jucat 85 de minute în actualul sezon din Serie A, pentru Genoa, şi nu a reuşit să spargă gheaţa. Mai mult, a semnat şi ratări uriaşe.

Pe 6 martie reuşea George Puşcaş să marcheze ultima dată. O făcea în meciul Genoa – Cosenza, scor 4-0, din Serie B. În total, a reuşit 2 goluri în 2023. La echipa naţională a înscris ultima dată în luna septembrie a anului trecut. Reuşea o „dublă” în victoria cu Bosnia, scor 4-1.

Reclamă
Recomandări

Va redeveni Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:54

Pierdere uriaşă pentru PAOK! Probleme pentru Răzvan Lucescu înaintea meciului cu Volos

22:35

Mihai Pintilii a analizat adversarele FCSB-ului din Europa League! Verdictul antrenorului secund: „Sunt echipe puternice!”

22:30

LIVE TEXTOţelul – Dinamo 1-1. Meci echilibrat la Galaţi! Echipa lui Dorinel Munteanu a cerut penalty

22:21

Dorinel Munteanu „a luat foc” în Oţelul – Dinamo! Nu s-a putut controla şi şi-a luat de guler jucătorul

21:54

Mihai Stoica are încredere în Octavian Popescu! Mesaj superb despre „perla” lui Gigi Becali: „Va străluci din nou!”

21:33

Mihai Stoica, semnal de alarmă înainte de debutul lui Daniel Bîrligea la FCSB: „Am mari temeri, nu ştiu dacă poate!”

1 VIDEOCharles Leclerc şi Lando Norris, cei mai rapizi în antrenamentele din Singapore! Cursa e duminică (14:45, Antena 1 şi AntenaPLAY) 2 FotoAdrian Şut, mesaj emoţionant pentru soţia lui: „Îţi mulţumesc pentru tot!”. Bianca a reacţionat imediat 3 Monaco – Barcelona 2-1, în meciul serii din Champions League! Atletico, victorie în minutul 90! Toate rezultatele 4 Milionarul convins de Gică Hagi să investească la Farul a rupt tăcerea: „Nu îmi place fotbalul”. Câţi bani va plăti 5 EXCLUSIVHelmut Duckadam a fost operat pe cord deschis! Prima reacţie a „Eroului de la Sevilla” 6 Gigi Becali dă un „tun” financiar de proporții la FCSB: „Cine vreodată să facă la fel ca mine?”. A făcut toate calculele
Citește și