Închide meniul

Louis Munteanu şi Bogdan Racoviţan, explicaţii pentru dezamăgirile de la EURO U21: „Am jucat prea defensiv”

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 iunie 2023, 0:03

Reclamă
Louis Munteanu şi Bogdan Racoviţan, explicaţii pentru dezamăgirile de la EURO U21: „Am jucat prea defensiv

Louis Munteanu şi Bogdan Racoviţan, explicaţii pentru dezamăgirile de la EURO U21

Jucătorii României U21 / Profimediaimages

Louis Munteanu şi Bogdan Racoviţan au venit cu explicaţii pentru dezamăgirile de la EURO U21 2023. Chiar dacă România a fost gazdă, a fost eliminată din faza grupelor. Nu a reuşit nicio victorie şi niciun gol marcat la turneul final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştefan Târnovanu a fost degeaba „eroul” României U21 împotriva Croaţiei U21, la Campionatul European. Chiar dacă a avut parade de senzaţie, micii tricolori au încheiat ruşinos competiţia. Portarul de la FCSB nu s-a putut bucura pentru evoluţia impresionantă din Ghencea.

Louis Munteanu şi Bogdan Racoviţan, explicaţii pentru dezamăgirile de la EURO U21

Din păcate, un sentiment negativ. Zero victorii, zero goluri. Nu am arătat bine şi ne-am dezamăgit pe noi şi toată ţara. Încercăm să mergem mai departe cu capul sus, nu e uşor nici pentru noi.

I-am simţit mai bine pe coechipieri astăzi, mai relaxaţi poate. Am avut mai multe pase, poate şi din cauză că meciul era fără miză. Ne dorim să ajungem cel mai departe, e normal. A fost un obiectiv prea mare pentru noi, având în vedere ce a făcut ultima generaţie. Din păcate nu am respins bine. Ne-a lipsit şi caracter, şi forţă şi tot.

Trebuie făcut un grup, trebuie să fii unit. Când vii la naţională nu ai timp foarte mult, toată lumea trebuie să vină rapid şi să schimbe mentalitatea. Nu e uşor„, a declarat Bogdan Racoviţan pentru tvr.ro.

Reclamă

Nu cred că meritam mai mult, egalul e echitabil. E dezamăgire mare, dar nu avem ce să mai facem. Turneul a fost foarte slab pentru mine, speram să termin sezonul cum am făcut-o şi în campionat, să ajut echipa naţională. Chiar îmi pare rău că am făcut atât de puţin.

Sunt tânăr, dar vă daţi seama că voiam să ne calificăm cu toţii. Mai ales că am jucat şi aici în România, alături de fani. Eu zic că am jucat prea defensiv, am început şi primul meci cu Spania, am jucat foarte slab cu toţii. Cu Ucraina un rezultat de egalitate era echitabil, dar am pierdut.

Sper că jucătorii care o să vină şi la campania viitoare să dea mai mult şi să ne calificăm, pentru că România are nevoie de calificare„, a spus şi Louis Munteanu.

Reclamă 4 / 0/3

Ruşine istorică suferită de jucătorii antrenaţi de Emil Săndoi

Jucătorii lui Emil Săndoi nu au reuşit să înscrie nici în disputa cu Croaţia U21, care nu mai avea miză. Ambele naţionale pierduseră orice şansă să se califice în sferturile de finală.

Selecţionerul României U21 l-a lăsat din nou pe bancă pe puştiul minune al Farului, Adrian Mazilu, şi a atacat cu Octavian Popescu, Markovic şi Işfan. Jucătorul de la FCSB a fost principalul pericol la poarta adversă în startul meciului. L-a servit ideal pe Louis Munteanu, în minutul 23, dar portarul Croaţiei a intervenit salvator. După, Tavi Popescu a ratat după o incursiune spectaculoasă.

Până la final, tricolorii nu au reuşit să înscrie şi au stabilit o contraperformanţă. Este pentru prima dată când România U21 termină fără gol marcat un turneu final. Jucătorii lui Săndoi se pot mulţumi doar cu punctul obţinut împotriva Croaţiei. Doar la Europeanul din 1998, cu Victor Piţurcă pe bancă, s-a mai întâmplat ca naţionala de tineret să termine fără nicio victorie.

Croaţia – România 0-0. Tricolorii sunt OUT de la EURO U21 2023

Echipa naţională U21 a României a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat în compania echipei naţionale U21 a Croaţiei, în grupa A a Campionatului European U21. Echipa României încheie cele trei meciuri din grupă fără gol marcat.

În minutul 19, Octavian Popescu i-a pasat foarte bine lui Louis Munteanu, care a şutat din careu, dar portarul Pandur a reţinut. În minutul 23, Octavian Popescu a avut o acţiune care a destabilizat apărarea croată, a combinat cu Işfan şi a trimis din cădere la poartă, Pandur salvând in extremis. Tricolorii au avut emoţii în minutul 38, când Târnovanu a intervenit mai întâi la şutul lui Baturina, apoi la cel al lui Beljo, iar faza s-a încheiat cu şutul în bară al lui Vidovic. Repriza s-a încheiat cu şutul pe portar al lui Pantea, din minutul 40, după o cursă frumoasă şi o pasă excelentă a lui Markovic.

Partea a doua nu a excelat în faze de poartă. În minutul 63 Petrila a trimis din careu, din poziţie bună, mult pe lângă poartă. Târnovanu a avut o intervenţie excelentă în minutul 79, iar în minutul 80 Prsir nu a gasit spatiu portii tricolorilor. Fruk a fost blocat de Dican în minutul 85, iar în minutul 90+1 Târnovan i-a refuzat golul lui Frigan şi s-a încheiat 0-0, iar România termină grupa pe ultimul loc, cu un punct, fără gol marcat şi cu patru primite.

CROAŢIA: Pandur – Sigur, Franjic-cpt (Galesic 46), Perkovic, Krizmanic – Vidovic (Sego 67), Hodza (Prsir 46), Bulat (Palaversa 79), Baturina – Frigan, Beljo (Fruk 68). SELECŢIONER: Dragan Skocic

Reclamă

ROMÂNIA: Târnovanu – Pantea, Racoviţan-cpt, Dican, Ţicu – Işfan (Miculescu 89), Dr. Albu, Lixandru – L. Munteanu (Mazilu 74), Markovic (Bîrligea 46), Oct. Popescu (Petrila 60). SELECŢIONER: Emil Săndoi

Cartonaşe galbene: Hodza 21, Sigur 34, Franjic 35, Baturina 70, Perkovic 86 / Octavian Popescu 24

Arbitri: Joao Pinheiro – Bruno Jesus, Luciano Maia (toţi din Portugalia) – Allard Lindhout (Ţările de Jos)

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B Vezi toate știrile
Citește și