Închide meniul

Macedonia de Nord – România 0-0 | Chinul de la Skopje. România a făcut cel mai slab meci al toamnei. Primele puncte pierdute în istoria meciurilor cu Macedonia de Nord

Reclamă

Antena Sport Publicat: 8 septembrie 2021, 23:00

Macedonia de Nord – România 0-0 | Chinul de la Skopje. România a făcut cel mai slab meci al toamnei. Primele puncte pierdute în istoria meciurilor cu Macedonia de Nord

Cum se califică România la baraj

Profimediaimages

Macedonia de Nord – România 0-0

Naţionala României, cu Mirel Rădoi pe bancă, a bifat încă o contraperformanţă. Pentru prima dată în istorie, România nu a reuşit să învingă Macedonia de Nord într-un meci oficial. Până acum, scorul era 5-0 în favoarea „tricolorilor”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deian Sorescu a avut cea mai mare ocazie a României, în prima repriză a partidei cu Macedonia de Nord. După aceea, „tricolorii” nu au avut puterea de a pune presiune pe apărarea adversă. Din contră, Florin Niţă ne-a salvat de două ori, cu două intervenţii fabuloase.

În aceeaşi grupă, Armenia a remizat acasă cu Liechtenstein, scor 1-1 (goluri Mkhitaryan ‘45+5 – penalti / Frick ’80), şi Germania a învins în deplasare Islanda, scor 4-0 (goluri Gnabry ‘4, Rudiger ’24, Sane ’56, Werner ’89).

Clasamentul grupei: 1. Germania – 15 puncte, 2. Armenia – 11 puncte, 3. România – 10 puncte, 4. Macedonia de Nord – 9 puncte, 5. Islanda – 4 puncte, 6. Liechtenstein – un punct.

Etapa următoare programează, la 8 octombrie, meciurile Liechtenstein – Macedonia de Nord, Islanda – Armenia şi Germania – România.

Reclamă

Min. 90: FINAL DE MECI! România nu a reuşit să câştige partida cu Macedonia de Nord.

Update: Marius Marin a intrat în locul lui Deian Sorescu, în minutul 74.

Min. 73: Şut din afara careului a lui Bardi, dar Niţă e la post şi prinde mingea fără mari emoţii.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 72: Ocazie uriaşă a tricolorilor, după o fază fixă. Răzvan Marin a şutat în forţă de la peste 30 de metri, Dimitrievski a respins în faţă, dar Cordea a ratat din poziţie excelentă. Asistentul ridicase fanionul la poziţia jucătorului de la FCSB!

Update: 5-1 este raportul şuturilor pe poartă, după 65 de minute, în favoarea Macedoniei de Nord!

Update: Două schimbări făcute de Mirel Rădoi, în minutul 63. Răzvan Marin şi Andrei Cordea au intrat în locul lui Dragoş Nedelcu, respectiv Jovan Markovic.

Min. 59: Încă o intervenţie fabuloasă a lui Niţă. De această dată, portarul naţionalei a blocat şutul lui Bardi.

Min. 51: Florin Niţă, intervenţie fabuloasă la şutul lui Elmas.

Min. 49: Dragoş Nedelcu a fost avertizat şi nu va juca în Germania.

Min. 46: A început a doua repriză. Mirel Rădoi nu a făcut nicio schimbare.

Reclamă

Min. 45: Pauză la Skopje! Tricolorii au fost dominaţi în prima repriză, dar au scăpat fără gol.

Min. 30: Tricolorii au primit o lovitură liberă dintr-o poziţie excelentă. Nicuşor Stanciu a executat însă defectuos şi a trimis mingea în tribună!

Min. 22: Ocazie România! Deian Sorescu a fost aproape să deschidă scorul. Servit de Dennis Man, golgheterul Ligii 1 a şutat din unghi, dar portarul gazdelor a respins in extremis!

Min. 15: Macedonia de Nord are o posesie de 72%. Tricolorii nu reuşesc să ţină de minge.

Min. 1: A început meciul de la Skopje, cel care îi poate duce pe tricolori pe locul secund în grupa de calificare!

Update: Aproximativ 5.500 de fani sunt în tribune. Este capacitatea maximă permisă de autorităţile din Macedonia de Nord.

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 5. Nedelcearu, 22. Camora – 23. Stanciu, 14. Nedelcu, 8. Cicâldău – 20. Man, 9. Markovic, 13. Sorescu

Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 12. Vlad – 3. Toșca, 4. Manea, 7. Cordea, 11. M. Marin, 17. Rus, 18. R. Marin, 19. Olaru, 21. Ghiță

Din păcate pentru noi, selecţionerul Mirel Rădoi are mari probleme de efectiv. Acesta nu s-a putut baza decât pe 17 jucători la antrenamentul de marţi. Ultimul pe lista indisponibililor este Ianis Hagi, confirmat cu Covid-19.

Singura veste bună primită de Rădoi este aceea că toţi cei trei contacţi direcţi ai lui Ianis au scăpat de griji după ce au efectuat un nou test PCR. Rezultatele primite de Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu sunt negative şi au putut părăsi izolarea.

Macedonia de Nord – România | Discursul lui Mirel Rădoi

Mirel Rădoi a vorbit la conferinţa de presă despre problemele mari pe care le are înainte de meciul de la Skopje. „Am început această acţiune cu 26 de jucători şi în seara asta suntem 17 la antrenament. Jucătorii pe care îi chemăm nu sunt doar pentru a completa lotul, ci sunt jucători pe care noi ne bazăm. Antrenamentele tactice le facem cu toţi pe aceleaşi poziţii sau îi schimbăm pe poziţii pe care credem noi că pot să activeze. Sunt sigur că cine va intra în locul lui Ianis, dacă Ianis era titular, ştie ce are de făcut. Aş vrea ca acest moment să ne facă să înţelegem că trebuie să fim mai puternici acum, pentru că mâine ne aşteaptă o partidă în care pe noi, după calcule, un egal ne ţine în viaţă, pe Macedonia de Nord, nu.

Şi în situaţia asta ei nu mai au nimic de pierdut şi sunt sigur că mâine seară ne putem aştepta la un sistem al lor 1-4-3-3, cu un presing foarte sus, ultraofensiv, dar în acelaşi moment trebuie să vedem şi starea gazonului pentru că poate în anumite momente îi va dezavantaja atât calitatea terenului, cât şi spaţiile rămase în apărare. Noi avem în minte posibilii titulari cu două semne de întrebare. De când am venit la echipa naţională noi tot ne-am confruntat cu astfel de situaţii şi din punctul ăsta de vedere avem pregătite planurile B şi C. Să sperăm că nu va fi nevoie să aplicăm şi planul C, pentru că atunci nu vom avea multe soluţii pe banca de rezerve„, a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă.

Amănunte spectaculoase despre Skopje

Macedonenii vor să ne atace ca pe vremea lui Alexandru cel Mare. Sărbătoresc Ziua Independenței la meciul cu România și vor neapărat să câștige! Statuile și monumentele sunt la tot pasul în Skopje, orașul vechi de peste 1.500 de ani. Doar statuia lui Alexandru cel Mare a costat 7.5 milioane de euro.

Oficial, sculptura e denumită „Războinicul pe cal”, că să nu facă scandal grecii. Coloana e din fildeș, iar statuia e înaltă cât un bloc cu opt etaje.

Macedonenii se duelează cu România de Ziua Independenței faţă de Iugoslavia și nu vor să rateze victoria. România e pe trei în grupă, cu un punct peste Macedonia. Și macedonenii se dau în vânt după porumb copt. Câinii lenevesc la umbra monumentelor în care statul a băgat acum șapte ani 40 de milioane de euro.

Terenul, principala grijă a lui Mirel Rădoi în Macedonia de Nord

La Skopje, selecţionerul îşi face griji din cauza terenului. Rădoi se aşteaptă la o partidă complicată. În tur, tricolorii au câştigat la limită, scor 3-2.

„Cred că vor fi două partide diferite. Adică eu cred că partida de mâine seară va fi mult mai grea decât a fost cea din tur. Au schimbat antrenorul, sistemul de joc, sunt mult mai agresivi.

Calitatea individuală a jucătorilor face din Macedonia de Nord în momentul posesiei să fie o echipa foarte bună. De obicei, un teren greu duce la un meci de luptă. Sperăm să reușim și cu un teren greu şi să avem o posesie bună, să ținem noi mingea mai mult”, a spus Rădoi la conferinţa de presă.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și