Închide meniul

Marcel Răducanu vrea o revoluţie în fotbalul românesc: „Trebuie toţi daţi afară”

Alex Masgras Publicat: 28 iunie 2023, 15:49

Reclamă
Marcel Răducanu vrea o revoluţie în fotbalul românesc: „Trebuie toţi daţi afară

Marcel Răducanu vrea o revoluţie în fotbalul românesc

Marcel Răducanu / Hepta

Marcel Răducanu vrea o revoluţie în fotbalul românesc. Fostul mare jucător român este deranjat de prestaţiile loturilor naţionale şi cere o schimbare radicală în ceea ce priveşte tehnicenii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a dezamăgit la Campionatul European U21, unde nu a reuşit să înscrie în cele trei meciuri disputate la Bucureşti- Naţionala de seniori a remizat în meciurile cu Kosovo şi Elveţia, dar prestaţiile „tricolorilor” au lăsat un gust amar.

Marcel Răducanu vrea o revoluţie în fotbalul românesc: „Trebuie toţi daţi afară”

Marcel Răducanu vrea o schimbare radicală în fotbalul românesc şi crede că trebuie să se înceapă cu antrenorii care pregătesc fotbaliştii. Fostul internaţional militează pentru foşti mari jucători, care pot fi un exemplu pentru pentru viitorii fotbalişti:

„Antrenorii sunt problema. De acolo pleacă totul. E nevoie de o revoluție în sistemul de juniori. Trebuie toți dați afară și aduși oameni noi, foști mari fotbaliști. Vă dau un nume, Sânmărtean, a fost un mingicar, el poate să le arate copiilor ce trebuie făcut cu mingea. De oameni ca el e nevoie, nu de antrenori care cer bani ca să ia copiii la naționale. Îi mai cert și pe cei de pe aici, români, care sunt gata să plătească pentru a ajunge la lot: Bă, sunteți nebuni, dați bani ca să cumpărați valoarea copilului?! Ce e asta?

Repet, trebuie ras tot, de jos, și pornit de la zero absolut, altfel fotbalul din România n-are nicio șansă. Am fost la o acțiune de selecție, făcută de FRF, pe undeva prin Luxemburg, căutau copii români născuți afară. Veneau copiii de departe și îi puneau să joace direct, apoi să decidă cine merită și cine nu. I-am zis: Băi Geolgău, ce e asta? Trebuie măcar un ciclu săptămânal de pregătire, care să se termine cu un joc, nu așa cum faceți voi. Asta nu e selecție!”, a declarat Marcel Răducanu, pentru gsp.ro.

Reclamă

Marcel Răducanu este dezamăgit de actuala generaţie de fotbalişti români

Marcel Răducanu a fost dezamăgit de ultimele meciuri ale României, atât la echipa de seniori, cât şi la U21, acolo unde „tricolorii” au participat la Campionatul European U21.

România U21 nu a reuşit să înscrie în cele trei meciuri disputate la Bucureşti, în timp ce rezultatele de egalitate obţinute de seniori au lăsat un gust amar din cauza prestaţiilor cu Elveţia şi Kosovo. Întrebat dacă actuala generaţie are vreun jucător care să poată deveni mare în umrătorii ani, Răducanu a spus:

„Nu, chiar niciunul, mai ales acum, după ce am văzut meciurile astea, ultimele, și la naționala mare, și la juniori. Tot se zice că vine ceva din spate. Ce să vină?, vă spun eu ce vine din spate în fotbalul românesc, vine trenul, care ne va lovi și mai tare, asta vine! M-am uitat și la U21, am jucat cu Ucraina, pe teren propriu, 70% posesie pentru ei, ce pretenții să mai avem?

Reclamă 4 / 0/3

N-avem fotbaliști, îl înțeleg și pe Edi Iordănescu, pe cine să ia? El chiar e unul dintre cei care nu se lasă manipulat, să ia bani de la impresari ca să bage pe unul sau pe altul. Ce să facă Edi, să-i învețe fotbal la vârsta asta? Ei au plecat cu deprinderi greșite când au fost mici, n-au avut oameni lângă ei care să le arate drumul corect, generația actuală e terminată, luați-vă gândul de la ea”, a mai spus Marcel Răducanu.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și