Închide meniul

Mihai Stoichiță, replică pentru Cătălin Cîrjan: „Nu e adevărat! Eu nu cred că jucătorii sunt chemați pe pile”

Sebastian Cristian Publicat: 29 martie 2023, 22:58

Reclamă
Mihai Stoichiță, replică pentru Cătălin Cîrjan: Nu e adevărat! Eu nu cred că jucătorii sunt chemați pe pile”

Autocarul României U21, implicat într-un accident la Tirana

Mihai Stoichiță / Antena Sport

Mihai Stoichiță a oferit o replică pentru Cătălin Cîrjan, după ce mijlocașul român de la Arsenal U21 a dezvăluit informații din interiorul echipelor naționale ale României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oficialul FRF nu crede că există interese ascunse la loturile de juniori ale României și că jucătorii sunt chemați pentru meritele lor, nu pe pile.

Mihai Stoichiță, replică pentru Cătălin Cîrjan: „Nu e adevărat! Eu nu cred că jucătorii sunt chemați pe pile”

„De ce nu întrebați antrenorii de la echipele naționale? (n.r. dacă Stoichiță se implică în selecții și schimbări). Să fim serioși! Nu vreau să-i răspund lui Cîrjan, un băiat pe care îl urmăresc foarte mult.

El a refuzat convocarea că a zis că are meciul mai importante cu Lyon și Milan. România U21 – Steaua a avut loc în data 17.11 la ora 13:00 și România – FC Argeș pe 21.11. Meciurile cu Arsenal și Milan au avut loc în 08.12 și 13.12. Nu se fac acest lucruri la loturile naționale! (n.r. să impună cineva schimbările).

Nimeni nu are voie să se atingă de antrenorii care decid componența echipei. Le dau sfaturi, dar nu le impun absolut nimic. Când vrei să fii văzut de antrenorii echipei naționale dacă tu nu te prezinți la convocări? Vă întreb și eu. Cum se poate integra un astfel de jucător? Am citit că a fost văzut doar 10 minute la un antrenament.

Reclamă

Nu e adevărat. Au fost Emil Săndoi, Vlad Munteanu și Marius Niculae să-l vadă la un antrenament la Arsenal. Săndoi a plecat la jumătatea antrenamentului pentru că trebuia să-l vadă și pe Politic, dar au rămas Niculae și Vlad Munteanu.

Va fi în continuare observat și chemat la echipele naționale unde poate să joace. Mi se pare că se creează o problemă falsă. Eu nu cred acest lucru (n.r. că sunt jucători chemați pe pile). Când mă contactează un părinte eu chem doi sau trei martori la mine în birou. Nu vreau niciodată să stau de vorbă singur”, a spus Mihai Stoichiță, potrivit digisport.ro.

Emil Săndoi a reacționat, după ce Cătălin Cîrjan a acuzat FRF: „La această vârstă există fluctuații”

„Mie îmi pare rău și nu îmi plac discuțiile astea. Și pentru băiat îmi pare rău pentru că nu vreau să i se afecteze situația de la echipa club. Mă pun în sufletului lui și nu vreau să fie afectat.

Reclamă 4 / 0/3

Eu am zis că jucătorul este în vederile noastre, noi ne bazăm pe mai mulți jucători. Eu când spun că îl urmăresc nu înseamnă că trebuie să îl și convoc. Ne bazăm pe toți jucătorii pe care îi urmărim, dar la această vârstă există fluctuații.

Nu aș vrea să îl afecteze acest lucru la echipa de club. Nu numai lui, dar și le-am explicat și jucătorilor care joacă în Serie C sau Liga a treia din Anglia, pentru acțiunea în care am jucat cu CSA Steaua și FC Argeș. Eu mi-aș fi dorit să vină la meciurile pe care le-am avut cu CSA și FC Argeș.

Eu i-am dat telefon băiatului și discutasem și cu Daniel Pancu. Am discutat cu Pancu referitor la Pantea și am zis să îl las la U20 pentru a juca un meci întreg. Pantea a jucat la U20, după aceea a jucat 45 de minute cu Portugalia, iar cu Germania a fost titular și a jucat foarte bine, uitați un exemplu.

La un moment dat ai de ales între mai mulți jucători, Cîrjan, Baiaram, Pitu, Ișfan, i-am ales pe ultimii trei acum, dar nu am de unde să știu ce o să se întâmple până la acțiunea următoare”, a spus Emil Săndoi, pentru aceeași sursă.

Cătălin Cîrjan spune adevărul despre „refuzul” de a juca pentru naționala României: „Săndoi mi-a recomandat să merg la U20!”

Cătălin Cîrjan spune adevărul despre „refuzul” de a juca pentru naționala României de fotbal. În prezent, Cîrjan evoluează pentru echipa U21 a englezilor de la Arsenal.

În ultima perioadă, în spațiul public, s-a discutat despre faptul că Cîrjan ar fi refuzat să joace în tricoul României.

Cătălin Cîrjan susține că nu s-a pus niciodată problema să refuze naționala României. Acesta spune că ar fi primit o convocare din partea naționalei U21, însă, ulterior, selecționerul Emil Săndoi i-ar fi recomandat să meargă la U20.

Reclamă

Fobalistul de 20 de ani i-ar fi transmis lui Săndoi că nu este normal să procedeze astfel, moment în care selecționerul i-a spus că o să se consulte cu stafful în privința situației lui. Într-un final, Cîrjan nu a mai fost convocat la nicio reprezentativă a naționalei României.

„Pentru ca lumea să înțeleagă exact cum au stat lucrurile, trebuie să spun de la început că eu am primit o convocare la echipa națională U21.

Cei de la Arsenal m-au intrebat dacă doresc să particip și am acceptat imediat. Mai mult decât atât, am și cumpărat bilete de avion pentru mine și pentru părinții mei, deși era obligația Federației să se ocupe de transportul meu.

Cu două zile înainte de anunțarea lotului, am fost sunat de domnul Săndoi, care mi-a recomandat să merg, până la urmă, la U20.

Vă dați seama că în primă fază nu mi-a convenit și i-am argumentat domnului Săndoi de ce nu e în regulă să procedeze așa. Dar i-am spus că îi respect decizia de a nu mă convoca.

Mi-a transmis că se va consulta cu colaboratorii dumnealui și că vor lua o decizie. «Păstrăm legătura» au fost ultimele lui cuvinte. N-am mai păstrat nicio legătură, am aflat apoi că nu am fost inclus în niciun lot.

Domnul Săndoi mi-a spus că ar fi fost bine să nu fi refuzat acțiunea din noiembrie, când s-au jucat meciurile cu FC Argeș și cu CSA Steaua”, a spus Cîrjan, conform playsport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off Vezi toate știrile
Citește și