Închide meniul

Mihai Stoichiță vrea Ungaria în grupa României, în preliminariile Euro 2024: „Nu e mare diferență între noi și ei”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 8 octombrie 2022, 9:08

Mihai Stoichiță vrea Ungaria în grupa României, în preliminariile Euro 2024: „Nu e mare diferență între noi și ei

Mihai Stoichiţă, convins că România U21 poate să devină campioană europeană

Mihai Stoichiță, în timpul unui interviu / Hepta

Mihai Stoichiță vrea Ungaria în grupa României, în preliminariile Euro 2024. Directorul tehnic al FRF are mare încredere că naționala lui Edi Iordănescu s-ar bate de la egal la egal cu maghiarii, chiar dacă vecinii noștri au avut evoluții extraordinare în ultima vreme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tragerea la sorți pentru grupele din cadrul preliminariilor EURO 2024 are loc duminică, de la ora 13:00, LIVE VIDEO pe www.as.ro și pe AntenaPLAY.

Mihai Stoichiță vrea Ungaria în grupa României, în preliminariile Euro 2024

Ungaria a șocat lumea fotbalului în ultimele luni, după ce a reușit să învingă de două ori Anglia și, ulterior, să răpună Germania, în grupa din Liga Națiunilor. Naționala maghiară a încheiat grupa din Liga A pe locul 2, după ce a fost învinsă de campioana europeană Italia, în ultima partidă.

Chiar dacă rezultatele recente ale ungurilor sunt fabuloase, Mihai Stoichiță este convins că naționala României le-ar ține piept cu brio.

Directorul tehnic al Federației a plecat astăzi în Germania pentru a asista la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024. La aeroport, Stoichiță a fost întrebat și despre obiectivul pe care îl va avea Edi Iordănescu în viitoarea campanie a naționalei.

Reclamă

„(N.r. – Cu ce speranțe la această tragere?) Cu speranța calificării. Să dea Dumnezeu să cădem bine. Ce înseamnă bine nu îmi mai dau seama. N-am preferințe, nu fac calcule. Trebuie să ne uităm mai mult la echipa noastră. (Ce obiectiv are Edi Iordănescu?) Calificarea. Calificarea clar este un obiectiv. E normal să fie așa.

(N.r. – Româniia vor să picăm cu Ungaria) N-ar fi rău cu Ungaria. Eu zic c-ar fi bine cu Ungaria. E vorba numai de motivație. Nu cred că e mare diferență între noi și unguri, chiar dacă ei, în ultima vreme, au avut performanțe mai bune decât noi. Fotbalistic vorbind, nu cred că e o așa mare diferență între noi și unguri.

Eu sper ca restartul să fi fost ultimele două meciuri, cu Finlanda și Bosnia, și de acum încolo să fie o normalitate. Restartul a avut loc. Câte restarturi să dăm? Am văzut că putem, ne-am demonstrat nouă înșine că putem. Atunci nu trebuie să-ți lipsească încrederea în viitor”, a spus Mihai Stoichiță.

Reclamă 4 / 0/3

Daniel Pancu a ales grupa României în preliminariile EURO 2024

România se află în urna a treia la tragerea la sorţi a grupelor din preliminariile turneului final care va fi găzduit de Germania.

Cum arată urnele pentru tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2024:

Urna 1: Olanda, Ungaria, Danemarca, Spania, Italia, Belgia, Croația, Portugalia, Polonia, Elveţia
Urna 2: 
Țara Galilor, Anglia, Bosnia, Israel, Franța, Austria, Cehia, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Scoţia, Finlanda
Urna 3: 
Suedia, Armenia, ROMÂNIA, Slovenia, Republica Irlanda, Ucraina, Islanda, Norvegia, Albania, Muntenegru
Urna 4: 
Turcia, Georgia, Kazahstan, Luxemburg, Grecia, Azerbaidjan, Insulele Feroe, Kosovo, Bulgaria, Macedonia de Nord
Urna 5: 
Belarus, Lituania, Gibraltar, Letonia, Malta, Moldova, Estonia, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru
Urna 6: 
Liechetenstein, San Marino, Andorra

Daniel Pancu vrea cea mai ușoară grupă cu putință pentru naționala lui Edi Iordănescu. Ungaria este echipa pe care a ales-o din urna capilor de serie.

„Ungaria, Finlanda, Insulele Feroe, Gibraltar și San Marino. Grupa asta o câștigăm. Avem nevoie de noroc, de mult noroc. Într-o discuție cu Mihai Stoichiță i-am spus că o să cădem cu Ungaria„, a spus Daniel Pancu la AS.ro LIVE.

Cum arată grupa „morții” pentru România

Dacă vom avea parte de o tragere la sorţi favorabilă, România ar avea toate motivele să spere la o calificare directă la EURO 2024.

Elveţia, Israel, România, Insulele Feroe, Gibraltar şi San Marino – ar fi grupa cea mai accesibilă.

Reclamă

Pe de altă parte, România ar putea avea parte de o grupă teribilă în drumul spre EURO 2024.

Spania, Franţa, România, Turcia, Belarus şi Andorra – ar fi o grupă teribilă pentru naţionala României.

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide au fost programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu a disputat partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și