Închide meniul

Mircea Lucescu, două oferte de la FRF. Răspunsul oferit de "Il Luce"

Alexandru Ivan Publicat: 4 aprilie 2021, 11:00

Reclamă
Mircea Lucescu, două oferte de la FRF. Răspunsul oferit de "Il Luce"

profimedia

Mircea Lucescu, ofertă de la FRF

Mircea Lucescu a fost cerut în multe rânduri la echipa națională. Considerat unul dintre marii antrenori ai lumii, suporterii au sperat că am putea ajunge la turnee finale cu "Il Luce" pe bancă. N-a fost să fie așa. Nici Lucescu n-a mai venit, nici România nu s-a mai calificat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a refuzat de două ori naționala României

În istoria recentă, FRF l-a ofertat de două ori pe Mircea Lucescu. Prima dată s-a întâmplat în 2014, după plecarea lui Victor Pițurcă. Lucescu a preferat să rămână la Șahtior, iar la națională a ajuns Anghel Iordănescu.

A doua oară a fost în 2016, când mandatul lui Iordănescu a expirat. Mircea Lucescu, care tocmai se despărțise de Șahtior, a ales atunci să semneze cu rușii de la Zenit Sankt Petersburg. Cristoph Daum a preluat România în 2016, dar n-a avut succes la cârma tricolorilor.

”La Mircea Lucescu au fost de două ori încercări de a-l aduce la Federaţie şi de două ori a refuzat. Prima oară a fost când a plecat domnul Piţurcă şi a doua oară a fost când i s-a terminat contractul domnului Iordănescu. Astea sunt momentele despre care ştiu eu că s-a discutat cu Mircea Lucescu”, a dezvăluit Andrei Vochin, consilier FRF, la Telekom Sport.

Mircea Lucescu a pregătit naționala României între 1981 și 1986. Atunci, "Il Luce" era abia la începutul carierei de antrenor. Avea să câștige 33 de trofee și să devină unul dintre cei mai titrați tehnicieni din istorie. 

Reclamă
Reclamă 4

Mircea Lucescu, probleme cu ultrașii lui Dinamo Kiev

Ajuns vara trecută la rivala de moarte a lui Șahtior, Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a fost aspru criticat. Fiul său, Răzvan Lucescu, l-a apărat și l-a comparat cu legendarul Sir Alex Ferguson. 

"Un învingător (n.r- titlul pe care l-ar da unui documentar despre Mircea Lucescu). Dar când mă refer la asta nu mă refer la trofee. Deși în momentul de faţă e al doilea după Ferguson ca trofee câștigate. Și ce dacă nu le-a câștigat în Europa de Vest? Care e problema? Încearcă tu să caştigi în fiecare ţară in care ai fost campionate și cupe! Tu, ăla care comentezi din spate, ce ai obţinut tu la viaţa ta? El a făcut lucruri extraordinare!", a spus Răzvan Lucescu. 

Reclamă

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:15

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31 25 iun.

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31 25 iun.

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19 25 iun.

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:07 25 iun.

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și