Închide meniul

Mircea Lucescu l-a egalat pe Anghel Iordănescu, după 31 de ani! Borna de senzaţie atinsă după Cipru – România!

Alex Ioniță Publicat: 12 octombrie 2024, 23:38

Reclamă
Mircea Lucescu l-a egalat pe Anghel Iordănescu, după 31 de ani! Borna de senzaţie atinsă după Cipru – România!

Mircea Lucescu l-a egalat pe Anghel Iordănescu, după 31 de ani!

Colaj cu Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu / Profimedia

Mircea Lucescu l-a egalat pe Anghel Iordănescu, după 31 de ani! Actualul selecționer al echipei naționale a atins o bornă importantă în istoria României, după Cipru – România 0-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a făcut spectacol la Larnaca, pe un stadion în care fanii tricolorilor au fost majoritari. Victoria echipei naționale s-a văzut în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Mircea Lucescu l-a egalat pe Anghel Iordănescu, după 31 de ani!

După meciul cu Cipru, Mircea Lucescu a ajuns la 3 victorii în primele 3 meciuri din noul mandat de pe banca echipei naționale. A fost 3-0 cu Kosovo, 3-1 cu Lituania, iar, acum, 3-0 cu Cipru.

Actualul selecționer a egalat astfel performanța lui Anghel Iordănescu, care a adunat, de asemenea, 3 victorii în primele 3 meciuri oficiale, din primul său mandat de pe banca României.

Se întâmpla în anul 1993, atunci când tricolorii lui Anghel Iordănescu învingeau Insulele Feroe (4-0), Belgia (2-1) și Țara Galilor (2-1), în cadrul preliminariilor pentru memorabilul Campionat Mondial din 1994. Acesta și-a continuat seria victoriilor și în cadrul unor meciuri amicale și a debutat cu dreptul și la Mondialul din ’94 (3-1 cu Columbia).

Reclamă
Reclamă

De la acel mandat al lui Iordănescu senior, niciun selecționer al echipei naționale nu a reușit să adune 3 victorii în cadrul primelor 3 meciuri oficiale, de la momentul debutului.

După victoria cu Cipru, tricolorii lui Mircea Lucescu s-au distanțat față de ocupanta locului 2, din grupa C2, din Nations League. Tricolorii ocupă prima poziție, cu 9 puncte, în timp ce pe locul 2 este Kosovo, cu 6 puncte.

Pe locul al 3-lea în această grupă se află Cipru, cu 3 puncte după 3 partide jucate. Ultima poziție este ocupată de Lituania, care nu a reușit să obțină niciun punct, după meciurile jucate.

Reclamă

Următorul meci pentru echipa națională va fi cu Lituania, în deplasare, pe data de 15 octombrie. Partida va începe de la ora 21:45 și va fi în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Și Nicolae Stanciu l-a egalat pe Adi Mutu, după ce a fost titular în Cipru – România

Nicolae Stanciu l-a egalat pe Adrian Mutu la naţionala României! Actualul căpitan al primei reprezentative a ajuns la același număr de selecții ca și fostul atacant.

Stanciu l-a egalat pe Mutu cu ocazia meciului României cu Cipru, din UEFA Nations League. Selecționerul Mircea Lucescu l-a titularizat pe jucătorul legitimat la Damac, pentru partida de la Larnaca.

Concret, Nicolae Stanciu a ajuns la 77 de selecții la echipa națională, odată cu partida dintre Cipru și România. Căpitanul reprezentativei lui Mircea Lucescu se află acum pe locul 12 în topul celor mai selecționați români, la egalitate cu Adrian Mutu.

Pe poziția a 11-a este Mircea Rednic, cu 83 de selecții, în timp ce pe locul 10 este Marius Lăcătuș, cu 84 de selecții.

Cel mai selecționat jucător din istoria echipei naționale este Dorinel Munteanu. Actualul antrenor de la Oțelul Galați a adunat 134 de apariții în tricoul României.

Gică Hagi se află pe locul al 2-lea în acest top, cu 125 de meciuri „sub tricolor”.

Iată topul complet al celor mai selecționați jucători din istoria echipei naționale:

1. Dorinel Munteanu 134 selecții
2. Gică Hagi – 125 selecții
3. Gică Popescu – 115 selecții
4. Răzvan Raț – 105 selecții
5. Ladislau Boloni -102 selecții
6. Dan Petrescu – 95 selecții
7. Bogdan Stelea – 91 selecții
8. Michael Klein – 89 selecții
9. Bogdan Lobonț – 86 selecții
10. Marius Lacatuș – 84 selecții
….
12. Nicolae Stanciu/Adrian Mutu – 77 selecții

Reclamă

Se califică România U21 la EURO?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:32 13 oct.

EXCLUSIVDennis Man, prima reacție după ce a marcat în Cipru – România 0-3! Se gândește deja la meciul cu Lituania: „Nu va fi ușor”

0:21 13 oct.

EXCLUSIVMircea Lucescu, vehement înainte de Lituania – România (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY): „Poate fi un meci decisiv!”

0:19 13 oct.

EXCLUSIVRadu Drăguşin, plin de încredere după golul marcat în Cipru – România 0-3: „Cu acest sentiment mergem la Mondial”

0:04 13 oct.

EXCLUSIVRăzvan Marin știe cum poate ajunge golgheterul naționalei, după Cipru – România 0-3: „Dacă tot obțin penalty-uri..”

23:41

Polonia – Portugalia 1-3! Naționalele lui Lewandowski și Ronaldo au făcut spectacol. Rezultatele serii din Nations League

23:38

Cum arată clasamentul după Cipru – România 0-3! De ce mai au nevoie tricolorii pentru a fi siguri de primul loc în Grupa 2

1 Ultraşii lui PAOK, mesaj superb pentru Răzvan Lucescu: „Ne manifestăm dragostea pentru el. Criticii se vor confrunta şi cu noi” 2 Marius Şumudică începe curățenia la Rapid! Jucătorul care poate pleca la o altă echipă din Liga 1, în iarnă 3 Mircea Lucescu a ales lotul pentru meciul cu Cipru! Doi jucători, OUT 4 Cipru – România 0-3. Tricolorii „defilează” cu Mircea Lucescu pe bancă! Man, Răzvan Marin şi Drăguşin au marcat la Larnaca 5 Boupendza şi N’Jie au debutat pentru Rapid. Giuleştenii au pierdut amicalul cu FC Voluntari: „Ar trebui să le fie ruşine” 6 FotoGarbine Muguruza s-a căsătorit cu un milionar pe care l-a cunoscut pe stradă: „Este un film total!”
Citește și