Închide meniul

Momentul în care tot stadionul Ghencea a amuţit! Ce s-a întâmplat înainte de startul meciului România – Lituania

Bogdan Stănescu Publicat: 9 septembrie 2024, 22:59

Reclamă
Momentul în care tot stadionul Ghencea a amuţit! Ce s-a întâmplat înainte de startul meciului România – Lituania

Momentul în care tot stadionul Ghencea a amuţit!

Echipa României la meciul cu Lituania / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Momentul în care tot stadionul Ghencea a amuţit a avut loc înainte de startul partidei România – Lituania. S-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Christoph Daum şi nu s-a auzit niciun sunet.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Christoph Daum s-a stins din viaţă la 70 de ani. Fostul selecţioner al României a decedat la finalul lunii august, din pricina cancerului.

Momentul în care tot stadionul Ghencea a amuţit!

Jucătorii, staff-urile şi suporterii l-au comemorat cum se cuvine pe fostul selecţioner al României. Momente de reculegere în memoria lui Daum s-au ţinut şi la meciurile din Liga 1 după decesul fostului antrenor german.

”Christoph Daum, fost selecționer al echipei naționale a României în perioda 2016-207, a încetat din viață, la vârsta de 70 de ani, după o lungă și grea suferință.

În semn de omagiu, Liga Profesionistă de Fotbal a hotărât ca toate meciurile rămase de disputat ale etapei a 7-a din SuperLiga României să fie precedate de un moment de reculegere.

Reclamă
Reclamă

Sincere condoleanțe familiei greu încercate!”, transmitea LPF, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Momentul de reculegere în memoria lui Christoph Daum
Momentul de reculegere în memoria lui Christoph Daum

Christoph Daum a decedat la 70 de ani, din pricina cancerului

Christoph Daum a murit sâmbătă, 24 august la Koln. Fostul selecţioner al României s-a luptat timp de mai mult timp cu un cancer pulmonar cu care fusese diagnosticat.

Daum a pregătit naţionala României în perioada iulie 2016 – septembrie 2017. A stat 10 meciuri pe banca naţionalei. A obţinut trei victorii, patru înfrângeri şi trei rezultate de egalitate. El a avut o medie de 1,20 puncte pe meci ca selecţioner al României.

Reclamă

Daum a aflat în urmă cu doi ani că suferea de cancer pulmonar. A făcut şedinţe de chimioterapie şi a urmat tratament. Din nefericire, starea lui s-a agravat în ultimele luni.

După ultimele împrejurări, nu voi fi mai bine”, declara Christoph Daum la începutul anului.

Christoph Daum ”a decedat în pace, în mijlocul familiei”, a transmis publicaţia germană Bild.

Christoph Daum a cucerit, de-a lungul carierei de antrenor, un titlu în Germania cu Stuttgart (1991) şi trei titluri în Turcia: unul cu Beşiktaş (1994-1995) şi două cu Fenerbahce (2003-2004 şi 2004-2005). Totodată, a cucerit un event în Austria, cu Rapid Viena (2002-2003). S-a clasat de 5 ori pe locul 2 ca antrenor în Bundesliga, de două ori cu FC Koln şi de 3 ori cu Bayer Leverkusen.

Daum mai avea în palmares o Supercupă a Germaniei, cu Stuttgart, cucerită în 1992, o Cupă a Turciei, cucerită cu Beşiktaş (1993-1994), şi două Supercupe ale Turciei (una cu Beşiktaş, în sezonul 1993-1994, şi una cu Fenerbahce, în 2009).

Christoph Daum ştia de ce nu a avut succes la naţionala României: „I-am căutat şi nu i-am mai găsit. Nu mai erau!”

Christoph Daum ştia de ce nu a avut succes la naţionala României. Antrenorul care avea un CV impresionant a rezistat numai 15 luni pe banca reprezentativei tricolore. Între 2016 şi 2017 şi a adunat numai 3 victorii în 10 meciuri. Cu el pe bancă, selecţionata noastră a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018.

Daum a rămas în relaţii bune cu şefii FRF şi a văzut de pe Arena Naţională meciuri România – Belarus, scor 2-1, din preliminariile EURO 2024. Neamţul a oferit şi declaraţii despre perioada în care ocupa postul de selecţioner al naţionalei României.

Până să ajungă la conducerea tricolorilor, Daum le-a mai pregătit pe FC Koln, VfB Stuttgart, Beşiktaş, Leverkusen, Austria Viena, Fenerbahce, Eintracht Frankfurt, Club Brugge şi Bursaspor. La şase ani după ce a plecat de la naţionala României, a dezvăluit ce „şoc” a avut după ce s-a înţeles cu FRF.

„(Reporter: Ce vă așteptați să găsiți în România și nu ați găsit atunci când ați venit ca selecționer?) Dacă ne uităm în trecut la Popescu, la Petrescu, la toți acei fotbaliști fantastici, eu i-am căutat aici și nu i-am mai găsit. Nu mai erau! Eu știam că România era o națională de top în fotbal, cu jucători de clasă. Am fost surprins că nu am mai găsit acea calitate.

Fotbaliști buni mai erau, dar am fost surprins că nu am putut să-i fac să lupte împreună pentru România. Sper să se schimbe percepția aceasta. Joc în Anglia, în Italia, lupt pentru familia mea, e în regulă. Dar când ești la națională lupți pentru România! E o onoare să joci pentru țara ta!”, a declarat Christoph Daum.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România cu Lituania, după victoria de senzaţie cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:43 10 sept.

Video„Ne puteţi spune de ce l-aţi schimbat pe Niţă cu Târnovanu?” Răspunsul tranşant al lui Mircea Lucescu: „Sunt obligat să fac asta”

0:16 10 sept.

EXCLUSIVIanis Hagi, în extaz după primele meciuri cu Mircea Lucescu selecţioner: „Toţi suntem încântaţi de el!” Anunţ despre viitorul său

0:10 10 sept.

EXCLUSIVAlex Mitriţă, mesaj tranşant după ce a marcat în România – Lituania 3-1: „S-au vorbit foarte multe despre bad-boy-ul din mine”

0:08 10 sept.

EXCLUSIVNicolae Stanciu, cu gândul la World Cup 2026 după România – Lituania 3-1: „Acolo vrem să ajungem!”

23:50

UPDATEOFICIAL! Alexandru Cicâldău a fost prezentat de Universitatea Craiova: „Leul s-a întors pentru visul comun: titlul!”

23:46

Franța – Belgia 2-0. Cipru – Kosovo 0-4, în grupa României din Nations League. Rezultatele serii

1 VIDEOBernadette Szocs – Wang Manyu 1-3 a fost în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la WTT Champions Macao 2024 2 România – Lituania 3-1! Mircea Lucescu continuă seria perfectă pe banca naționalei! Mihăilă, Marin și Mitriță au făcut spectacol 3 Miza uriaşă a meciului România – Lituania! Drumul spre Mondialul din 2026 poate deveni mai uşor 4 VIDEOCe punct a făcut Bernadette Szocs în duelul cu Wang Manyu, la WTT Champions Macao 2024. „Ce unghi a găsit!” 5 Ilie Dumitrescu, verdict în cazul lui Ianis Hagi înainte de România – Lituania: „Dacă ne aducem aminte, aşa erau şi la noi” 6 Mircea Lucescu a ales lotul pentru România – Lituania, al doilea meci din Nations League. Cine e OUT
Citește și