Închide meniul

Nicolae Dică, gata să devină selecţioner al naţionalei U21, după plecarea lui Emil Săndoi: „Mi-ar plăcea!”

Viviana Moraru Publicat: 29 iunie 2023, 22:13

Reclamă
Nicolae Dică, gata să devină selecţioner al naţionalei U21, după plecarea lui Emil Săndoi: „Mi-ar plăcea!

Nicolae Dică este aproape de o revenire neaşteptată în fotbalul românesc. Fostul antrenor de la FCSB poate ajunge în Liga 2

Nicolae Dică, în timpul unei conferinţe de presă / Hepta

Nicolae Dică se simte pregătit să devină selecţioner al naţionalei U21, după ce Emil Săndoi a plecat de pe banca „tricolorilor mici”, la finalul EURO 2023. Fostul antrenor de la CS Mioveni susţine că l-ar încânta posibilitatea de a lucra cu tinerii jucători ai României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România U21 a rămas fără selecţioner, după ce Emil Săndoi şi-a încheiat contractul. „Tricolorii mici” au dezamăgit la EURO 2023, terminând pe ultimul loc în grupă, fără să marcheze vreun gol în partidele cu Spania U21, Ucraina U21 şi Croaţia U21.

Nicolae Dică, gata să devină selecţioner al naţionalei U21

Nicolae Dică a fot întrebat despre posibilitatea de a devenit selecţioner al naţionalei de tineret. Acesta a dezvăluit că nu ar spune pas unei astfel de oferte primite din partea FRF, şi ar accepta-o cu plăcere.

„(N.r. Dacă vine o ofertă de la naţionala de tineret, ai accepta?) Da, mi-ar plăcea, îmi place să lucrez cu jucătorii tineri. Mi-ar plăcea”, a declarat Nicolae Dică, pentru orangesport.ro.

De asemenea, Dică a vorbit şi despre parcursul naţionalei U21 de la EURO 2023. Tehnicianul susţine că „tricolorii mici” au prestat un joc modest la turneul găzduit şi de România.

Reclamă

„Noi suntem genul acela de popor care la victorie facem nuntă, iar la înfrângere facem înmormântare. Trebuie să luăm lucruriole bune şi lucrurile negative. După Mutu, Rădoi, a venit acest campionat, ok, nu a fost bun, dar câti jucători sunt de atunci la echipa naţională mare? Asta vreau să zic ca au ajuns din nucleu ăla mulţi la echipa mare. Cred că 2-3 jucători din acesti generaţie ajung la echipa mare a naţionalei”, a mai spus Nicolae Dică, conform sursei citate mai sus.

Nicolae Dică este liber de contract din aprilie, după ce s-a despărţit de CS Mioveni, după doar trei luni petrecute la echipă. De-a lungul carierei, Dică a mai fost antrenor la FCSB, SCM Piteşti, precum şi selecţioner la naţionala U23 a României.

Emil Săndoi şi-a anunţat plecarea de la naţionala U21

Selecţionerul a avut o primă reacţie după ce naţionala de tineret a României a suferit o ruşine istorică la Campionatul European pe tineret, care se desfăşoară în ţara noastră şi în Georgia.

Reclamă 4 / 0/3

„Un joc încins şi echilibrat în marea majoritate a timpului. Parcă puţin pe final am avut de suferit şi după ce am făcut schimbările. Mulţi jucători au depus un efort fantastic. Işfan a făcut un efort fantastic, a jucat 3 meciuri întregi. Fane Târnovanu a avut o evoluţie cum ne-a obişnuit în ultimul timp. Vreau să-l felicit şi eu şi tot staff-ul. Eu am spus încă de la început că este un nivel ridicat.

Poate nu am fost pregătiţi pentru a astfel de competiţie. Am avut jucători accidentaţi, am avut jucători care nu au fost lăsaţi la această competiţie. În momentul în care am venit aici, am văzut toate meciurile pe care această generaţie le-a avut şi am spus că suntem deficitari la posesie. Nu îmi reproşez absolut nimic, din punct de vedere al selecţiei. Poate o lipsă de inspiraţie la jocul cu Spania.

Să ştiţi că eu îmi termin contractul cu FRF. După această partidă, contractul meu s-a încheiat la Federaţia Română de Fotbal. Eu nu m-am agăţat niciodată de contracte, nu cred că existe vreun preşedinte de club care poate să afirme că au avut discuţii legate de contract. Sunt un om fair-play şi de fiecare dată îmi propun să pot să stau cu fruntea sus în faţa oricui. Cred că este o realitate, că avem probleme„, a spus Enil Săndoi după Croaţia U21 – România U21 0-0, la tvr.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său Vezi toate știrile
Citește și