Închide meniul

Nicolae Stanciu, înainte de „finalele” cu Israel şi Elveţia, din preliminariile pentru EURO 2024: „E visul meu cel mai mare”

Dan Roșu Publicat: 13 noiembrie 2023, 15:10

Reclamă
Nicolae Stanciu, înainte de „finalele cu Israel şi Elveţia, din preliminariile pentru EURO 2024: „E visul meu cel mai mare

Nicolae Stanciu, înainte de "finalele" cu Israel şi Elveţia, din preliminariile pentru EURO 2024

Nicolae Stanciu, în timpul unui interviu - frftv.ro

Nicolae Stanciu a vorbit înainte de finalele cu Israel şi Elveţia, din preliminariile pentru EURO 2024. România – Elveţia e live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, pe 21 noiembrie, de la 21:45. Israel – România e sâmbătă, de la aceeaşi oră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tricolorii au nevoie de o victorie cu Israel, în Ungaria, pentru a fi siguri de prima calificare la un turneu final european după opt ani. Stanciu a fost prezent şi la EURO 2016.

Nicolae Stanciu, înainte de „finalele” cu Israel şi Elveţia, din preliminariile pentru EURO 2024

„O calificare ar însemna totul pentru mine şi ăsta e visul meu cel mai mare, să ducem România la EURO, având în vedere că au trecut 8 ani de la precedenta calificare, să fiu pe teren şi în preliminarii, pentru că pentru EURO 2016 nu am fost. Din postura de căpitan, este mai mult decât mi-aş fi putut imagina vreodată.

Mai avem aceste două meciuri şi ştim cu toţii ce înseamnă şi ce putem reuşi. La fel ca până acum, cred că am demonstrat de la începutul campaniei am arătat că suntem pregătiţi şi că ştim unde vrem să ajungem şi aşa vom fi şi la ora meciului cu Israel, şi la meciul cu Elveţia şi ne dorim ca la sfârşitul meciului cu Elveţia să le facem o bucurie fanilor, că ştiu că s-au epuizat biletele. Ar fi ceva extraordinar să sărbătorim o calificare cu 50.000 de oameni în tribune.

Dacă ar fi zis cineva că vom fi pe primul loc, toată lumea ar fi acceptat acest scenariu. Ştim cât am muncit şi îmi doresc din suflet să rămânem neînvinşi şi după cele două meciuri. Grupa e mai complicată sau rezultatele care au avut loc sunt destul de ciudate şi tot ce-mi doresc e să ajungem calificaţi, nu contează dacă neînvinşi sau nu.

Reclamă

Eu cred că merităm calificarea şi ăsta ar fi singurul criteriu de zis. Dacă nu merităm, nu vom ajunge, dar cred că am demonstrat că merităm lucrul acesta. Cel mai mult mă bucur de grupul ce s-a format. Sper să se menţină această stare. Sunt sigur că doar aşa vom avea rezultate şi vom avea prezenţă constantă la turneele finale”, a spus Stanciu, citat de frf.ro.

Discursul lui Nicolae Stanciu din Andorra

Stanciu a vorbit şi despre discursul pe care l-a susţinut în Andorra, înaintea primului meci din preliminarii, câştigat cu 2-0. De atunci, tricolorii au adunat 8 meciuri fără eşec şi 16 puncte.

„Cred că s-au văzut şi mă bucur dacă discursul meu a avut un impact asupra lor. Am simţit nevoia să vorbesc. Înaintea meciului, le vorbesc din inimă şi aşa am făcut şi atunci. Cred şi discursul pe care l-am avut şi faptul că au văzut că eram destul de emoţionat să vorbesc despre ce s-a întâmplat la echipa naţională.

Reclamă 4 / 0/3

Au văzut cât suflet pun pentru echipa naţională. Cred eu că acest lucru ne-a ajutat pe noi să fim un grup mai puternic, mai unit, să înţeleagă lumea că avem nevoie de această calificare. Şi fotbalul nostru are nevoie de calificare. Mai avem un mic pas de făcut. Nu trebuie să facem nimic diferit faţă de ce am făcut până acum”, a mai spus Stanciu.

Cel mai dificil moment din preliminarii a fost după egalul cu Israel, 1-1.

„Cel mai dificil moment a fost după meciul cu Israel, am fost foarte concentraţi asupra acelui meci. Vorbeam şi eram ferm convinşi că vom câştiga. Făcând egal, a fost o supărare de neimaginat.

Poate nu eram îndreptăţiţi, ţinând cont de cum s-a jucat repriza a doua. Am fost dezamăgiţi că a fost şi stadionul plin şi că nu le-am putut face o bucurie românilor. După meciul cu Kosovo, a fost o descătuşare, ne-am simţit ca şi cum suntem aproape de EURO”, a încheiat căpitanul naţionalei.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani 9:52 Reacţia surprinzătoare a lui Max Verstappen după ce va pleca din pole position la Miami: „Nu e chiar distractiv” 9:46 Vinicius, ironie devastatoare pentru un star al Barcelonei! Reacție virală după ce Real Madrid a devenit campioana Spaniei 9:24 Florin Prunea s-a prăbuşit emoţional după dezastrul de la Dinamo: „E teribil! Inadmisibil!” 9:02 Mihai Stoica, verdict cumplit pentru Dinamo: „A cam retrogradat!” 4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
Vezi toate știrile
Citește și