Închide meniul

Rareş Ilie a răbufnit după dezastrul de la EURO U19: „Toată lumea e vinovată! N-am tratat corect meciurile!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 25 iunie 2022, 21:55

Rareş Ilie a răbufnit după dezastrul de la EURO U19: „Toată lumea e vinovată! N-am tratat corect meciurile!

Rareş Ilie a răbufnit după dezastrul de la EURO U19

Rareş Ilie, încurajat de Adi Mutu / Antena Sport

Rareş Ilie (19 ani) a răbufnit după dezastrul de la EURO U19. Fotbalistul Rapidului a evoluat 90 de minute în eşecul cu Franţa U19, scor 1-2, şi 81 de minute în înfrângerea cu Slovacia, scor 0-1. Micii „tricolori” au pierdut toate cele trei meciuri şi au fost eliminaţi încă din faza grupelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România U19 – Slovacia U19 s-a terminat 0-1. Selecționata lui Adrian Văsâi a suferit o înfrângere dramatică, în minutul 90+5. „Tricolorii” părăsesc EURO U19 cu trei înfrângeri din tot atâtea meciuri și și-au luat adio și de la Campionatul Mondial U20.

Rareş Ilie a răbufnit după dezastrul de la EURO U19

„Sunt foarte dezamăgit, lumea avea așteptări de la mine, am dezamăgit din nou, din păcate, dar acum sunt cu gândul la Rapid. Cred că a fost vorba despre o automulțumire aseară, voiam egalul. Când se întâmplă asta, fotbalul te pedepsește. Nu meritam să trecem mai departe. Am fost prea relaxați.

Presiune am pus pe mine, pentru că voiam să trag echipa după mine. Am ajuns la Rapid acum, n-avem timp să fim supărați. N-am tratat cum trebuie meciurile, iar șansa unui astfel de turneu nu vine mereu. E vorba de mentalitate, sigur, pentru că se întâmplă asta de atâția ani. Toată lumea e vinovată!”, a declarat Rareş Ilie.

Gică Popescu, critici dure după rezultatele dezastruoase ale României U19 la Euro

Gică Popescu a lansat critici dure după rezultatele dezastruoase ale României U19 la Euro. Înfrângerea cu Slovacia, 0-1, a dus la ratarea barajului pentru Campionatul Mondial U20, unde nu am mai fost prezenţi în ultimii 41 de ani.

Reclamă

Pentru a ajunge la baraj, tricolorii mici aveau nevoie de un egal, iar după un meci în care s-au apărat 90 de minute, au încasat un gol în al cincilea minut al prelungirilor. Abordarea tactică a lui Adrian Văsâi a fost făcută praf de Popescu.

„S-a pierdut o mare oportunitate de a fi după 41 de ani la o competiție importantă. Dar e complicat să faci rezultate atât timp cât mentalitatea pe care o ai e fricoasă, superdefensivă. E de apreciat că am fost între primele 8 din rezultate, dar e greu să faci rezultate când abordezi atât de defensiv meciurille. E păcat să ai o generație cu atâta calitate, cum e cea de 2003, să ai o astfel de abordare atât de defensivă.

Îmi aduc aminte ce spunea răposatul Cruyff: «dacă vrei să faci un rezultat de egalitate, trebuie în primul rând să ții mingea». După acest turneu final, rămân cu senzația că am fost mult prea fricoși. Maniera prin care s-a dorit să se obțină un rezultat de egalitate a fost greșită, din punctul meu de vedere. Dacă nu-i învățăm pe copii să aibă personalitate, e greu să le ceri celor de la naționala mare să joace așa. Dacă nu-i înveți la vârsta junioratului, când să-i înveți? Abordarea a fost greșită. A fost prea multă calitate în acest lot de 2003, de ce nu-i lași să joace mai ofensiv?

Reclamă 4 / 0/3

Conducerea tehnică trebuie să stabilească partitura, ei trebuie să le spună jucătorilor să joace, să aibă personalitate. Nu așa se fac rezultate! Mi s-a părut foarte ciudat. De ce să refuzi jocul? A fost o atitudine excesiv de fricoasă de la începutul competiției. Dacă nu ai o echipă cu atâta calitate, înțelegeam să joci defensiv”, a spus Gică Popescu, la Pro Arena.

România a pierdut şi al treilea meci de la CE U19

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri, cu scorul de 1-0, de selecţionata Slovaciei, în ultimul meci din grupa A din cadrul Campionatului European under 19.

Slovacii, gazdele competiţiei, au marcat în minutul 90+5, prin Griger. În primele două confruntări, tricolorii au fost învinşi cu 2-1 de Itallia şi tot cu 2-1 de Franţa.

România a încheiat grupa pe ultimul loc, fără puncte. Franţa, primul loc (9 puncte) şi Italia, locul doi (6 puncte), s-au calificat în semifinale. Slovacia, locul trei, cu trei puncte, va juca play-off-ul pentru CM U20 din 2023.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și