Închide meniul

Răzvan Burleanu nu este mulţumit de tragerea la sorţi pentru EURO U21: „Mi-aş fi dorit cea mai dificilă grupă!”. Ce obiectiv i-a trasat lui Emil Săndoi

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 octombrie 2022, 22:21

Răzvan Burleanu nu este mulţumit de tragerea la sorţi pentru EURO U21: „Mi-aş fi dorit cea mai dificilă grupă!. Ce obiectiv i-a trasat lui Emil Săndoi

Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF / Antena Sport

Răzvan Burleanu nu este mulţumit de tragerea la sorţi pentru grupele EURO U21, turneul final care va găzduit de România şi Georgia. Preşedintele FRF a surprins după evenimentul care a avut loc la Bucureşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România U21 va evolua în grupa B, alături de Spania, Ucraina şi Croaţia. Chiar Ianis Hagi a tras, din urnă, adversarele micilor tricolori. Burleanu a avut o primă reacţie şi a anunţat ce obiectiv are Emil Săndoi.

Răzvan Burleanu nu este mulţumit de tragerea la sorţi pentru EURO U21

În primul rând, Campionatul European de anul viitor reprezintă o oportunitate unică pentru jucătorii noștri mai tineri în ceea ce privește expunerea la nivel internațional. Dacă m-ați fi întrebat înaintea tragerii la sorți, v-aș fi spus că mi-aș fi dorit cea mai dificilă grupă, cei mai dificili adversari, fiindcă obiectivul principal al acestei naționale este acela de formare. Și doar întâlnind cei mai dificili adversari poți să vezi exact nivelul unde te situezi și ce ai de îmbunătățit.

Performanța nu a fost niciodată pe planul secund, nici în 2019, nici în 2021. Obiectivul cu care pleacă la drum jucătorii încă din această seară, și cu care trebuie să se pregătească mental, este să jucăm din nou o semifinală de campionat european. De mâine, această setare mentală, trebuie să fie transpusă în fiecare zi și de joc, fiindcă doar așa ne putem îndeplini acest obiectiv.

Din punctul meu de vedere, EURO U21 este un tren care circulă cu mare viteză către fotbalul de top. Mi-aș dori ca jucătorii noștri să înțeleagă această oportunitate, această șansă, pentru că nu te întâlnești cu ea în fiecare an.

Reclamă

Trebuie să ne setăm obiective cât mai înainte. Obiectivul e să formăm jucători adaptați fotbalului european, iar jucătorii români să-și dorească să ajungă în fotbalul european. Dar ca să poți face acest lucru, Campionatul European de Tineret reprezintă cel mai bun parcurs de validare al acestui traseu de formare. Cred că este un avantaj că jucăm acasă. Suntem prima țară din Europa care găzduiește acest turneu pentru a doua oară. Sunt sigur că vom avea foarte mulți suporteri, cum am avut și în Italia, care vor fi în spatele jucătorilor noștri”, a declarat Răzvan Burleanu.

Ce a declarat Emil Săndoi după tragerea la sorţi a grupelor EURO U21

Selecţionerul României U21 anunţă că nu ia în calcul decât obţinerea calificării în fazele eliminatorii.

Nu știu ce aș putea să spun după tragerea la sorți. E adevărat, întâlnim iarăși Spania. Am făcut o declarație după jocul amical, că dacă vom juca de mai multe ori, nu va mai fi același rezultat.

Reclamă 4 / 0/3

Este o grupă complicată, era normal să fie așa. Dacă stau să mă gândesc, și Ucraina are echipe de club, Șahtior Donețk joacă în Champions League, Dinamo Kiev, Croația, la fel. Am încredere în generația pe care o avem.

Avem o mare responsabilitate, având în vedere că turneul final se va disputa la noi. Vom avea suporterii aproape. Ne dorim să avem un parcurs bun și să ieșim din grupă„, a spus Emil Săndoi.

Cum arată grupele de la Campionatul European U21, din 2023, care va fi găzduit de România şi Georgia

Campionatul European de fotbal U21 a ajuns la a 24-a ediţie. Până acum, România a mai găzduit ediţia din 1998. La turneul final, grupele A şi C se vor juca în Georgia, în timp ce grupele B si D se vor disputa in Romania, grupa B la Bucureşti, iar grupa D la Cluj. Turneul se va disputa între 21 iunie şi 8 iulie 2023, anunţă news.ro.

Componenţa grupelor turneului final al Campionatul European de fotbal U21 este următoarea:

Grupa A: Georgia, Portugalia, Belgia, Ţările de Jos

Grupa B: România, Spania, Ucraina, Croaţia

Grupa C: Cehia, Anglia, Germania, Israel

Reclamă

Grupa D: Norvegia, Elveţia, Franţa, Italia

Ediţia din 2023 va stabili şi echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franţa este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franţei.

Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua şi Giuleşti, din Bucureşti, “Dr. Ctin. Rădulescu” şi Cluj Arena, din Cluj-Napoca. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiţiei se va desfăşura în Georgia.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor Vezi toate știrile
Citește și