Închide meniul

România – Germania 0-1 | Mirel Rădoi, lecţie de fotbal de la Joachim Low. Tricolorii au "înviat" pe final. Suntem pe locul 4 în grupă

Reclamă

Antena Sport Publicat: 28 martie 2021, 20:35

România – Germania 0-1 | Mirel Rădoi, lecţie de fotbal de la Joachim Low. Tricolorii au "înviat" pe final. Suntem pe locul 4 în grupă

profimediaimages

România a fost învinsă de Germania cu 1-0 în preliminariile CM 2022

România a început drumul spre Cupa Mondială din Qatar cu o victorie, contra Macedoniei de Nord. Germania ne-a readus cu picioarele pe pământ. Nemţii au învins doar cu 1-0, prin golul marcat de Gnabry, încă din minutul 16.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tricolorii au fost periculoşi doar în startul partidei, prin Mihăilă, şi în ultimele zece minute, când Puşcaş şi Stanciu au irosit ocazii uriaşe.

După primele două rezultate, România este pe locul 4 în grupa de calificare, în urma Germaniei, Armeniei şi Macedoniei de Nord. Următorul meci este în Armenia, pe 31 martie, de la ora 19:00.

Clasament Grupa J

1. Germania 6p (4-0)
2. Armenia 6p (3-0)
3. Macedonia de Nord 3p (7-3)
4. România 3p (3-3)
5. Islanda 0p (0-5)
6. Liechtenstein 0p (0-6)

Reclamă

LIVE SCORE România – Germania 0-1

Min. 94: Final de meci.

Min 89: Ocazie uriașă pentru România! Stanciu a profitat de neglijența lui Leroy Sane, dar șutul său s-a dus doar pe lângă poarta lui Manuel Neuer.

Min. 87: Puşcaş a intrat în careu şi a şutat în forţă, dar mingea a ajuns în braţele lui Neuer. A fost al doilea şut pe poartă al tricolorilor.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 83: Cicâldău şi Maxim intră în locul lui Hagi şi Tănase. 

Min 79: Florin Niță a apărat șutul lui Timo Werner. 

Min. 75: Sane a trimis o "bombă" din lovitură liberă. Burcă a fost pus la pământ.

Min. 65: A intrat Dennis Man în locul lui Valentin Mihăilă. Iar George Puşcaş i-a luat locul lui Keşeru.

Min. 63: Sane nu reuşeşte să împingă mingea în poarta lui Niţă, spre disperarea lui Low.

Min. 60: Florin Niţă a parat excelent şutul lui Gundogan, apoi a boxat din faţa vedetei lui Manchester City.

Min. 58: Florin Niţă, o nouă intervenţie uriaşă! A blocat şutul lui Gnabry, care s-a distrat cu apărarea tricolorilor.

Reclamă

Min. 55: Florin Tănase, ocazie mare! Golgheterul din Liga 1 a şutat peste poartă din interiorul careului.

Min 49: Leon Goretzka a șutat violent de la marginea careului, dar Florin Niță a avut o intervenție sigură. 

Min 45: Schimbare efectuată de Mirel Rădoi. Mario Camora este înlocuit de colegul său de la CFR Cluj, Andrei Burcă. Alin Toșca va juca în flancul stâng al apării tricolorilor, iar Burcă va face pereche cu Chiricheș în axul central. 

Min. 45: Prima repriză se termină cu avantajul Germaniei cu 1-0.

Min. 35: România a scăpat cu cinci jucători pe contra-atac, dar Stanciu a pasat înapoi la Ianis Hagi, iar faza s-a "stins".

Min. 25: Şut periculos din partea lui Răzvan Marin.

Min. 19: Kimmich a şutat în bara transversală de la 20 de metri. Mingea a fost deviată.

Min. 17: Gnabry a deschis scorul pe Arena Naţională. Tricolorii au solicitat ofsaid.

Min 15: Ovidiu Popescu vede cartonașul galben dyupă o intrare dură la Leroy Sane

Min 11: Valentin Mihăilă a fost lansat de Vlad Chiricheș cu o minge lungă, dar șutul jucătorului de la Parma s-a dus peste poarta lui Neuer.

Min 9: Florin Niță ne-a salvat în fața lui Kai Havertz. 

Min 8: Ocazie pentru România! Tricolorii au plecat pe contraatac după o recuperare la mijlocul terenului. Mihăilă i-a trimis lui Keseru, dar șutul său de la distanță s-a dus peste poartă. 

Min 5: Ocazie Germania! Emre Can a șutat spectaculos, puțin peste poarta lui Niță. 

Min 1: A început partida de pe Arena Națională!

UPDATE: Dorinel Munteanu îl felicită pe Mirel Rădoi pentru că i-a introdus pe Ianis Hagi şi Camora în echipa de start pentru meciul cu Germania. ”Putem să spunem că sunt numai trei schimbări, pentru că Mihăilă era logic să înceapă cu el. Mă surprinde Toşca, preferat în locul lui Burcă. Mirel Rădoi ştie mai bine, poate Burcă are ceva medical. În rest, două schimbări ok, Camora şi Ianis Hagi.

Burcă a făcut un meci bun, este puternic la fazele fixe, bun pe fază ofensivă, dar şi defensivă, nu ştiu ce criteriu a avut. Sincer, nici eu nu aş fi renunţat la Chiricheş. De la el, eu personal aştept mult mai mult. Toţi aşteptăm de fapt un randament mult mai bun de la el. Eu n-aş fi schimbat axul central”, a declarat liderul de selecţii al echipei naţionale, potrivit telekomsport.

UPDATE: Mirel Rădoi a ales echipa de start pentru duelul de foc cu Germania. Camora, Toşca, Ianis Hagi şi Mihăilă sunt titulari, faţă de meciul cu Macedonia de Nord. Burcă, Bancu, Man şi Coman, care este accidentat, au pierdut echipa.

Primul 11 al României este următorul: Niță – Popescu, Chiricheș (căpitan), Toșca, Camora – Stanciu, Marin – Hagi, Tănase, Mihăilă – Keșeru.

UPDATE: Joachim Low a decis echipa de start pentru duelul de pe Arena Naţională.

Germania: Neuer – Klostermann, Ginter, Rudiger, Can – Gundogan, Goretzka, Kimmich – Sane, Gnabry, Havertz

România şi Germania şi-au câştigat primele partide din grupă. Tricolorii au învins Macedonia de Nord, cu 3-2, în timp ce nemţii nu au stat la discuţie cu Islanda, de care au trecut cu 3-0. Evident, selecţionata lui Joachim Low e marea favorită a partidei. 

TOŢI PENTRU ROMÂNIA | Mesajul clar al lui Mirel Rădoi

Chiar dacă avem în faţa un colos al fotbalului mondial, Mirel Rădoi nu se dezice de tactica de joc pe care a folosit-o până acum. Va juca la victorie partida cu Mannschaft-ul lui Sane şi Gnabry. 

"Adversarul este mult mai puternic şi mult mai valoros decât noi. Sperăm să stăm cât mai sus cu apărarea. Dar în acelaşi timp e clar că atunci când stai sus cu apărarea apar zone libere şi adversarul îşi va crea ocazii. În momentul de faţă noi ne dorim să marcăm un gol mai mult decât adversarul, nu neapărat să terminăm la egalitate, 0-0, fiecare meci", a declarat Mirel Rădoi.

Ilie Dumitrescu, fostul mare internaţional, lansează un avertisment înainte duelului de pe Arena Naţională. "Există jucători la un anumit nivel. Dom’le, vorbim de jucători din Champions League în echipa asta. Nu cred că există vreun jucător care să nu fi jucat în Champions League în formula de start.

Sunt jucători de la Bayern, City, Dortmund, Chelsea, dar meciurile astea sunt extrem de utile și eficiente pentru jucătorii noștri. E o experiență extraordinară, crești, dar trebuie să simți și să pui probleme.

Noi, de la ultimul joc, trebuie să luăm lucrurile pozitive. Noi am fost eficienți, am creat și am reușit să marcăm trei goluri. Pe faza ofensivă, echipa a avut o exprimare bună și am mai avut și ocazii. Dar nu e de ajuns pentru că, s-a văzut că, fără organizare pe faza defensivă tot cu nucleul ăsta de jucători, nu poți să scoți rezultat favorabil", a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

TOŢI PENTRU ROMÂNIA | Declaraţiile lui Joachim Low

Joachim Low, selecţionerul Germaniei, i-a lăudat pe jucătorii României înaintea meciului direct din preliminariile CM 2022.

"România este o echipă diferită ca stil faţă de Islanda. Islanda este o echipă foarte defensivă, în timp ce România joacă mai mult pe atac, a marcat 12 goluri în ultimele sale patru jocuri.

Defensiva noastră se va confrunta cu o provocare diferită duminică. România are mulţi jucători dotaţi tehnic, care ţin mingea la picior. Am fost foarte impresionat de mijlocul echipei României. Sunt foarte periculoşi în faţă şi au mari calităţi ofensive", a declarat selecţionerul Germaniei, în conferinţa de presă de la Bucureşti.

Low are şi o mică problemă. Nemţii au sosit la Bucureşti fără unul dintre jucătorii de bază, fundaşul central Niklas Sule.

TOŢI PENTRU ROMÂNIA | România – Germania, echipele probabile

România – Germania, meci din preliminariile CM 2022, se va disputa duminică, de la ora 21:45, şi va putea fi urmărit în timp real pe AS.ro.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 2-2. Florin Ştefan a restabilit egalitatea! Gafă uriaşă comisă de Ştefan Târnovanu 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și