Închide meniul

România – Islanda 0-0 | Mirel Rădoi, în depresie. „E un eșec personal și național!” Selecționerul nu știe cum să-și mai revină. „Ne va chinui toată viața!”

Alexandru Ivan Publicat: 12 noiembrie 2021, 0:10

România – Islanda 0-0 | Mirel Rădoi, în depresie. „E un eșec personal și național! Selecționerul nu știe cum să-și mai revină. „Ne va chinui toată viața!

Mirel Rădoi, după România - Islanda 0-0

Profimediaimages

  • România – Islanda 0-0
  • Reacția lui Mirel Rădoi

„Când e ceva la îndemâna noastră nu putem să-l luăm, noi trebuie să ne chinuim. Sunt foarte dezamăgit, și eu și jucătorii. Îmi pare rău pentru echipa națională, pentru suporteri, pentru toți cei care aveau așteptări și i-am dezamăgit. Am avut 20 de șuturi, dar nu mi-a plăcut cum am evoluat. Am avut o posesie lentă, previzibilă, de multe ori n-am reușit să verticalizăm imediat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mirel Rădoi: „E un eșec personal și național!”

Trebuia să avem o posesie rapidă, în schimb am încercat să centrăm mai mult. Alibec a fost izolat de multe ori. România a arătat că nu știe să gestioneze un astfel de meci, am trecut și eu prin asta. Îi înțeleg, dar n-am cum să-i iert. Sunt lucruri care te pot chinui toată viața.

Atmosfera a fost foarte bună, ne-am antrenat foarte bine, dar n-am reușit să câștigăm. Este o problemă de mentalitate la nivel național, de multe ori clacăm în momentele decisive. Suntem obișnuiți să scoatem în față doar lucrurile negative, nu putem să-i educăm pe acești copii în câteva săptămâni. Nu este o scuză, dar asta este realitatea. Poate trebuia să pun o presiune în plus pe ei.

Reclamă

Din păcate nu mai suntem la mâna noastră și mi-e foarte greu să cred că Macedonia de Nord va pierde contra Islandei. La pauză le-am spus care este diferența de vârstă dintre noi și ei, dar presiunea a fost prea mare. Este un eșec personal, un eșec național și probabil că ne va chinui toată viața!”, a spus Mirel Rădoi, după meci.

România – Islanda 0-0

România a început curajos meciul cu Islanda. Cea mai mare ocazie a tricolorilor a venit de la Florin Tănase, care a deviat pe spate la un corner, dar în drumul balonului s-a aflat, neinspirat, Alin Toșca, care a trimis mingea peste poartă.

Reclamă

Au ratat și islandezii ocaziile lor în prima repriză. Cea mai mare a avut-o decarul Gudmundson, care a șutat puțin pe lângă poarta lui Niță după ce l-a fentat pe Cicâldău.

Islanda a început mai tare repriza a doua și a ratat o ocazie mare la un corner, când Ianis Hagi a respins mingea chiar de pe linia porții. Același Ianis Hagi a fost protagonistul celei mai mari ocazii a meciului, în minutul 85, când a șutat în bară, de la distanță.

După 0-0 cu Islanda, România nu mai este la mâna ei pentru calificarea la baraj. Tot azi, Macedonia de Nord a învins Armenia cu 5-0. Asta înseamnă că tricolorii au nevoie de o victorie cu Liechtenstein, în timp ce Islanda trebuie să încurce Macedonia în ultima etapă.

Reclamă 4 / 0/3

Clasamentul în grupa J

  1. Germania, 24 puncte, 9 meciuri
  2. Macedonia de Nord, 15 puncte, 9 meciuri
  3. România, 14 puncte, 9 meciuri
  4. Armenia, 12 puncte, 9 meciuri
  5. Islanda, 9 puncte, 9 meciuri
  6. Liechtenstein, 1 punct, 9 meciuri

Ultima etapă programează, la 14 noiembrie, partidele Liechtenstein – Romania, Armenia – Germania şi Macedonia de Nord – Islanda, toate de la ora 19.00.

Ce o poate aștepta pe România la barajul pentru CM 2022

La Cupa Mondială merg direct câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte trei locuri disponibile Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde, plus cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în grupele preliminariilor CM. Tragerea la sorţi a barajului este programată la 26 noiembrie.

La barajul pentru CM vor participa 12 echipe, în 24 sau 25 martie 2022. Din cele 12 echipe la baraj, primele şase pe baza punctajului joacă primul baraj, într-o singură manşă, pe teren propriu. Celelalte patru echipe care vin de pe locul 2 în grupe plus cele două câştigătoare de grupe Liga Naţiunilor joacă meciul în deplasare.

În cazul calificării, cel mai probabil România nu va fi cap de serie, aşadar va disputa primul baraj în deplasare. Apoi, dacă vor învinge în primul baraj, tricolorii vor întâlni în barajul final câştigătoarea dintr-o partidă care pune faţă în faţă un cap de serie şi o echipă din locurile 7-12 în topul pentru baraj. Se va juca fie pe teren propriu, fie în deplasare, prin tragere la sorţi, într-o singură manşă, la 28 sau 29 martie 2022.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes Vezi toate știrile
Pe același subiect
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari
Serie B • 13:25
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”
ihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un "tricolor"
Echipa naţională • 27 mart., 23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”