Închide meniul

România – Macedonia de Nord | Nicolae Dică, impresionat de Goran Pandev: "La 37 de ani încă evoluează la un nivel înalt"

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 22 martie 2021, 14:44

România – Macedonia de Nord | Nicolae Dică, impresionat de Goran Pandev: "La 37 de ani încă evoluează la un nivel înalt"

Nicolae Dică, în timpul unui meci / Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

România va debuta în preliminariile pentru CM 2022 împotriva Macedoniei de Nord. Nicolae Dică a preluat frâiele naționalei după ce Mirel Rădoi s-a infectat cu Covid-19. Acesta a prefațat duelul de joi împotriva macedonezilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spre deosebire de România, Macedonia a obținut biletele pentru Campionatul European. Nicolae Dică se așteaptă la un meci dificil.

România – Macedonia de Nord | Ce crede Nicolae Dică despre meci

  "Eu nu cred că ei vor veni înfumurați la București. Au jucători cu mare experiență în componența lotului, jucatori care evoluează în campionate puternice în Europa. Vom avea un meci foarte greu", a declarat Nicolae Dică, pentru FRF TV.

România și Macedonia de Nord s-au întâlnit de cinci ori de-a lungul timpului. Bilanțul nostru este aproape perfect: patru victorii și o singură înfrângere, venită într-un amical. Toate succesele României au fost în meciuri oficiale.

"Jucătorii trebuie să înțeleagă că primul meci este cu Macedonia de Nord. Este meciul cel mai important, este primul joc, este un inceput. Trebuie să înțeleagă că acesta este cel mai important", a mai spus Nicolae Dică. 

Reclamă

Partida dintre România și Macedonia de Nord se joacă joi, 25 martie. Peste numai trei zile, tricolorii vor întâlni Germania.

Nicolae Dică, impresionat de Goran Pandev

Dică nu l-a uitat pe Goran Pandev. La 37 ani de ani, Pandev este căpitanul Macedoniei și încă rupe plasele în Serie A, pentru Genoa. 

"Au trecut mulți ani de când l-am întâlnit eu, dar am rămas plăcut surprins să-l văd pe Pandev că la 37 de ani, încă evoluează la un nivel foarte ridicat, joacă în Italia, este căpitanul echipei naționale, este un profesionist 100% și va fi un adversar foarte puternic pentru noi", a declarat Nicolae Dică

Reclamă 4 / 0/3

Dică și Pandev au fost adversari în 2004, într-un duel la echipele naționale. România câștiga atunci cu 2-1, în calificările pentru CM 2006.

Goran Pandev are aproape 100 de goluri în Serie A. El a evoluat pentru granzii Italiei, Inter, Napoli și Lazio. Alături de nerazzurri, el a cucerit și UEFA Champions League. În acest sezon, Pandev are patru goluri și două assist-uri în 21 de meciuri pentru Genoa. 

Programul României din martie din preliminariile CM 2022

25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)

28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)

31 martie: Armenia – România, ora 19:00

Lotul României pentru meciurile din preliminariile CM 2022

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Florin Iacob (UTA Arad 0/0), David Lazar (Astra, 1/0)

FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);

Reclamă

MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);

ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial Vezi toate știrile
Citește și