Închide meniul

România riscă să piardă un super-jucător! Mesajul lui Edi Iordănescu: „Nu vreau să te păcălesc”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 22 decembrie 2022, 12:50

România riscă să piardă un super-jucător! Mesajul lui Edi Iordănescu: „Nu vreau să te păcălesc

România riscă să piardă un super-jucător

Edi Iordănescu, în timpul unui eveniment / Hepta

România riscă să piardă un super-jucător. Andrei Coubiş are 19 ani şi e căpitanul lui Milan Primavera. Italienii vor să-l convingă să joace în Squadra Azzurra, chiar dacă până acum a evoluat la naţionalele U19, U20 şi U21 ale României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coubiş a lipsit de la ultima acţiune a naţionalei U21, AC Milan refuzând convocarea, ţinând cont că era chemat pentru o dată care nu era oficială FIFA. Coubiş e născut în Italia, din părinţi români, plecaţi din Suceava.

Cu două luni în urmă, Coubiş a semnat o înţelegere cu AC Milan, valabilă până în vara lui 2027.

România riscă să piardă un super-jucător

„Există riscul să îl pierdem și pe Coubiș. Un jucător crescut în altă parte, cu altă mentalitate. Nu am lucrat cu el, pentru că este destul de tânăr. L-am urmărit, este pe o listă scurtă. La acțiunea din noiembrie, am fost aproape de a-l aduce, dar încercăm să etapizăm lucrurile, avem priorități. Trebuie să avem grijă de jucătorii care formează nucleul echipei naționale.

Nu cred că este corect să debutăm un jucător repede ca să nu-l pierdem, să îl agățăm. Ce înseamnă asta, să-l agățăm de România? Nu sunt de acord cu asta.

Reclamă

S-au mai făcut astfel de lucruri, dar cât sunt eu la echipa națională nu voi avea gândirea asta. Primul lucru este să simți cu adevărat, nu vreau să te păcălesc, să te aduc, ca după aceea să nu mai poți să mergi în altă parte”, a spus Edi Iordănescu, citat de digisport.ro.

Edi Iordănescu, reacţie de ultimă oră după ce Daniel Boloca a decis să nu mai vină la naţionala României

Edi Iordănescu, reacţie de ultimă oră după ce Daniel Boloca a decis să nu mai vină la naţionala României. Boloca a decis să nu mai vină la naţionala României, după ce a fost dezamăgit că a jucat doar 6 minute în amicalul cu Slovenia.

Mai mult, Daniel Boloca a fost convocat de italieni la un trial. Selecţionerul României a avut o primă reacţie după ce familia fotbalistului a anunţat că acesta nu va mai răspunde convocărilor de la naţionala României.

Reclamă 4 / 0/3

„Văd că ia un pic amploare subiectul Daniel Boloca. Pentru mine e foarte important să ne hotărâm ce vrem. Pentru mine este foarte important acest moment. Sunt principii de nenegociat. Acest băiat îl urmăresc din luna februarie, i-am văzut aproape toate meciurile. Pe colegul meu l-am trimis la Frosinone, a avut o discuţie cu familia lui, cu el, cu cei de la club. Am avut mai multe discuţii şi eu. Mărturisesc faptul că este vorbitor de limbă italiană şi nu de română. E născut în Italia.

Au fost mai multe discuţii cu el. Ne-am ocupat inclusiv să îi facem paşaport românesc. L-am adus când am putut din punct de vedere legal. El s-a arătat convins, entuziasmat. Chiar a mărturisit că nu a dormit de bucurie, că e o mare onoare să reprezinte România. procentul de integrare a fost unul mai complex. Am luat-o pas cu pas. Am pus pe primul loc echipa naţională şi momentul care nu era unul uşor pentru noi.

Nu l-am debutat atunci, dar am continuat să îl urmărim. I-am dat de înţeles că avem încredere în el şi automat să aibă uşa deschisă la următoarele acţiuni. A venit această dublă amicală în noiembrie, l-am reconvocat. A venit cu atitudine bună, cu alt curaj, mult mai detaşat. L-am integrat, dar ne-a dat semne că mai are nevoie de timp pentru a se obişnui cu România, cu limba noastră. L-am debutat, l-am simţit cu emoţii. Era să intre cu tricoul de încălzire pe el. A fost foarte emoţionat.

Pentru mine este un mare semn de întrebare ce s-a întâmplat. La echipa naţională vii necondiţionat şi nu vorbim de minute. Când noi i-am întins o mână, nu erau foarte multe mâini întinse. El avea nevoie de timp, iar noi eram pregătiţi să îl oferim. Acest băiat are mult potenţial şi vă garantez că are potenţial pentru Serie A. A venit convocarea la trialul din Italia şi viziunea lui s-a schimbat.

Era foarte entuziasmat zilele trecute. Cred că doar această convocare l-a întors din drum. În discuţia pe care a avut-o cu colegii mei a spus că dacă are 1% şanse la naţionala Italiei, pentru el este mai important decât orice. L-am înţeles. Mi-aş fi dorit să fie mai asumat. Nu poate să fie eşec al meu. Cum să fie, când eu l-am convocat câtă lume îl ştia? Câtă lume ştia de el?

Primele mesaje au venit după ce el a postat pe contul de Instagram că a fost convocat la acest trial. Poate se regăseşte mai mult la ce înseamnă Italia, e născut acolo, e crescut acolo. Atât timp cât eu voi fi la echipa naţională, vor veni jucătorii care simt 100% şi vor da totul„, a mai spus Edi Iordănescu.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și