Închide meniul

România U20 – Anglia U20 2-0! Rezultat istoric reușit de „tricolorii mici”, în Liga Elitelor

Alex Ioniță Publicat: 12 octombrie 2023, 19:52

Reclamă
România U20 – Anglia U20 2-0! Rezultat istoric reușit de tricolorii mici”, în Liga Elitelor

România U20 nu s-a mai impus în fața Angliei U20 din 1981 / Profimedia

România U20 – Anglia U20 2-0! Selecționata condusă de Costin Curelea s-a impus, în mod surprinzător, în fața unui adversar mult mai bine cotat, cu jucători legitimați la marile cluburi ale țării pe care o reprezintă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înaintea acestui rezultat, reprezentativa U20 a României se mai întâlnise cu selecționata britanic în anul 2021, tot în cadrul Ligii Elitelor. Atunci, englezii s-au impus cu scorul de 6-1, iar singurul gol al „tricolorilor mici” era marcat e Darius Ghindovean, care este legitimat în prezent la Munster, în Liga a 3-a din Germania.

România U20 – Anglia U20 2-0. „Tricolorii mici” au obținut un rezultat istoric

Selecționata U20 a României a început cu dreptul partida de pe stadionul „Arcul de Triumf” din capitală, după ce Cristian Mihai, legitimat la UTA, în Liga 1, a deschis scorul, în min 5, printr-un șut de la mare distanță, care s-a oprit direct în poarta apărată de Goodman.

„Tricolorii mici” au punctat din nou în minutul 16 al partidei, atunci când Atanas Trică a transformat o lovitură de la 11 metri.

Și englezii au fost aproape de gol, după un fault în careu comis de Szylagy, în minutul 44. Totuși, lovitura de la 11 metri a fost ratată de Scarlett, care a trimis balonul pe lângă poarta lui Popa.

Reclamă

„Tricolorii” U20 au înregistrat ultima victorie în fața Angliei în anul 1981, în cadrul Cupei Mondiale de la această categorie de vârstă. Datorită acelui succes, reprezentativa sub 20 de ani a României a terminat atunci turneul final pe locul al 3-lea.

După această partidă, România se află, cel puțin temporar, pe primul loc în Liga Elitelor cu 6 puncte după 3 meciuri. Pe 2 este selecționata similară a Poloniei, cu 4 puncte în 2 partide.

Până în momentul de față, „tricolorii mici” s-au impus în fața selecționatei din Cehia (cu scorul de 2-0) și au pierdut partida cu reprezentativa similară a Portugaliei (1-2), în cadrul partidelor jucate, până în momentul de față, în acest sezon de Liga Elitelor.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru „tricolorii” lui Costin Curelea urmează partida cu Norvegia U20, de pe data de 16 octombrie.

Lotul convocat de Costin Curelea, pentru partidele naționalei U20 din luna octombrie:

PORTARI

Robert Popa (FCU Craiova), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), David Dincă (CSM Slatina)

FUNDAȘI

Tony Strata (Ajaccio FC / Franța), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Botond Gergely (AFK Csikszereda), Ștefan Duțu (CS Afumați), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Alexandru Șuteu (FC Unirea Dej), Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău), Tudor Oltean (Ceahlăul Piatra Neamț)

MIJLOCAȘI

Alexandru Musi (ACS Petrolul 52), Ștefan Bodișteanu (SC Oțelul Galați), Andrei Pandele (FCSB), Eduard Radaslavescu (FCSB), David Gabriel (FC Botoșani), Doru Andrei (FC Voluntari), Andres Sfaiț (US Salarenitana / Italia), Cristian Mihai (UTA Arad), Szabolcs Szilagyi (Vasas Budapesta / Ungaria), Vlasti Martinovic (Gloria 2018 Bistrița-Năsăud)

Reclamă

ATACANȚI

Atanas Trică (Universitatea Craiova), Valentin Dumitrache (Gloria Buzău)

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și