Închide meniul
NEWS ALERT

România va fi repartizată în urna a doua sau a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024! Toate calculele

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 20 septembrie 2022, 19:21

România va fi repartizată în urna a doua sau a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024! Toate calculele

România va fi în urna a doua sau a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024

Florin Tănase, în tricoul naționalei României / Profimedia

România va fi repartizată în urna a doua sau a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024. „Tricolorii” vor afla exact în ce urnă vor fi prezenți în funcție de rezultatele din ultimele două meciuri din Liga Națiunilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tragerea la sorți pentru Euro 2024, din Germania, se va desfășura pe 9 octobmrie, ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt.

România va fi repartizată în urna a doua sau a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024!

Ținând cont că Rusia a fost interzisă la Euro, iar gazda Germania este calificată automat, în urne se vor afla 53 de reprezentative, care vor fi repartizate în 10 grupe, astfel: 7 grupe de câte 5 și 3 grupe de câte 6.

„Urnele valorice vor fi realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23. Cele 4 câștigătoare din Nations League vor fi într-o urnă specială* (și vor fi alocate în grupe de câte 5), următoarele 6 vor fi în prima urnă, apoi ultimele echipe din Liga A, câștigătoarele grupelor din Liga B plus cea mai bună echipă de pe locurile 2 în Liga B vor fi în a doua urnă ș.a.m.d.

În funcție de rezultatele din ultimele două runde, România poate fi în:

Reclamă

URNA A DOUA: dacă reușește să câștige grupa, lucru încă posibil matematic dacă învingem Finlanda și Bosnia și Herțegovina, pe cea din urmă la minimum două goluri, și dacă, în același timp, Muntenegru remizează la Zenica și apoi pierde pe teren propriu cu Finlanda; dacă va fi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din Liga B.

URNA A TREIA: dacă încheiem grupa pe oricare alt loc. Întrucât Germania, gazda turneului final, și Rusia, alocată în Liga B (2022/23) dar exclusă ulterior, nu vor lua parte la preliminarii, naționala noastră nu poate ajunge în urna a patra”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Nicolae Stanciu vrea să aducă spiritul de lider la națională

Naționala României va juca pe terenul Finlandei pe 23 septembrie (21:45), urmând ca în ultima rundă din Liga Națiunilor să întâlnească Bosnia, pe 26 septembrie (21:45).

Reclamă 4 / 0/3

Nicolae Stanciu vrea să aducă spiritul de lider la națională. Mijlocașul de 29 de ani e în cea mai bună formă din ultimii ani și anunță că vrea să fie decisiv și la echipa națională, pentru meciurile României cu Finlanda și Bosnia. Duelul din Finlanda e vineri, de la 21:45, în direct pe Antena1 și AntenaPLAY.

Jucătorul lui Wuhan Three Towns face show în China. A marcat 7 goluri și și-a trecut în cont 7 pase decisive, în 14 meciuri. Echipa lui e pe primul loc în Superligă și Stanciu speră să aducă spiritul de lider și la naționala lui Edi Iordănescu.

”Mă simt bine să fiu din nou aici, să-mi văd colegii. Sunt bine și destul de încrezător pentru meciurile ce vor urma. Vin cu un suflu nou, având în vedere forma mea de la echipa de club și faptul că suntem lideri acolo îmi dă o încredere mult mai mare.

Mereu am încercat să îi ajut pe cei care vin pentru prima dată la națională sau pe cei mai tineri. O să fac asta în continuare, cât timp voi fi la națională. Am încredere că putem să scoatem două rezultate pozitive”, a spus Nicolae Stanciu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și