Închide meniul

Sorin Cârţu, dezamăgit de jucătorii naţionalei U21, după înfrângerea cu Spania U21: „Şterşi complet din joc!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 iunie 2023, 23:13

Sorin Cârţu, dezamăgit de jucătorii naţionalei U21, după înfrângerea cu Spania U21: „Şterşi complet din joc!

Sorin Cârţu a dat de pâmânt cu jucătorul pe care Mihai Rotaru a plătit o avere. Fostul preşedintele al Universităţii Craiova l-a criticat dur pe Alexandru Işfan

Sorin Cârțu / Hepta

Sorin Cârţu s-a arătat profund dezamăgit de jucătorii naţionalei U21. Fostul preşedinte de la Universitatea Craiova a declarat că fotbaliştii pe care Emil Săndoi a mizat în atac, anume Louis Munteanu, Alexi Pitu şi Octavian Popescu, au avut evoluţii extrem de modeste.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România U21 a fost învinsă categoric de Spania U21, scor 0-3, în primul meci de la EURO 2023. Pentru naţionala lui Emil Săndoi urmează duelurile cu Ucraina şi Croaţia, care se vor desfăşura de asemenea pe stadionul din Ghencea.

Sorin Cârţu, dezamăgit de jucătorii naţionalei U21, după înfrângerea cu Spania U21

Sorin Cârţu a dezvăluit că a vorbit cu Emil Săndoi, după înfrângerea categorică suferită de România U21, mărturisind că selecţionerul era extrem de dezamăgit.

Fostul preşedinte de la Universitatea Craiova susţine că Săndoi s-a confruntat cu probleme de lot, înaintea meciului cu Spania U21. Cârţu a mai analizat şi prestaţiile „tricolorilor mici”, declarându-se dezamăgit de Louis Munteanu, Alexi Pitu şi Octavian Popescu, jucători de la care aştepta mai mult.

„Am vorbit cu Emil (n.r. Sândoi), să mă întrebe și să discutăm despre partidă. E și el dezamăgit. De la mijloc în sus, a fost prea ofensiv și nu jucătorii pe care i-a băgat nu au caracteristica fazei duble. Munteanu, Pitu, Popescu, șterși complet din joc. Și-ar fi dorit și el mai mult, el nu și-a exprimat acest lucru, dar am înțeles eu.

Reclamă

Nici nu a avut la dispoziție mulți jucători, eu l-aș fi băgat la centru pe Lixandru și aș fi ales între Pitu și Octavian Popescu. M-a surprins și prestația lui (n.r. Louis Munteanu), modest.

În momentul în care îl bagi inter dreapta pe Ișfan și inter stânga pe Pitu, iar în atac joci cu Birligea și Octavian Popescu, nu ai cum să faci ambele faze. Ei sunt superficiali pe faza a doua, l-au nenorocit pe ăsta micu, pe Borza. A fost și prejudiciat, faptul că jucătorii care puteau să facă faza asta, Grameni, Screciu, nu au fost. Pitu a fost o surpriză negativă, a fost o dezamăgire, nu a arătat nimic pe teren.

Mi s-a părut prea ofensiv, a ales jucătorii care nu au putut să facă faza dublă”, a declarat Sorin Cârţu, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Emil Săndoi, bulversat după România U21 – Spania U21 0-3

Emil Săndoi a reacționat după România U21 – Spania U21 0-3. Echipa națională U21 a pierdut prima partidă din cadrul Campionatului European U21 în fața Spaniei, cu scorul de 0-3. Starurile ibericilor au dominat copios în meciul care s-a jucat pe Stadionul Steaua din Ghencea. În faţa a aproximativ 21.000 de suporteri, jucătorii lui Emil Săndoi au avut mari dificultăţi.

„Ne doream și ne așteptam la mai mult. Sunt puțin îngrijorat. Am avut lipsă de personalitate, am avut mingea în posesie la primele două goluri. Ne-am grăbit, nu am avut control în anumite momente. Spania e o super echipă, a demonstrat asta astăzi.

În prima repriză și noi am ajuns aproape de poartă, dar din punct de vedere defensiv au închis bine culoarele. Dintr-o acțiune de contra-atac am primit primul gol. Am pierdut foarte ușor, dar Spania a demonstrat că e mai bună. A fost o presiune mare pe jucători. Poate și faptul că nu am jucat meciuri oficiale a fost o problemă. Trebuie să le ridicăm moralul jucătorilor, este un duș rece, dar peste 3 zile ne așteaptă o partidă care va fi și ea deosebit de grea.

Problema a fost această teamă pe care am avut-o în jocul de astăzi, atunci când a venit mingea la jucători, în unele situații de contra-atac, am luat cele mai proaste decizii”, a spus Emil Săndoi, la finalul partidei, pentru tvr.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:42 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek şi Jaqueline Cristian – Danielle Collins LIVE SCORE (12:00). Dueluri de foc pentru românce la Madrid 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” Vezi toate știrile
Citește și