Închide meniul

Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 mai 2024, 11:13

Reclamă
Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!

Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă

Alexandru Mitriţă, în timpul unui meci / Profimedia Images

Sorin Cârţu i-a dat o veste devastatoare lui Alexandru Mitriţă. Fostul preşedinte al Universitpţşii Craiova e de părere că starul oltenilor nu va prinde lotul României pentru EURO 2024 pentru că Edi Iordănescu nu va renunţa la principiile sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu se va baza la EURO pe majoritatea jucătorilor care au pus umărul la calificarea naţionalei la Campionatul European din Germania. Chiar dacă UEFA a decis că fiecare naţională poate avea maximum 26 de jucători, Cârţu e de părere că Mitriţă are şanse mici să prindă lotul.

Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă

Afirmaţia lui Cârţu vine şi în contextul în care Mitriţă a anunţat public că îşi doreşte să facă parte din lotul României la EURO 2024.

„Nu cred că va prinde lotul de EURO, nu schimbă nimeni ideea lui Iordănescu, care după calificare este poziționat și într-un alt mod ca gândire. Este un jucător care dă satisfacție, un jucător care a influențat evoluția unei echipe cu atâtea goluri și pase de gol.

Cu ce vrei să se legitimeze un jucător dacă nu prin goluri și pase de gol. Poate e un conflict, nu știu ce s-a întâmplat, dar în niciun caz nu îl va lua. Îmi pare rău că s-a accidentat Baiaram, acolo aș fi comentat mult mai mult”, a spus Sorin Cârțu la fanatik.ro.

Reclamă

Imediat după derby-ul cu FCSB, Alexandru Mitriţă a spus din nou că va face tot ce poate pentru a fi prezent la EURO. „(n.r.: despre prezenţa la EURO) În primul rând, trag tare să obţinem locul 2, obiectivul nostru şi, după aceea, trag tare şi pentru echipa naţională”, a declarat Alex Mitriţă, pentru digisport.ro, după Universitatea Craiova – FCSB 2-0.

Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA

Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. UEFA a decis ca numărul de jucători să crească de la 23 la 26. Vineri, 3 mai, Comitetul Executiv UEFA a decis că loturile echipelor calificate la Campionatul European din această vară vor putea fi formate din 26 de jucători, în loc de maximum 23, așa cum era în mod obișnuit.

nițial, UEFA plănuia o revenire la reglementările angajate înainte de EURO 2020, când loturile erau compuse din cel mult 23 de jucători; la ultimul turneu continental, din cauza pandemiei de COVID-19, a fost permisă o creștere la 26 de fotbaliști.

Reclamă 4 / 0/3
Discuții pe acest subiect au avut loc și luna trecută, în cadrul unui workshop UEFA organizat la Düsseldorf, când majoritatea antrenorilor echipelor calificate și-au exprimat dorința de a crește numărul de jucători, cu mai multe opțiuni disponibile pentru a face față amenințării accidentărilor și solicitărilor fizice intense, scrie frf.ro.

Mărirea numărului de jucători din lot înseamnă și că fiecare echipă poate avea pe banca de rezerve, la fiecare partidă, până la 15 fotbaliști.

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:49 VIDEORăzvan Lucescu, tot mai aproape de titlu în Grecia! Explozie de bucurie a antrenorului român, la golul lui PAOK 20:45 LIVE VIDEOAris – PAOK 0-1, finala campionatului, este acum în AntenaPLAY! La acest rezultat, Răzvan Lucescu e campion în Grecia! 20:00 Erling Haaland şi Pep Guardiola, cifre uriaşe după un nou titlu câştigat de Manchester City! Au scris istorie în Premier League 19:55 Dumitru Dragomir i-a propus lui Gigi Becali un jucător de Champions League: „Piticul ăsta este cel mai bun!” 19:55 Manchester City este campioana Angliei! I-a „suflat” titlul lui Arsenal. Un nou trofeu pentru Pep Guardiola şi Erling Haaland 19:51 Cine este David Popa, jucătorul titularizat în premieră la FCSB, pentru derby-ul cu Rapid! L-a cucerit deja pe Gigi Becali 19:25 Rapid – FCSB LIVE TEXT (21:00). Surprize uriaşe în primul 11 al campioanei. Giuleștenii, fără victorie în play-off. Echipele 18:47 Dorinel Munteanu a anunţat „revoluţia” la Oţelul! Discurs manifest după înfrângerea din play-off-ul pentru Europa 18:45 SUA – Kazahstan 10-1! Elveția – Canada și Slovacia – Letonia, de la 21:20, în AntenaPLAY. Spectacol la CM de hochei 18:07 Valentin Mihăilă, anunţ categoric despre viitorul lui la Parma: „Toată lumea mă întreabă asta!” Vezi toate știrile
Citește și