Închide meniul

TOȚI PENTRU ROMÂNIA | Cine va apăra buturile naționalei? Ce crede antrenorul cu portarii din staff-ul lui Rădoi: "Toți pot face față!"

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 24 martie 2021, 16:02

TOȚI PENTRU ROMÂNIA | Cine va apăra buturile naționalei? Ce crede antrenorul cu portarii din staff-ul lui Rădoi: "Toți pot face față!"

Ionuţ Radu, "pariul" lui Edi Iordănescu! Portarul lui Cremonese e gata să fie titular în Finlanda - România

Ionuţ Radu vine la naţionala de seniori a României / Hepta

Rădoi are patru portari în lotul pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia: Florin Niță, David Lazar, Florin Iacob și Ionuț Radu. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ciprian Tătărușanu a fost titularul naționalei aproape un deceniu. După 73 de selecții, "Tătă" și-a anunțat retragerea. Mirel Rădoi are misiunea de a-i găsi  urmașul.

TOȚI PENTRU ROMÂNIA | Cine va juca titular în poarta naționalei?

Leontin Toader, antrenorul cu portarii de la naționala României, a explicat situația celor patru candidați pentru postul de titular. Rădoi și oamenii din staff-ul lui își pun mare încredere în Niță, Lazar, Iacob și Radu.

”Importante sunt calitățile fizice, bagajul tehnico-tactic și calitățile psihologice. Nu este un post problematic, după retragerea lui Tătărușanu, deoarece noi am gândit de acum trei ani, de când am venit la națională, un grup de portari și mereu am fost atent la ce va urma.

Aveam 4 portari care jucau la club, apoi au dispărut, unul câte unul din păcate, a fost opțiunea lor. Trebuie să-i mulțumim și să-i fim recunoscători lui Tătărușanu, pare a fi lăsat un gol, dar nu este așa, pentru că-i avem pe Niță, Lazar, Iacob, Bălgrădean, Ionuț Radu, portari care pot face față competiției", a declarat Leontin Toader, pentru FRF TV. 

Reclamă

Ionuț Radu a prins pe ultima sută de metri trenul pentru echipa națională. Iacob, adus de urgență în locul lui, a rămas și el în lotul lui Rădoi.

”Nu ne așteptam ca în doi ani să schimbăm așa repede din portari, dar noi am fost pregătiți. Important este ca portarul care-i va lua locul lui Tătărușanu să aibă constanță.

Avem portari maturi, 33 de ani cum are Niță, a jucat în Europa cu FCSB, cu Sparta, Lazar a jucat și el, ok, mai puțin, Radu are experiența unui Campionat European, deci au experiență.

Reclamă 4 / 0/3

De regulă, eu sunt pentru constanță în poartă, Portarul titular trebuie să îndeplinească această condiție, dar contează și filosofia și cerințele pe care Mirel Rădoi le are de la un portar”, a mai spus Leontin Toader.

TOȚI PENTRU ROMÂNIA | Schimbare de generații în poarta naționalei

Ionuț Radu și Florin Iacob n-au apucat să joace vreun meci pentru prima selecționată a României. Niță are două apariții, în timp ce Lazar a bifat o singură partidă.

”Toți patru sunt portari cu viteză deosebită, agilitate, au reflexe bune. Deosebirea o va face experiența acumulată de fiecare în parte. Sunt cam la același calibru, nefiind portari de talie foarte înaltă, sunt foarte buni pe explozie, viteză de deplasare, lucruri care mie îmi plac.

Personalitatea este un lucru foarte important. Trebuie să dea încredere în echipă portarul naționalei. Contează cum se impune în grup și încrederea pe care o are grupul în el”, a încheiat Leontin Toader.

TOŢI PENTRU ROMÂNIA | Programul României la debutul în preliminariile CM 2022

25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)

28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)

31 martie: Armenia – România, ora 19:00

Reclamă

Lotul României pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022

PORTARI: Florin Niță, Florin Iacob, Ionuţ Radu, David Lazar;

FUNDAȘI: Vasile Mogoș, Ionuț Nedelcearu, Alin Toșca, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Mario Camora, Ovidiu Popescu, Nicușor Bancu;

MIJLOCAȘI: Răzvan Marin, Alexandru Crețu, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Alexandru Maxim, Erik Bicfalvi, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Florin Tănase, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău;

ATACANȚI: Claudiu Keșeru, George Pușcaș.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și