Închide meniul
UPDATE

Naţionala României şi-a aflat adversarele din UEFA Nations League 2022-2023. Cu cine se vor duela tricolorii! Tragerea la sorţi a fost pe AS.ro

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 decembrie 2021, 18:50 / Actualizat: 16 decembrie 2021, 20:13

Naţionala României şi-a aflat adversarele din UEFA Nations League 2022-2023. Cu cine se vor duela tricolorii! Tragerea la sorţi a fost pe AS.ro

Tragerea la sorţi a grupelor UEFA Nations League 2022-2023

Profimediaimages

Update: Nebunie totală în Liga A. „Grupa morţii” este, fără doar şi poate, cea în care au fost repartizate Italia, Germania şi Anglia!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Grupa A1: Franţa, Danemarca, Croaţia, Austria
  • Grupa A2: Spania, Portugalia, Elveţia, Cehia
  • Grupa A3: Italia, Germania, Anglia, Ungaria
  • Grupa A4: Belgia, Olanda, Polonia, Ţara Galilor

Update: Tricolorii, repartizaţi în grupa B3!

  • Grupa B1: Ucraina, Scoţia, Irlanda, Armenia
  • Grupa B2: Islanda, Rusia, Albania, Israel
  • Grupa B3: ROMÂNIA, Bosnia, Finlanda, Muntenegru
  • Grupa B4: Suedia, Norvegia, Serbia, Slovenia

Update: Se trag la sorţi cele patru grupe din Liga B. Se află adversarele României.

Update: S-au tras la sorţi cele patru grupe din Liga C.

Update: S-a aflat componenţa celor două grupe din Liga D!

Reclamă

Update: Începe tragerea la sorţi a grupelor pentru Liga D!

Update: Afgana Khalida Popal, spaniolul Juan Mata şi Federaţia Germană de Fotbal au fost premiaţi de UEFA în cadrul ceremoniei de tragere la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor. Popal, Mata şi DFB au primit premii #EqualGame pentru lupta împotriva discriminării şi activitate de incluziune socială. Aceştia au mulţumit pentru premii prin mesaje video prezentate la ceremonie.

Popal a fost aleasă câştigătoare a premiului #EqualGame datorită luptei sale pentru înlăturarea stereotipurilor şi pentru ca femeile şi comunităţile minoritare să devină mai puternice prin sport. Popal, în vârstă de 34 de ani, a fost nevoită să părăsească în urmă cu zece ani Afganistanul, ţară în care a fost căpitanul naţionalei feminine. Acum ea locuieşte în Danemarca. Ea este fondatoarea organizaţiei Girl Power şi ambasadoare a Street Child World Cup. Popal a contribuit în acest an la eforturile de evacuare a sportivelor din Afganistan după căderea Kabulului în mâinile talibanilor.

Reclamă 4 / 0/3

Juan Mata este unul dintre cei mai activi sportivi în ceea ce priveşte lupta pentru conştientizarea problemelor sociale. El reprezintă un exemplu prin proiectul Common Goal, la care a fost cofondator în 2017. Common Goal ajută comunităţile cu probleme sociale folosind puterea şi popularitatea fotbalului în probleme legate de egalitatea de gen, pentru promovarea incluziunii şi oferirea mai multor oportunităţi pentru copiii cu situaţie financiară dificilă. Inspirând jucători, antrenori şi personalităţi din fotbal, inclusiv pe preşedintele UEFA Aleksander Ceferin să dedice 1 la sută din salariile lor acestui proiect, Mata demonstrează că fotbalul poate avea un efect pozitiv imediat asupra comunităţilor din întreaga lume, menţionează UEFA.

Federaţia Germană de Fotbal consideră că este responsabilitatea sa să promoveze fotbalul în Germania ca un sport pentru toţi, cu un puternic accent pus pe incluziune. Prin programul său Fotbal pentru Toţi, forul german doreşte să creeze un mediu sigur şi incluziv, în care toată lumea se poate bucura de sport, anunţă news.ro.

Update: A început evenimentul care are loc la Nyon. Emoţii mari pentru reprezentativa României!

Update: Au mai rămas numai câteva minute până când va începe tragerea la sorţi.

Tragerea la sorţi se va desfăşura la Nyon, iar România şi-a aflat deja posibilii adversari. Tricolorii sunt repartizaţi în Liga B, urna 3, acolo unde se mai află Israel, Serbia şi Irlanda, echipe pe care le-am evitat.

Tragerea la sorţi UEFA Nations League 2022-2023 | Posibilii adversari ai României

  • Urna 1: Ucraina, Suedia, Bosnia și Herțegovina, Islanda
  • Urna 2: Finlanda, Norvegia, Scoția, Rusia
  • Urna 4: Slovenia, Muntenegru, Albania, Armenia

România va disputa şase meciuri în Grupa din Nations League. Patru vor fi jucate în prima parte a lunii iunie, iar ultimele două, la finalul lui septembrie.

Tragerea la sorţi UEFA Nations League 2022-2023 | Cum arată cele 4 ligi

Cele 55 de echipe care vor lua startul la UEFA Nations League 2022-2023 sunt împărţite în patru ligi, fiecare ligă având mai multe urne, în funcţie de locul ocupat de echipe în clasamentul mondial.

Reclamă

Liga A

Liga B

Liga C

Liga D

Tragerea la sorţi UEFA Nations League 2022-2023 | Când va juca România

„Următoarea ediție a Campionatului European, care va fi găzduită în 2024 de Germania, va însemna 23 de echipe plus țara gazdă. Din preliminariile clasice pentru EURO se vor califica 20 de echipe (câștigătoarele și locurile 2 din cele 10 grupe).

Pentru celelalte 3 echipe vor lupta naționalele necalificate prin preliminariile clasice, dar care au performat în Liga Națiunilor 2022/23!”, anunță FRF.

Tragerea la sorţi a UEFA Nations League 2022-2023 are loc joi, de la ora 19:00, în direct pe www.as.ro, Antena Play şi obeservatornews.ro.

Recomandări
  • Tragerea la sorți a grupelor Nations League 2022-2023 a fost LIVE pe www.as.ro
  • Antena 1 e noua destinație pentru meciurile României în următorii 6 ani

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și