Uriașul George Best către Adrian Mutu: ”Te-am numărat! Ai sorbit de 23 de ori din pahar!!!”

De Cătălin Oprișan
Publicat: 13 iunie 2022, 15:00

Adrian Mutu și George Best, unul dintre cei mai mari jucători din istorie, au viețuit, câteva zile, în clinica de reabilitare în care ”Il Fenomeno” se găsea internat după problemele avute la Chelsea, în toamna lui 2004.

Reclamă

În iarna lui 2004-2005, Adrian Mutu a trecut prin cea mai grea perioadă a carierei sale / Profimediaimages

Mutu a fost sfătuit să petreacă, la ”Sporting Chance”, o săptămână de rehab și, deși aceasta i-ar fi fost suficientă, a decis să mai rămână încă una,. Aici s-a cunoscut cu marele George Best, aflat în tratament de dezalcoolizare. ”Diferența era că eu venisem cu gândul de a mă face bine, de a pleca de acolo în două săptămâni, George era MUTAT acolo, împreună cu soția sa, din cauza gravelor probleme pe care le avea cu băutura”, povestește ”Briliantul” în ”Revenirea din infern”, volumul autobiografic lansat zilele trecute, la Cluj, și disponibil pe Bookzone. 

Reclamă
În 1969, am renunțat la femei și la băutură. Cele mai nasoale 20 de minute din viața mea

Tony Adams, unul dintre patronii clinicii, și el cu probleme mari în trecut din cauza alcoolului, Peter Kay, omul care se ocupa de Adi Mutu, și George Best, fotbalist cu 583 de partide ca profesionist, se găsesc la masă, într-o seară, cu fotbalistul nostru. ”Eu am ales să mănânc ceva carne de vită. Pentru că eram singurul din încăpere care avea voie să bea și un pahar de vin, am cerut unul. La un moment dat, am avut nevoie la toaletă. Când m-am întors, cei trei se uitau puțin ciudat și nu prea înțelegeam de ce. <<Ai sorbit de 23 de ori din pahar!>>, mi-a spus Best. <<Poftim?>>, am întrebat. <<Da, noi, alcoolicii, dacă stăm la masă cu cineva care poate consuma alcool, avem micile noastre statistici!>>, a continuat”. 

Reclamă

”După cină, am mers în cameră. Rămăsesem uimit de povestea vieții lui Best, dar, sincer, n-o doream și pentru mine”, mai scrie Mutu.

Best, un imens, unul dintre primele sex-simboluri ale fotbalului, avea să se stingă chiar la finele acelui an…

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
11:00 FotoLaurenţiu Reghecampf dă lovitura în afaceri şi fără Anamaria Prodan! Profitul uriaş făcut de una dintre firmele lui, în plin proces de divorţ 10:58 EXCLUSIVDan Petrescu a avut o ofertă uriaşă, dar a rămas la CFR Cluj. „Noi toţi am reuşit să-l convingem să rămână” 10:08 Dinamo trece printr-un adevărat dezastru şi Ricardo Grigore e dispus să renunţe la bani pentru a pleca din Ştefan cel Mare 9:40 VIDEORapid împlineşte 99 de ani! Fanii au declanşat sărbătoarea cu un show pirotehnic de zile mari. Au „aprins”, la miezul nopţii, Stadionul Giuleşti 9:04 David Popovici, recompensat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler! „Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu?” 9:01 Foto„Prințișorul Craiovei”, decizie drastică după ce s-a îmbogățit din proiectele imobiliare. Previziunile milionarului + ce i-a asigurat pe români 8:43 Bărbatul celebru acuzat că l-ar fi dat afară pe David Popovici de la CSA Steaua rupe tăcerea: „Chiar m-am bucurat acum pentru el” 8:40 Dan Petrescu e mulţumit de transferurile făcute de CFR Cluj, dar aşteaptă mutarea de Champions League: „Dacă îmi aduce cireașa de pe tort nu mă supăr” 1:00 Video„Minerul” Pîrtea Jr, câştigător la iFight HEROES „Marea Confruntare”. Prietenul lui Alex Velea l-a învins cu emoţii pe Mihai Iorga! 0:47 VideoMădălin Pîrvulescu a făcut show la iFight Heroes „Marea confruntare”. Luptătorul fermier l-a umplut de sânge pe Lorenzo Stoica şi îşi continuă seria de senzaţie!
Close