Închide meniul
Video

Eduard Novak, la inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc: „Pot fi ministru fără să renunţ la limba maternă şi Ţinutul Secuiesc!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 iulie 2022, 23:27 / Actualizat: 24 iulie 2022, 8:47

Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern

Eduard Novak, în timpul unui interviu / Hepta

Eduard Novak nu a lipsit de la meciul amical care a stârnit un scandal uriaş în România. A fost, alături de Viktor Orban, la inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc şi chiar a ţinut un discurs pe teren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Galeriile din România au făcut deja un scandal-monstru şi au cerut intervenţia Federaţiei. Stadionul din Miercurea Ciuc a fost inaugurat cu un amical între naţionala sub 18 ani a Ungariei şi puştii de la Csiksereda, care au apărut sub însemnele Ţinutului Secuiesc. E numele pe care organizatorii au vrut să-l folosească iniţial pentru echipa gazdă.

Eduard Novak, la inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc

FRF n-a aprobat amicalul, aşa că organizatorii au schimbat denumirea naţionalei Ţinutului Secuiesc în FC Csiksereda. Totuşi, pe teren şi în tribune, tot însemnele Ţinutului Secuiesc au apărut. La meci au asistat Eduard Novak şi premierul Ungariei.

Ministrul Sportului nu şi-a ascuns apartenenţa faţă de Ţinutul Secuiesc şi a avut un discurs chiar pe teren.

Mă bucur că pot fi ministrul sportului românesc ca vorbitor de limba maghiară, că nu trebuie să renunț la limba maternă și zona de unde vin, Ținutul Secuiesc„, a declarat Eduard Novak la Miercurea Ciuc, anunţă gsp.ro.

Reclamă

Românesc a fost doar imnul intonat la începutul partidei amicale. Dar fanii unguri şi-au văzut de ale lor. Au scandat: „Ria, Ria, Ungaria”.

Jucătorii din naţionala de tineret a Ungariei au primit de la adversari tricouri cu însemnele Ţinutului Secuiesc. La Supercupa câştigată de Sepsi, jandarmii au confiscat eşarfele fanilor pe care erau inscripţionate acele însemne.

Întrebat despre scandalul momentului, Adi Mutu a avut o reacţie chiar înainte de Rapid – FCSB. „Sunt naţionalist sută la sută şi prefer să tac ca să nu mai creez alte controverse. Dar nu e ok„, a spus golgheterul all-time al naţionalei României, care este la egalitate cu Gică Hagi.

Reclamă 4 / 0/3

FRF a intervenit şi a blocat amicalul Ungaria U18 – Ţinutul Secuiesc U18

FRF a avut o intervenţie în scandalul momentului şi a blocat amicalul Ungaria U18 – Ţinutul Secuiesc U18. Conducătorii fotbalului românesc au anunţat că nu au aprobat disputarea acestei partide şi că le-au oferit celor de la Csikszereda alte variante pentru inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc.

Ca urmare a informațiilor care au circulat în mass-media și în urma solicitărilor de presă adresate FRF, administrația Federației Române de Fotbal face următoarele precizări:

Meciul Ținutul Secuiesc U18 – Ungaria U18 nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal încă din data de 15 iulie 2022.

Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.
Totodată, Federația Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș:

  • Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.
  • Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august și 1 septembrie.

Referitor la solicitarea inițială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acțiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparțin.

FIFA şi UEFA, anunţate de forul lui Răzvan Burleanu

De asemenea, Federația Română de Fotbal a informat Federația Maghiară de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată.

Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecționata Ungariei U18 și echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.

Reclamă

Federația Română de Fotbal urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc„, se arată în comunicatul FRF.

Anunţul făcut de oficialii Federaţiei vine după ce ultraşii mai multor echipe din România au transmis o scisoare deschisă în care au cerut anularea partidei. Semnatari au fost: Peluza Sud Craiova, Peluza Cătălin Hâldan, Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Timișoara, Peluza Șepcile Roșii, Peluza Marină, Shadows Vacarm (Steaua), Grupul „Suntem Ultras Dinamo” din Peluza Sud Dinamo, Peluza 1 Ilie Oană, Peluza Nord Iași, Peluza Nord Galați, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Sud Sibiu Frații FC Argeș, Honor Et Patria, Camarazii Romania, Uniți Sub Tricolor, Ploiești Romania Dulce Românie, Ultra România.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și