Închide meniul

Elisabeta Lipă a clarificat situația de la stadionul „Arcul de Triumf”. Ce se va întâmpla cu arena inaugurată în 2021

Alex Ioniță Publicat: 31 ianuarie 2024, 16:59 / Actualizat: 31 ianuarie 2024, 18:08

Reclamă
Elisabeta Lipă a clarificat situația de la stadionul Arcul de Triumf”. Ce se va întâmpla cu arena inaugurată în 2021

Elisabeta Lipă a clarificat situația de la stadionul „Arcul de Triumf”

Stadionul „Arcul de Triumf” / Hepta

Elisabeta Lipă a clarificat situația de la stadionul „Arcul de Triumf”. Președintele Agenției Naționale pentru Sport a vorbit despre situația stadionului care a costat suma de 34 de milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit informațiilor oferite de fanatik.ro, stadionul „Arcul de Triumf” ar fi fost în pericol, având în vedere faptul că administrația acestuia nu mai are banii necesari pentru întreținerea arenei. După ce a fost vehiculată o posibilă închidere a complexului, Elisabeta Lipă a decis să facă lumină în acest caz.

Elisabeta Lipă a clarificat situația de la stadionul „Arcul de Triumf”

Președintele Agenției Naționale pentru Sport a dezvăluit faptul că stadionul de peste 8.000 de locuri nu se va închide, chiar dacă bugentul societății care îl administrează a fost diminuat. Totodată, Elisabeta Lipă a anunțat faptul că bugetele reduse sunt un fapt întâlnit des în lumea sportului și a spus că prin „eficiență la locul de muncă”, lucrurile se pot rezolva.

”Cum să se închidă stadionul? Să fim serioși! De ce să fie închis, din cauza banilor? Toată lumea are fonduri insuficiente, nu doar Arcul de Triumf. Ce facem, închidem sportul românesc? Trebuie să fie acest stadion altfel decât restul lumii. Am avut ședință cu toți directorii de CSM-uri (n.r. – Cluburi Sportive Municipale).

Nu se închide nimic, stați liniștit. Toate bugetele sunt reduse, dar nu înseamnă că închizi. Există obligația de a face și venituri proprii. (n.r. – au declarat că au făcut venituri mai mari decât Arena Națională) Atunci cum nu au fonduri? E nevoie de eficiență la locul de muncă”, a spus Elisabeta Lipă, potrivit iamsport.ro.

Reclamă

În prezent, pe stadionul „Arcul de Triumf” se desfășoară partide de rugby și de fotbal. Dinamo este principala „clientă” a arenei din nordul capitalei, e care a numit-o „acasă” în nu mai puțin de 8 partide din actualul sezon de Liga 1.

Care sunt problemele de la stadionul „Arcul de Triumf”

Potrivit informațiilor oferite de prima sursă menționată, societatea care se ocupă de adminitrarea stadionului, aflată în subordinea Agenției Naționale pentru Sport, nu mai are fondurile necesare pentru a întreține arena de 8.207 locuri.

Bugetul acestei societăți a fost redus cu 80% în comparație cu anul trecut, iar acum nu mai există fondurile necesare pentru întreținerea stadionului din nordul capitalei.

Reclamă 4 / 0/3

„Ne vom strădui să facem venituri proprii. Noi am făcut 1 milion de euro venituri proprii, cele mai mari datorită managementului. Sunt venituri mai mari decât Arena Națională”, a spus directorul Complexului „Arcul de Triumf”, Radu Popa.

Actualele fonduri primite de societatea care se ocupă de Complexul „Arcul de Triumf” ar fi suficiente pentru întreținerea arenei până în luna martie.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 0-0. Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! Vezi toate știrile
Citește și