Închide meniul

Englezii au scris despre Elton, cel mai controversat transfer făcut de MM Stoica: ”L-au numit Elton Maradinha”

Antena Sport Publicat: 24 aprilie 2020, 13:20

Englezii au scris despre Elton, cel mai controversat transfer făcut de MM Stoica: ”L-au numit Elton Maradinha”

MMA / MMA2 via Hepta

Elton a fost adus de MM Stoica la Steaua în 2007

  • Elton a ajuns la Steaua în 2007
  • Mihai Stoica a insistat pentru acest transfer
  • Elton a marcat un gol pentru Steaua, în cele nouă partide jucate

De atfel, Mihai Stoica, cel care a insistat pentru acest transfer, a avut parte de un val de ironii tocmai din această cauză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Englezii de la The Sun au făcut un amplu material despre Elton, a cărei singură experiență în fotbalul din Europa a fost chiar în România. Elton a plecat de la echipa lui Gigi Becali direct în zona arabă, acolo unde s-a adaptat și a jucat numai puțin de 10 ani.

În perioada adolescenței, Elton a reușit să compenseze înălțimea cu talentul său nativ, reușind să se impună în prima echipă de la Corinthians, unde mai jucau foștii fotbaliști de la Manchester City Carlos Tevez sau Jo.

Reclamă

Chiar dacă este cu 13 centimetri mai scund decât Maradona, brazilienii l-au numit Elton Maradinha, datorită stilului său spectaculos de joc, dar și a părului brunet, lung și creț.

La 21 de ani, a obținut un transfer în Europa, la FCSB și, chiar dacă experiența a fost scurtă, a reușit să se facă remarcat atât de mult încât, deși a bifat doar nouă meciuri, a fost inclus de suporterii în echipa deceniului, într-un sondaj realizat în 2009”, au scris englezii de la The Sun.

Reclamă

Cine este Elton Xavier

Elton ajungea la începutul anului 2007 în Liga 1, adus pentru 1,6 milioane de euro la insistențele lui MM Stoica. Elton a fost prezentat de MIhai Stoica drept un mare talent, deși avea o înălțime de numai 1,54 metri. A petrecut doar 6 luni în România, iar după ce a plecat a făcut carieră în zona Golfului. A marcat un gol în cele 9 meciuri jucate pentru Steaua.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:57 FC Porto, suspendată 3 ani din cupele europene! Cum poate scăpa de sancţiunea dură dată de UEFA 17:44 „Nu ştiu dacă putea să ajungă într-un campionat mai bun!” Mesaj categoric despre transferul lui Florinel Coman în Qatar 17:29 Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din primul tur de la Stuttgart! Eşec usturător în faţa finalistei de la Australian Open 17:24 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 16 aprilie 2024 17:04 Ralf Schumacher l-a făcut praf pe Toto Wolff: „Mercedes e un dezastru în acest moment. E catastrofal!” 17:03 Suma câştigată de Cristiano Bergodi, în cele zece luni petrecute la Rapid! A încasat o avere, la al treilea mandat în Giuleşti 16:38 „Dan Şucu se va întâlni cu Marius Şumudică!” Liderul galeriei Rapidului, reacţie clară după demiterea lui Cristiano Bergodi 16:37 Va primi Simona Halep wild card la Jocurile Olimpice? Mesajul transmis de Horia Tecău 15:55 Victor Angelescu, anunţ despre venirea lui Marius Şumudică la Rapid 15:35 OFICIAL! Cristiano Bergodi a fost demis de la Rapid! Cine va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mesaj categoric despre transferul lui Florinel Coman în Qatar
Liga 1 • 17:44
„Nu ştiu dacă putea să ajungă într-un campionat mai bun!” Mesaj categoric despre transferul lui Florinel Coman în Qatar
Valeriu Iftime i-a găsit înlocuitor lui Florinel Coman la FCSB
Liga 1 • 13:43
Valeriu Iftime i-a găsit înlocuitor lui Florinel Coman la FCSB! Propunere directă pentru Gigi Becali: „Este excepţional!
Mihai Stoica a anunţat că Gigi Becali a renunţat la transferul unui star din Liga 1
Liga 1 • 11:14
Mihai Stoica a anunţat că Gigi Becali a renunţat la transferul unui star din Liga 1: „N-are niciun sens să insistăm!”
Mihai Stoica a dezvăluit cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului
Liga 1 • 10:00
Cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului! Gigi Becali transferă cinci jucători după câştigarea titlului
Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului
Liga 1 • 8:49
Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului! Apel de urgenţă: „Avem deschidere totală!”