Închide meniul

Veste uriașă pentru Edi Iordănescu! UEFA ia în calcul mărirea lotului de jucători pentru EURO 2024

Alex Ioniță Publicat: 10 aprilie 2024, 9:16

Reclamă
Veste uriașă pentru Edi Iordănescu! UEFA ia în calcul mărirea lotului de jucători pentru EURO 2024

Veste uriașă pentru Edi Iordănescu

Edi Iordănescu / Profimedia

Edi Iordănescu a primit o veste uriașă, cu câteva luni înainte de startul EURO 2024. Oficialii Federației Române de Fotbal au anunțat că UEFA ia în calcul mărirea lotului pentru campionatul European.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În momentul de față, orice echipă națională poate trimite 23 de jucători la turneul final. Totuși, oficialii de la conducerea fotbalului european ar putea schima această regulă.

Veste uriașă pentru Edi Iordănescu

Concret, potrivit anunțului făcut de frf.ro, reprezentanții de la Nyon iau în calcul să mărească loturile echipelor naționale de la 23 la 26 de jucători.

Acest lucru vine ca o veste imensă pentru Edi Iordănescu, dar și pentru alți selecționeri, care se vor putea baza pe mai mulți jucător iimportanți la turneul final.

„În timpul evenimentului, UEFA a profitat de ocazie pentru a discuta cu antrenorii adunați despre mărimea echipelor pentru viitorul turneu. Echipele EURO 2024 sunt în prezent limitate la 23 de jucători, o revenire la reglementările angajate înainte de EURO 2020, când a fost permisă o creștere la 26 din cauza pandemiei de COVID-19.

Reclamă

Discuțiile pozitive au evidențiat puncte de vedere diferite în rândul antrenorilor, majoritatea exprimându-și dorința de a crește numărul de jucători, cu mai multe opțiuni disponibile pentru a face față amenințării accidentărilor și solicitărilor fizice intense impuse jucătorilor. Unii și-au declarat preferința de a limita numărul echipei la 23, subliniind dificultatea de a antrena și de a gestiona grupul cu jucători suplimentari.

UEFA a luat act de punctele de vedere împărtășite, urmând a lua o decizie finală în săptămânile următoare”, a transmis Federația Română de Fotbal, prin intermediul site-ului oficial.

România se află pe locul 46 în clasamentul FIFA

România se află pe locul 46 în clasamentul FIFA. Astfel, tricolorii au coborât un loc faţă de luna februarie şi se află pe poziţia a 46-a în clasamentul mondial al echipelor naţionale de fotbal, publicat joi de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA).

Reclamă 4 / 0/3

În martie, România a disputat două partide amicale, remizând acasă cu Irlanda de Nord (1-1) şi pierzând în faţa Columbiei la Madrid (2-3).

Belgia, principala favorită a grupei noastre de la EURO 2024, a urcat un loc şi se află pe treapta a treia a podiumului. Argentina, campioana mondială en titre, se menţine în frunte, urmată de vicecampioana mondială Franţa.

Columbia, care a învins Spania (1-0) şi România (3-2) a reuşit un salt de două poziţii şi se află pe locul 12.

Ucraina, care face parte din grupa României la EURO 2024, după ce a câştigat play-off-ul cu Islanda, ocupă locul 22, urcând două trepte faţă de februarie. Slovacia, cealaltă adversară a tricolorilor la turneul final din Germania, se menţine pe locul 48.

În iunie, înaintea EURO 2024, România va disputa două jocuri de pregătire, ambele acasă, cu Bulgaria (locul 83 în clasamentul FIFA) pe 4 iunie şi Liechtenstein (202) pe 7 iunie.

Următorul clasament FIFA va fi anunţat pe 20 iunie.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 21:00 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00). Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele de start 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” Vezi toate știrile
Citește și