Închide meniul

Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul

Alex Ioniță Publicat: 19 aprilie 2024, 15:17

Reclamă
Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul

Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League

Europa League / Profimedia

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi, finalistele Cupei României în acest sezon, vor afla pe 26 aprilie dacă vor obţine licenţa de a putea evolua în Europa League, a anunţat, vineri, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oficialul FRF a precizat că UEFA acordă un traseu mai facil de a obţine licenţa pentru cupele europene echipelor din eşaloanele inferioare, calificate în urma câştigării cupei.

Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League

„Dacă vor putea să joace în Europa sau nu, ţine exclusiv de licenţa UEFA. Ceea ce pot să vă spun este că ambele echipe au aplicat pentru licenţa UEFA, şi Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara. Echipele care vin din eşalonul secund au un traseu predefinit de UEFA, în ceea ce priveşte un traseu mult mai facil de a obţine licenţa, diferit de echipele din Liga I. Adică şi abordarea UEFA este de a încuraja ca toate echipele care participă în formatele de cupe la nivel naţional să aibă această oportunitate. Decizia în prima instanţă va fi chiar astăzi iar decizia comisiei de recurs va fi în 26 aprilie”, a declarat Burleanu într-o conferinţă de presă.

„În 15 mai vom avea un spectacol pentru toţi suporterii care vor asista la finala Cupei României la Sibiu. Când a început actualul sezon al Cupei României, foarte puţin suporteri şi-au imaginat că două echipe precum Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi vor ajunge în finala competiţiei. Actuala ediţie a cupei României a reconfirmat sloganul ‘Inima fotbalului românesc’. Gândiţi-vă că ambele echipe au promovat în sezonul precedent Corvinul Hunedoara, din Liga a III-a în Liga a II-a, iar Oţelul Galaţi din Liga a II-a în Liga I, prin urmare cine şi-ar fi imaginat că aceste două echipe vor putea avea această oportunitate unică de a juca finala”, a mai spus Burleanu, potrivit agerpres.ro.

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi vor juca finala de Cupa României din ediţia 2023-2024, meciul fiind programat pe data de 15 mai, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Reclamă

Echipa care va câştiga Cupa României se va califica în preliminariile Europa League, a doua competiţie din punct de vedere valoric de pe continent

Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României

Florin Maxim e cu gândul la preliminariile Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României. Antrenorul momentului din fotbalul românesc a vorbit deschis despre situația echipei sale.

În finala Cupei României se vor întâlni Oțelul Galați și Corvinul Hunedoara. Partida va avea loc pe data de 15 mai, iar formația care va ridica trofeul se va califica în turul 1 preliminar al UEFA Europa League.

Reclamă 4 / 0/3

Maxim a spus că echipa sa ar putea face o figură frumoasă în Europa League, în cazul în care se vor mai realiza câteva transferuri.

Acesta a spus însă că oficialilor de la club le va fi dificil să păstreze jucătorii care au reușit calificarea istorică în finala Cupei, dar a dat asigurări că aceștia vor face tot posibilul pentru a continua să facă performanță.

”Aici se vor schimba lucrurile (n.r. în Europa League). Eu cred că și băieții au ceva oferte. Ne va fi greu să-i ținem, dacă nu vom câștiga Cupa României, dar cu siguranță vom aduce întăriri.

Cu trei sau patru jucători, cred că ne putem descurca și în Europa League. Știți cum se fac contractele la noi, pe un an, să nu fie niciun risc din partea nimănui.

Cu Voluntari chiar cred că am arătat bine. E normal să-i ții pe jucători într-o formă sportivă bună”, a spus Florin Maxim, la digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și