Închide meniul

Câți bani a primit Corvinul Hunedoara, după ce s-a calificat în turul 2 preliminar al Europa League! Suma acordată de UEFA

Alex Ioniță Publicat: 18 iulie 2024, 23:02

Reclamă
Câți bani a primit Corvinul Hunedoara, după ce s-a calificat în turul 2 preliminar al Europa League! Suma acordată de UEFA

Câți bani a primit Corvinul Hunedoara, după ce s-a calificat în turul 2 preliminar al Europa League!

Profimedia

Iată câți bani a primit Corvinul Hunedoara, după ce s-a calificat în turul 2 preliminar al Europa League! Echipa lui Florin Maxim a dat o adevărată lovitură, din punct de vedere financiar, după ce a trecut de Paksi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câștigătoarea Cupei României s-a distrat în manșa tur cu Paksi și a învins-o cu scorul de 4-0. În retur, elevii lui Florin Maxim au încheiat duelul cu vicecampioana Ungariei cu scorul de 0-2. Ambele meciuri au fost în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Câți bani a primit Corvinul Hunedoara, după ce s-a calificat în turul 2 preliminar al Europa League!

Potrivit informațiilor oferite de site-ul uefa.com, fiecare formație care câștigă un tur preliminar încasează suma de 175.000 de euro. În total, suma va ajunge la 550.000 de euro, în cazul în care hunedorenii vor fi eliminați atât din Europa League, cât și din Conference League.

Astfel, Corvinul Hunedoara a dat o adevărată lovitură, având în vedere că această sumă este una uriașă, pentru un club de Liga a 2-a.

„Echipa de sub furnale” poate încasa mai mulți bani pe parcursul aventurii europene, însă suma finală depinde strict de performanțele pe care elevii lui Florin Maxim le vor avea în cadrul Europa sau Conference League.

Reclamă
Reclamă 4

Corvinul face totul pentru a obţine dreptul de promovare

Corvinul face totul pentru a obţine dreptul de promovare în Liga 1. Clubul a anunţat că Agenţia Naţională pentru Sport a emis „Certificatul de identitate sportivă” pentru „Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”.

Este vorba despre o structură sportivă de drept privat ale cărei baze sunt puse de Primăria Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, a precizat clubul, adăugând că îşi doreşte ca parcursul european actual să fie cât mai lung.

“Pentru cine nu ştie, Corvinul a obţinut licenţa UEFA din postura de club de drept public, statut care îi permite să joace în competiţiile europene, dar nu îi permite să promoveze în Liga I, din cauza unei prevederi a Legii Sportului emisă în 1998. Imediat după ce vom încheia parcursul european (care, repetăm, ne dorim să fie cât mai lung), vom depune toate documentele necesare pentru a ne transforma în club de drept privat şi pentru a avea astfel drept de promovare în Liga I”, a precizat Corvinul pe pagina sa oficială de Facebook.

Reclamă

Clubul din Hunedoara a anunţat că, din cauza unor probleme întâmpinate în trafic, oaspeţii nu au reuşit să ajungă la timp pentru conferinţa de presă şi antrenamentul oficial de la stadionul Municipal din Sibiu.

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:50

Programul Marelui Premiu al Ungariei! Cursa va fi duminică, în direct pe Antena 1 și live în AntenaPLAY (16:00)

23:47

Florin Maxim i-a luat tare pe jucători, deşi Corvinul a scris istorie în Europa League: „Am fost inexistenţi! Asta e mai grav”

23:39

Ce se întâmplă cu Cristi Săpunaru după ce a fost lăsat pe bancă în UTA – Rapid 1-1? Conducerea din Giulești a dat toate detaliile

23:20

Se ştiu toate adversarele echipelor româneşti din turul 2 preliminar al cupelor europene. FCSB, duel de foc cu Maccabi Tel Aviv

22:40

Vlad Dragomir a înscris un gol de senzație pentru Pafos, în preliminariile Europa League! Românul a surprins pe toată lumea

22:25

Corvinul – Paksi 0-2. Echipa lui Florin Maxim a obţinut o calificare istorică în turul 2 preliminar al Europa League

1 FotoCum arată stadioanele de la Cupa Mondială 2026! Antena va transmiste exclusiv competiţia 2 Cât vor costa biletele la FCSB – Maccabi Tel Aviv! Anunţul lui Mihai Stoica, înaintea dublei din preliminariile Champions League 3 Gabi Stan a lovit şi înjurat un copil de 10 ani, în timpul unui meci. „Aia e lovitură, ce dracu?” 4 Antrenorul care s-a exclus de pe lista posibililor înlocuitori ai lui Edi Iordănescu! Reacţie fermă: „E imposibil!” 5 Ce pact a făcut William Baeten cu FCSB! Totul a fost dezvăluit de Adrian Mititelu: „A refuzat şi CFR!” 6 Lista posibilelor adversare ale FCSB-ului, din turul trei preliminar din Champions League! Cu cine s-ar putea duela campioana
Citește și