Închide meniul
Foto

Guvernul sprijină organizarea unei noi finale Europa League în România. Decizia luată de autorități

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 27 octombrie 2023, 16:44

Guvernul sprijină organizarea unei noi finale Europa League în România. Decizia luată de autorități

Guvernul sprijină organizarea unei noi finale Europa League în România

Finala Europa League din anul 2012 s-a jucat la București și a fost câștigată de Atletico Madrid / Profimedia

Guvernul sprijină organizarea unei noi finale Europa League în România. Autoritățile de la conducerea țării au făcut un anunț important legat de o viitoare finală în București, așa cum s-a întâmplat și în anul 2012.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce primarul Bucureștiului a anunțat faptul că orașul ar putea să găzduiască o nouă finală UEFA Europa League, conducătorii țării au luat o decizie semnificativă, care va ajuta la accelerarea acestui proces.

Guvernul sprijină organizarea unei noi finale Europa League în România. Ce s-a hotărât în ședința de vineri

Într-o ședință de Guvern desfășurată vineri, a fost adoptată o hotărâre care, practic, susține candidatura României pentru găzduirea unei finale a UEFA Europa League în anul 2026 sau 2027. Această hotărâre a fost și argumentată în documentul respectiv. Potrivit reprezentanților din Guvern, organizarea unei noi finale ar putea ajuta la imaginea României. (VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO).

De asemenea, aceștia au specificat, tot în cadrul respectivului document, că organizarea unei finale a Europa League reprezintă un obiectiv important pentru oamenii de la conducerea țării.

„Se declară candidatura României pentru desfășurarea la București a Finalei UEFA Europa League în anul 2026 sau 2027 de interes public și de importanță națională”, se arată în hotărârea de vineri.

Reclamă

Totodată, anumite ministere vor forma o echipă pentru a alcătui un dosar de candidatură solid, pentru ca evenimentul să poată fi organizat, din nou, pe Arena Națională din București.

„Comitetul are ca obiective principale asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea Finalei UEFA Europa League, obținerea dreptului de organizare a finalei, precum și pregătirea și desfășurarea efectivă a acesteia la București în anul 2026 sau 2027”, se arată în al 2-lea articol al hotărârii respective.

Nicuşor Dan a anunţat că ne luptăm cu Germania, Turcia şi Scoţia pentru organizarea finalei Europa League

„Am semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027. Calendarul este unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraș organizator este 15 noiembrie.

Reclamă 4 / 0/3

Alte 3 țări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia și Scoția. După deliberările UEFA, orașele care vor găzdui cele două finale vor fi anunțate în mai 2024.

Sunt încrezător că la fel ca în cazul celorlalte evenimente sportive găzduite de București, vom reuși să creăm iubitorilor de fotbal o experiență plăcută. Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment care va îmbunătăți imaginea orașului și va atrage turiști.

Primăria Capitalei are în desfășurare un protocol cu Federația Română de Fotbal și UEFA prin care își asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA, printre acestea regăsindu-se demararea anumitor investiții pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale, dar și elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului și încheierea protocoalelor necesare.

Bucureștiul a mai găzduit o finală Europa League în 2012, pe Arena Națională, cel mai mare stadion al României inaugurat pe 6 septembrie 2011. De asemenea, Capitala a găzduit Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, dar și meciurile din cadrul Campionatului European U21″, e mesajul postat pe Facebook de Nicuşor Dan.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și