Închide meniul

România vrea să organizeze o nouă finală Europa League! UEFA a confirmat ţările care şi-au depus candidaturile

Alex Masgras Publicat: 18 iulie 2023, 13:52

Reclamă
România vrea să organizeze o nouă finală Europa League! UEFA a confirmat ţările care şi-au depus candidaturile

România vrea să organizeze o nouă finală Europa League

Arena Naţională din Bucureşti / Hepta

România vrea să organizeze o nouă finală Europa League! După finala din 2012, dar şi cele patru meciuri de la EURO 2020, România vrea să organizeze din nou o finală continentală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

UEFA a anunţat în cursul zilei de marţi ţările care au depus candidaturile pentru finalele celor patru competiţii contintentale pe care le organizează: Liga Campionilor, Liga Campionilor la fete, Europa League şi Conference League.

România vrea să organizeze o nouă finală Europa League! UEFA a confirmat ţările care şi-au depus candidaturile

România şi-a depus candidatura pentru organizarea finalei Europa League. UEFA a anunţat toate ţările care au intrat în cursa pentru finalele din 2026 şi 2027.

România se va lupta cu Germania, Scoţia şi Turcia pentru organizarea ultimul act din a doua competiţie la nivel european. Hampden Park (Scoţia), Ullevaal Stadion (Norvegia) şi unul dintre stadioanele din Germania (Gelsenkirchen, Munchen sau Stuttgart) şi din Turcia (Besiktas, Fenerbahce şi Galatasaray) sunt „adversarele” Arenei Naţionale. Fiecare ţară poate depune candidatura pentru o finală cu un sigur stadion

Nu ar fi pentru prima oară când ţara noastră ar organiza un astfel de eveniment. În 2012, Arena Naţională a găzduit finala dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, câştigată de echipa lui Diego Simeone cu 3-0.

Reclamă

Un interes ridicat este şi pentru finala Conference League- Germania, Israel, Norvegia, Scoţia, Elveţia şi Turcia sunt ţările care vor să organizeze finala Conference League în 2026 şi 2027.

În ceea ce priveşte finala feminină a Ligii Campionilor, ţările care şi-au depus candidatura sunt Germania, Norvegia şi Scoţia.

Răzvan Burleanu: „Ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze dezvoltarea fotbalului românesc”

„EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiții publice în infrastructură, o moștenire solidă care influențează dezvoltarea fotbalului românesc. Totodată FRF a demonstrat că și-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc. 

Reclamă 4 / 0/3

Prin această candidatură, FRF își propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanșator, care să contribuie la construirea unui model organizațional de referință pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale și de Est, în jurul perspectivei Fotbal – Comunitate – Business – Sustenabilitate. Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de țara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului București și întregul ecosistem fotbalistic din țara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv”, a declarat Răzvan Burleanu, potrivit frf.ro.

Ungaria şi Italia vor să organizeze finalele Ligii Campionilor din 2026 şi 2027

Surprinzător, doar două ţări au depus candidatura pentru Ligii Campionilor. Ungaria şi Italia sunt ţările care s-au înscris în cursa pentru finala celei mai importante competiţii intercluburi a Europei. Anul acesta, în Ungaria, pe Puskas Arena, a avut loc şi finala Europa League dintre Sevilla şi AS Roma, câştigată de spanioli la loviturile de departajare.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost 17 iulie 2023. Comitetul Executiv UEFA va anunţa cele opt organizatoare ale finalelor din 2026 şi 2027 în luna mai 2024.

Sezonul acesta, finala Ligii Campionilor revine pe Wembley pentru a treia oară în „era Champions League”, după ce legendarul stadion londonez a mai organizat finalele din 2011 şi 2013, câştigate de Barcelona, respectiv Bayern Munchen. În 2025, ultimul act va fi organizat de Allianz Arena din Munchen, stadion care a organizat finala din 2012, câştigată de Chelsea.

În ceea ce priveşte finala Europa League din 2024, aceasta va fi organizată Aviva Stadium din Dublin, care a mai rganizat finala din 2011, câştigată de Porto. În 2025, finala va avea loc pe San Mames din Bilbao.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și