Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | "Am fost cobaii lui Thomas Neubert". Florin Gardoş spune că la FCSB era pregătit fizic mai bine decât în Premier League! Cum lucrează neamţul acum

Reclamă

Antena Sport Publicat: 11 februarie 2021, 9:12

EXCLUSIV AS.ro LIVE | "Am fost cobaii lui Thomas Neubert". Florin Gardoş spune că la FCSB era pregătit fizic mai bine decât în Premier League! Cum lucrează neamţul acum

AS.ro

Florin Gardoş, dezvăluiri despre regimul impus de Thomas Neubert la FCSB

Florin Gardoş a jucat din 2010 până în 2014 la FCSB. În această perioadă, el a cucerit două titluri de campion cu generaţia "eurofantastică", în 2013 şi 2014, alături de Laurenţiu Reghecampf. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florin Gardoş, despre Thomas Neubert: "Cu generaţia asta nu mai lucrează aşa mult"

Unul dintre secrete a fost pregătirea fizică făcută de Thomas Neubert. Gardoş spune că antrenamentele de atunci erau excesiv de dure şi că lucrurile s-au schimbat, după ce neamţul a revenit la FCSB.

"Noi, ce am lucrat în perioada asta de doi ani, cu Reghe (n.r. Laurenţiu Reghecampf) şi cu Tommy (n.r. Thomas Neubert), a fost mai mult decât ar fi trebuit. Într-adevăr, eram foarte bine pregătiţi. El e conştient, pentru că acum, cu generaţia asta nu mai lucrează aşa mult. 

Am discutat şi noi cu el şi mi-a zis: 'Mă, uite, am făcut puţin mai mult'. Ca volum, mă refer, nu ca intensitate. Ca intensitate e tot acolo! Noi am fost cobaii! Am ajuns de la un nivel super-super înalt, în Premier League, unde culmea, chiar dacă intensitatea era aceeaşi, volumul nu mai era la fel. El făcea peste ce se face acolo. 

Şi cum nu mai jucam nici atât de mult, la Steaua (n.r. FCSB) aveam 30 de meciuri, acolo am avut 13 meciuri, deja pregătirea mea se ducea undeva în jos", a povestit Florin Gardoş la AS.ro LIVE.

Reclamă

Florin Gardoş: "Eram obişnuit cu nea Piţi, trei antrenamente pe zi"

După ce s-a transferat la Southampton, în vara lui 2014, pentru aproape 7 milioane de euro, Gardoş spune că şi-a pierdut din pregătirea fizică. El a ajuns să sufere o accidentare dură, ruptură de ligamente.

"Prima dată am găsit o explicaţie. Am avut şapte săptămâni de vacanţă vara, nu eram obişnuit. Am făcut mai mult alergări uşoare şi când am mers acolo, două zile de antrenament şi meci amical. Iar la meciul amical m-am accidentat. Nu eram la parametri optimi, cred că de aia m-am accidentat.

Regret că n-am tratat serios vacanţa aia sau măcar finalul ei. Eu am făcut exerciţiile pe care mi le-au cerut ei, dar era foarte puţin. La ei, nu e pauză de iarnă, ţin foarte mult la ideea asta, să te refaci vara. Vacanţa să fie vacanţă, doar că eu veneam dintr-un alt fotbal. Eu nu eram obişnuit cu două-trei zile şi intri în meci amical. Eram obişnuit cu nea Piţi (n.r. Victor Piţurcă), trei antrenamente pe zi, zece zile şi după aia un meci amical", a dezvăluit Florin Gardoş.

Reclamă 4 / 0/3

Florin Gardoş regretă că n-a revenit la FCSB înainte de EURO 2016

Marele său regret este că în 2016 nu a revenit la FCSB, dar a fost oprit de antrenorul Ronald Koeman.

"Voiam să mă întorc la Steaua (n.r. FCSB). Am zis, astea cinci luni să joc, ca să prind naţionala. Ăsta era singurul meu gând, să prind lotul pentru EURO. Mi-a zis: 'Nu merge. Rămâi aici. Eşti cu fizioterapeuţii noştri, e totul sub control. Eşti totuşi o investiţie pentru club'.

Eu cred că ar fi fost mai bine. Era şi Ovidiu Kurti, fizioterapeutul de la Steaua (n.r. FCSB) în care eu am mare încredere. A doua oară când s-a întâmplat să îmi rup ligamentul, am făcut recuperarea cu el şi a mers mult mai bine", a mai spus Florin Gardoş.

Recomandări
  • Florin Gardoş, invitatul lui Cătălin Oprişan
  • El a jucat 4 ani la FCSB

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului Vezi toate știrile
Citește și