Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | "Moldovene, vino încoace!" Florin Cernat a povestit primele clipe trăite în vestiarul lui Dinamo. "Mi-am zis: ‘Doamne, numai el să nu fie!’"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 aprilie 2021, 8:15

EXCLUSIV AS.ro LIVE | "Moldovene, vino încoace!" Florin Cernat a povestit primele clipe trăite în vestiarul lui Dinamo. "Mi-am zis: Doamne, numai el să nu fie!"

AS.ro

Florin Cernat, invitatul lui Cătălin Oprişan la AS.ro LIVE

Acum 21 de ani, Florin Cernat era transferat de Dinamo de la Oţelul Galaţi. A devenit imediat ţinta glumelor în vestiar, unde Giani Kiriţă l-a poreclit "Păstrugă".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florin Cernat, invitatul lui Cătălin Oprişan la AS.ro LIVE

"Când am intrat prima dată în vestiar, îţi dai seama, erau nume la Dinamo. Eu fiind micuţ şi de ani, şi de înălţime, nu ştiam unde să mă aşez. Vedeam Giani (n.r. Kiriţă), Mihali, Lupescu, Cătălin (n.r. Hâldan), Petre, Mihalcea… La un moment dat a ţipat Gică Mihali: 'Moldovene, vino încoace!'. Mi-am zis: 'Doamne, numai Mihali să nu fie!'. Mă gândeam că fiind mai micuţ… Dar din contră, s-au purtat foarte bine cu mine. Venind de la Dunăre, crapul, păstrugă… păstruga e un peşte mai deosebit", a povestit Florin Cernat.

Nu a fost singura poreclă primită de fostul internaţional. Mihai Stoica a vrut să-l compare cu un alt nume mare din fotbalul românesc. "Eram 'Diamantul' cu 'Briliantul', eram cu Mutu atunci. A plecat Mutu şi a zis a plecat 'Briliantul', a venit 'Diamantul'", şi-a adus aminte Florin Cernat.

Florin Cernat, campion în România şi Ucraina

Florin Cernat are 41 de ani şi şi-a început cariera de conducător de club ca director sportiv la Voluntari. Ca fotbalist, a cucerit campionatul (2000) şi Cupa (2000 şi 2001) cu Dinamo şi Cupa (2017) şi Supercupa (2017) cu Voluntari. El mai are cinci titluri de campion şi patru Cupe câştigate în Ucraina.

Reclamă

După un singur sezon la Oţelul a fost transferat de Dinamo, la 20 de ani, în 2000. După încă un an, a făcul saltul la un alt Dinamo, cel din Kiev, unde a rămas până în 2007, când a fost cedat în Croaţia, la Hajduk Split. 

Au urmat Karabukspor (2010-2013), Rizespor (2013-2014), Oţelul Galaţi (2014-2015), Viitorul (2015-2016) şi Voluntari (2016-2018). La echipa naţională, a marcat 2 goluri în 14 meciuri, iar la tineret are 4 goluri în 12 meciuri.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! Vezi toate știrile
Citește și